Prekybos centro kasininkė: darbe kasdien rizikuoju, vadovybė tik gražiai kalba | KaunoDiena.lt

PREKYBOS CENTRO KASININKĖ: DARBE KASDIEN RIZIKUOJU, VADOVYBĖ TIK GRAŽIAI KALBA

  • 50

„Kaip „Iki“ kasininkams dirbti, kai net dezinfekciniais skysčais nepasirūpina? Piktinamės, į darbą einu su rizika, bet niekas nesikeičia“ – neslėpė į redakciją besikreipusi kaunietė. Anot jos, jau savaite kaip vadovybė žada, kad kiekvienoje kasoje bus dezinfektanto rankoms, bet iki šiol šešioms kasoms yra tik vienas flakonas. Skaitytoja minėjo, kad tokia situacija yra bent trijose „Iki“ parduotuvėse (Varnių g., Vaišvydavoje ir „Pasimatymo“).

Moteris aiškino, kad laikydamasi rekomendacijų ir norėdama nusiplauti ar dezinfekuoti rankas, kad galėtų apsaugoti savo, kitų klientų ir namiškių sveikatą, ji ir kolegos turėtų palyginti itin dažnai palikti kasą, o dabar tą padaryti įmanoma tik kas dvi valandas ar dar rečiau.

Tad, kaip teigė, nėra nei pakankamai priemonių, nei galimybės jomis naudotis taip dažnai, kaip reikėtų.

Ir ji kalbėjo ne tik apie koronaviruso, bet ir kitų virusų, infekcijų, plintančių per rankas, įvairius paviršius užkratus.

Kasos darbuotoja minėjo, kad šiuo metu iš situacijos bando suktis kūrybiškai, tik nėra tikra, ar tai labai efektyvus apsaugos būdas. Prieš sėsdama į kasą ji dezinfekciniu skysčiu susišlapina medžiagos skiautę ir į ją kuo dažniau pasivalo rankas.

„Liečiame pinigus, prekes, kurias būna apčiupinėję pirkėjai. Gal esant tokioms darbo sąlygoms turėtų būti uždaryta parduotuvė? Per dieną viena kasa aptarnauja 200-800 žmonių. Kai kada per pamainą, kai daug žmonių ir mažai darbuotojų, pavyksta pasidaryti vos dvi pertraukėles, kai gali normaliai nusiplauti rankas. O Vilnius vyriausieji skelbia, kad viskuo pasirūpinta“, – vardijo kaunietė.

Prekybos tinklo „Iki“ rinkodaros vadovas Andrej Pometko portalui kauno.diena.lt dėl situacijos pateikė komentarą:

„Dedame visas pastangas, kad užtikrintume darbuotojų ir pirkėjų saugumą. Skyriuose darbuotojams yra skirtas muilas, kurio sudėtyje yra ir dezinfekcinio skysčio. Kasininkai jau šį savaitgalį gaus atskirus dezinfekcinio skysčio dozatorius.

Taip pat, dalyje mūsų parduotuvių jau įrengti, o artimiausiomis dienomis ir visose parduotuvėse atsiras dezinfekcinio skysčio dozatoriai pirkėjams, tad bus galima dezinfekuoti rankas“, – sakė jis.

Valstybinė darbo inspekcija, atsakydama į klausimą, ką privalo darbdavys padaryti papildomai dėl darbuotojų saugos ir sveikatos, kai paskelbta ekstremali situacija dėl koronaviruso, savo tinklapyje nurodo tokius punktus:

Iškilus koronaviruso grėsmei, darbdaviai turi imtis papildomų apsaugos priemonių. Siūloma vadovautis Valstybinės darbo inspekcijos parengtomis rekomendacijomis:

Užtikrinti reguliarų patalpų vėdinimą ne rečiau kaip 5 kartus per dieną.

Aprūpinti įmonę asmens higienos priemonėmis (muilu, popieriniais vienkartiniais rankšluosčiais, rankų dezinfekavimo priemonėmis) ir užtikrinti jų nuolatinį papildymą.

Užtikrinti asmens higienos priemonių (dezinfekavimo priemonių) prieinamumą visoje darbovietėje (prie centrinio įėjimo, prie įėjimų į tualeto patalpas ir kitose patalpose, kuriose įrengti praustuvai).

Užtikrinti biure esančių paviršių (stalų, kėdžių, palangių) valymą drėgnuoju būdu ne rečiau kaip vieną kartą per dieną.

Užtikrinti, kad įmonėje esantys tualetai ir jų durų rankenos būtų dezinfekuojami ne rečiau kaip 5 kartus per dieną.

Informuoti darbuotojus apie asmens higienos priemonių taikymą dažnai lankomose ir matomose vietose (pavyzdžiui, kabinant informaciją prie įėjimų / išėjimų).

Klausimus dėl esamos situacijos pateikėme Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui. Gavę jų atsakymus, tekstą papildysime.

GALERIJA

  • Prekybos centro kasininkė: darbe kasdien rizikuoju, vadovybė tik gražiai kalba
  • Prekybos centro kasininkė: darbe kasdien rizikuoju, vadovybė tik gražiai kalba
  • Prekybos centro kasininkė: darbe kasdien rizikuoju, vadovybė tik gražiai kalba
  • Prekybos centro kasininkė: darbe kasdien rizikuoju, vadovybė tik gražiai kalba
  • Prekybos centro kasininkė: darbe kasdien rizikuoju, vadovybė tik gražiai kalba
  • Prekybos centro kasininkė: darbe kasdien rizikuoju, vadovybė tik gražiai kalba
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Gairės: iki, kasos darbuotojai, apsaugos priemonės, higienos priemonės, profilaktika, Koronavirusas Lietuvoje, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (50)

kasdiena20.00 val. skambes visu baznyciu varpai !

Lietuvos vyskupai kviečia tikinčiuosius kasdienei bendrai maldai, jos metu skambės šalies bažnyčių varpai. Kartu su šeimomis kasdien aštuntą valandą vakaro kviečiama melstis šv. Juozapo malda. „Tai bus mūsų maldos tiltas, jungiantis mus su Viešpačiu ir vieni su kitais. Jis primins mums meilingą šv. Juozapo užtarimu siunčiamą pagalbą! Šiuo metu Lietuvoje skambės bažnyčių varpai“, – rašoma Lietuvos Vyskupų Konferencijos pranešime.

Nuomonė

Šiuo metu labiausia neapsaugotos PC kasininkės.Vairuotojus saugoja,vaistinės darbuotojus saugoja,o kasininkės paliktos likimo valiai.Rašo,kad kas dvi valandas pertraukas daryti,o kaip jas daryti,jeigu pirkėjų į valias ir tie patys pirkėjai niekaip nesupranta,kad reikia laikytis bent padorumo,o čia kosti tiesiog kasininkei į veidą ir dar juokiasi:aš korona nesergu.Nesuprantu,kaip tie patys žmones eina kasdien į parduotuvę,gal jiems čia pramoga.Galėtų kasininkėms duoti kažkokius respiratorius ar ,kaip vaistinėse, daryti stiklines pertvaras.Su pirštinėmis labai nesmagu dirbti,nes popierinius pinigus blogai skaičiuoti.Dabar stoja visų kitų parduotuvių darbas,tai galėtų priimti daugiau kasininkių ir sutrumpinti dirbančioms darbo laiką

nei iki ,nei norfoja nera

pirkejams nei pirstiniu vienkartiniu,nei skyscio dezinfekuoti rankas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS