Prieš rinkimus žadėjo kelią išasfaltuoti, bet darbų dar nematyti | KaunoDiena.lt

PRIEŠ RINKIMUS ŽADĖJO KELIĄ IŠASFALTUOTI, BET DARBŲ DAR NEMATYTI

Garliavos apylinkėse šalia kelio Ilgakiemis–Pajiesys–Kliokiškė iškeltos informacinės lentos skelbia, kad šis žvyrkelis jau turėjo būti asfaltuotas. Tačiau realybėje asfaltavimo darbai net neprasidėję.

Darbų nė ženklo

Važiuojant iš Ilgakiemio Pajiesio kaimo link, vos pravažiavus Ilgakiemį asfaltas baigiasi – prasideda žvyrkelis. Čia abiejose kelio pusėse stovi informacinės lentos, skelbiančios, kad kelio Ilgakiemis–Pajiesys–Kliokiškė asfaltavimo darbai turėjo būti baigti iki šių metų birželio 30 d. Tačiau kelyje naujos asfalto dangos nematyti ir nė ženklo, kad tokie darbai vyktų. O aplinkinių kaimų ir sodų bendrijos "Pajiesys" gyventojai, sodų savininkai dėl intensyvaus eismo žvyrkeliu ir toliau skęsta pravažiuojančių automobilių keliamose dulkėse.

Apylinkių gyventojai atkreipė dėmesį, kad informacinės lentos, skelbiančios apie būsimą kelio asfaltavimą, čia iškilo pernai rudenį, likus dviem savaitėms iki Seimo rinkimų.

"Prieš Seimo rinkimus Garliavos vienmandatėje apygardoje kandidatavęs buvęs Seimo narys socialdemokratas Antanas Nesteckis daug bendravo su sodų bendrijų gyventojais, daug žadėjo. Susitikimuose su gyventojais jis žadėjo, kad šis kelias bus asfaltuotas. Paskui atsirado tos informacinės lentos. O tai, kas ten surašyta, yra įsipareigojimas, kurį reikia vykdyti, – piktinosi vienas sodų bendrijos "Pajiesys" gyventojų (pavardė redakcijai žinoma). – Matyt, prieš rinkimus buvo sumaniai sugalvota pasireklamuoti, žadant atlikti tam tikrus darbus. O dabar mes nesulaukiame jokio paaiškinimo: ar darbai vėluoja, ar jie iš viso nebus vykdomi."

Užtruko projektavimas

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas einantis A.Nesteckis tikino, kad informacinėse lentose greičiausiai įsivėlė klaida.

"Ten tikriausiai klaida. Iki birželio pabaigos tikriausiai tik projektavimo darbai turėjo būti padaryti. Pagal sutartį darbų pabaiga suplanuota lapkritį. Tų darbų užsakovas yra Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD), rangovas – įmonė "Kauno tiltai", ir jie tą kelią turi išasfaltuoti, kaip ir Kvesų karjero gatvę Batniavos seniūnijoje. Aš pats LAKD tikslinausi, ar tie darbai bus padaryti, ir mane patikino, kad bus", – sakė A.Nesteckis.

Ten tikriausiai klaida. Iki birželio pabaigos tikriausiai tik projektavimo darbai turėjo būti padaryti.

Savivaldybės administracijos direktorius tikino išsiaiškinęs, kad "Kauno tiltai" užtruko su projektavimo darbais. Kelio Ilgakiemis–Pajiesys–Kliokiškė asfaltavimo darbai turėtų būti vykdomi pagal visoje Lietuvoje vykdomą žvyrkelių asfaltavimo programą "Zebrai".

"Pagal šią programą vienu metu ruošiamasi daug kelių asfaltuoti, o projektuoja daugiausia "Kelprojektas" ir jie paprasčiausiai nespėja. Kitas dalykas, kad "Kauno tiltai" savo pajėgas yra metę kelio remontui prie Karmėlavos. Kai Vilniaus oro uostas skraidins iš Kauno, ten visi darbai laikinai turės sustoti, ir "Kauno tiltai" mes savo pajėgas kitur", – žadėjo A.Nesteckis.

(Nuotraukoje – A. Nesteckis)

Darbus atliks šiemet

Bendrovės "Kauno tiltai" atstovės spaudai Giedrės Samulionytės-Lekavičienės teigimu, paprastai prie kelių stovinčiuose informaciniuose skyduose nurodoma informacija, paremta pirminiu darbų atlikimo planavimu. Pasak jos, pagal sutartį su LAKD "Kauno tiltai" turi remontuoti apie 10 objektų, ir darbai kiekviename jų buvo planuojami atskirai. O bendra sutartyje įvardytų darbų pabaiga yra 2017 m. gruodis.

"Deja, dėl nenumatytų aplinkybių užsitęsė atskirų objektų projektavimo procesai (projektavimo sąlygų išdavimai, projektų suderinimai su atsakingomis institucijomis, techninių darbo projektų ekspertizės ir kt.). Vadovaudamiesi Statybos įstatymu, darbų negalime pradėti tol, kol nėra išduotas statybą leidžiantis dokumentas. Darbus kelio ruože Ilgakiemis–Pajiesys–Kliokiškė tikimės pradėti rugpjūtį, iškart gavus minėtąjį dokumentą, o įsipareigojimus baigti iki šių metų pabaigos", – teigė G.Samulionytė-Lekavičienė.

Įmonės atstovė žadėjo, kad informaciniuose stenduose darbų atlikimo terminai bus pataisyti.

GALERIJA

  • Prieš rinkimus žadėjo kelią išasfaltuoti, bet darbų dar nematyti
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

joris

Norit, kad į kiekvieną sodo namelį kelią išasfaltuotų?

Sigis

Naivuoliai. Rado kam tikėti. Jie prieš rinkimus pažades ir aukso kalnus. bet ir durniui aišku, kad apgaus. Pažiūrėkite į jos po rinkimų ir viską suprasite. Jie aktyvus. kai reikia tenkinti savo interesus nesvarbu kokius. ar materialinius. ar politinius, ar lytinius

Visvaldas

Klaida?!?! Kvailiausias darželinuko pasiteisinimas. Neklaida buvo prieš rinkimus stendus visur pastatyti ir žadėti, žadėti, žadėti... O vėliau meluoti, išsisukinėti, nuvilti.. Taip ir gyvename socialistiniame Kauno rajone....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS