Prie konteinerio dienas leidžianti moteris: Velykas sutiksiu lauke | KaunoDiena.lt

PRIE KONTEINERIO DIENAS LEIDŽIANTI MOTERIS: VELYKAS SUTIKSIU LAUKE

Prie „Iki“ prekybos centro, esančio  P.Lukšio gatvėje Kaune, nuolat yra išmaldos prašytojų. Kai kurie jų, gavę pinigų, juos tuoj pat prageria niekur toli nekeliaudami – prisėda prie netoliese stovinčio šiukšlių konteinerio.

Šeštadienio popietę netoli  visą parą dirbančios užkandinės P.Lukšio gatvėje ant asfalto miegojo girtas vyras, o šalia jo sėdėjo ir laikraštį skaitė benamė moteris. 

„Smerkti yra lengviausia. Neturiu namų, todėl čia ir sėdžiu. Kada jų netekau? Oi, jau labai seniai“, - portalui kauno.diena.lt pasakojo moteris.

Ji teigė, kad namus prarado dėl per didelio pasitikėjimo žmonėmis. Moteris prisipažino, kad nevengia taurelės. „Kodėl geriu? Kartais dėl sąžinės graužaties, kartais širdį suspaudžia. Va, šalia girtas žmogus guli. Tegul. Gyvenimas sudėtingas, nereikia smerkti“, - filosofavo užvakar 70-ies metų sulaukusi benamė.

Paklausta, kur sutiks Šv. Velykas, moteriškė atsakė trumpai: „Lauke“.  Vėliau pridūrė: „Vaikų neturiu, nėra kur eiti“.

Ši moteris jau ne pirmus metus dienas leidžia prie  „Iki“ prekybos centro kiemo sienos, toje vietoje valgo, geria, kartais skaito knygą. Dažnai šalia būna ir sugėrovai. Jie kaulija pinigų iš į prekybos centrą einančių žmonių. Nors akivaizdžiai matyti, kad išmaldos prašytojai pirks alkoholio, aukojančiųjų netrūksta.

Išgėrę benamiai kartais suįžūlėja. Žiemą mačiau, kaip minėta 70-metė benamė „Iki“ parduotuvės apsaugos darbuotojo įžūliai reikalavo rakto nuo tualeto, o jo negavusi, vyrą išplūdo.

GALERIJA

  • Prie konteinerio dienas leidžianti moteris: Velykas sutiksiu lauke
Rašyti komentarą
Komentarai (40)

meile

jie negerbia saves,negerbia ir pagalbos istiestos rankos,jiems tik duok,o ka patys,ka patys daro,tinginiai ir nevaleikos,isgerti ,kaltinti gyvenima,tai nuolatine ju kalba

Ne poetas, bet linkęs į romantiką

Kaip idiliška: mergiotė ir vyriokas po atviru pavasariniu dangumi! Dar jiems pasisekė, kad #metoo šnipelių nėra šalia, niekas netrukdo...

Pasakysiu tik tiek

Neveltui yra patarlė- Neišsižadėk tiurmos,lazdos ur ubago terbos... Gyvenimas yra toks ,kad nežinai kas gali nutikti,net ir tiems smerkiantiems. Vidose viduomenėse tokių yra ,tik kažkodėl įvariose šalyse jų padėtis skirtinga,nes skirtingsi tvarkosi visuomenės.Ir nuo to daug kas priklauso
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS