Premjerė ir sveikatos ministras žada pusiausvyrą tarp Kauno ir Santaros klinikų | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ IR SVEIKATOS MINISTRAS ŽADA PUSIAUSVYRĄ TARP KAUNO IR SANTAROS KLINIKŲ

Premjerė Ingrida Šimonytė ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys žada išlaikyti pusiausvyrą tarp universitetinių Kauno ir Santaros klinikų.

„Kai buvo kuriama ekspertų taryba, siekis buvo, kad joje būtų žmonės ir iš abiejų didžiųjų medicinos centrų, universitetų – tą ir turime: turime ir profesorių Mindaugą Stankūną, profesorę Ramunę Kalėdienę, kuri yra antroji ekspertų tarybos pirmininkė, nes rinkomės tokį sprendimą, kad būtų du pirmininkai“, – žurnalistams trečiadienį sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, ekspertų taryboje veikia specialistai iš įvairių gydymo įstaigų, taip pat ir mažųjų.

„Puikiai ekspertai darbą pasiskirsto ir tikrai nėra kažkokio dominavimo vienoje ar kitoje pusėje. Mes taip pat turime žmones iš pirminės sveikatos grandies, žmones iš mažųjų, rajonų, ligoninių“, – teigė Vyriausybės vadovė.

„Manau, kad sudėties požiūriu bent jau aš pati ieškojau subalansuoto sprendimo, kuriame būtų kuo daugiau žiūros taškų tam, kad turėtume kuo išsamesnę diskusiją“, – pridūrė ji.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys sako, kad ministerija irgi stengiasi rasti pusiausvyrą tarp didžiųjų šalies medicinos centrų.

„Lietuvoje, matyt, yra sunku surasti gydymo specialistą, akademiką ar profesorių, kuris kažkieno nebūtų priskiriamas vienam ar kitam galios centrui. Ministerijos kontekste mes stengiamės dirbti su visomis didžiausiomis ir ne tik didžiausiomis gydymo įstaigomis ir turime reguliarius bendrus posėdžius, susitikimus tiek su Kauno, tiek su Vilniaus, tiek su Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio medikų bendruomene ir jų vadovais“, – antradienį žurnalistams sakė ministras.

„Tikiu, kad tai mums pavyks daryti ir toliau ir mes susivienysime. Manau, kad krizė yra geras metas susivienyti“, – teigė jis.

Šią savaitę pranešta, kad I. Šimonytės patarėja sveikatos klausimais buvo paskirta Medikų sąjūdžio vadovė, vadovavusi Nacionalinio vėžio instituto biobankui ir dirbusi Santaros klinikų Akušerijos ir ginekologijos centre Živilė Gudlevičienė.

„Aš ją tiesiog pasirinkau kaip savo asmeninio pasitikėjimo patarėją, o jos darbinė veikla, ar būtų buvusi vienoje, kitoje įstaigoje, man neturi didelės reikšmės“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Man turi reikšmės jos visuomeninė veikla Medikų sąjūdyje ir bendradarbiavimas ankstesniu metu, kai nedirbau Vyriausybėje“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Vyriausybės ekspertų taryboje dirba Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesoriai M. Stankūnas ir R. Kalėdienė, taip pat – Santaros klinikų atstovai Laimonas Griškevičius, Ligita Jančorienė, Vytautas Kasiulevičius, Valdas Pečeliūnas.

Sveikatos apsaugos viceministre šią savaitę pradėjo dirbti pastaraisiais metais Santaros klinikose besidarbavusi Danguolė Jankauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

beje

klinikoms lieka ištikimas draugas Uspaskis...

Anonimas

VALIOooooo.... D A R ne viską perkėlėme į Wilno, ane ?

prisiminkime

Gydytojų sąjudzio pradzia, atrodė, kokia reikalinga ir teisinga iniciatyva. Kas jai vadovavo? kasiuleviciukas, gudleviciene, sejoniene. O kur jie visi dabar? Taip, teisingai, prie lovio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS