Vakcinacijos tempai Kaune vėl įgauna pagreitį: skiepui būtina užsiregistruoti iš anksto | KaunoDiena.lt

VAKCINACIJOS TEMPAI KAUNE VĖL ĮGAUNA PAGREITĮ: SKIEPUI BŪTINA UŽSIREGISTRUOTI IŠ ANKSTO

  • 5

Spartėjant vakcinacijos nuo COVID-19 tempams, Kauno miesto poliklinika gyventojų prašo skiepui užsiregistruoti iš anksto.

„Vėl augant besiskiepijančių skaičiams, primygtinai prašome registruotis vakcinacijai Karštosios linijos trumpuoju telefono numeriu 1808 arba internetu. Kai skaičiai buvo nukritę, išimties tvarka spėdavome paskiepyti net ir neregistruotus. Dabar nebespėjame, todėl nesiregistravusiems teks laukti atskiroje eilėje. Skiepams „Pfizer-BioNTech“ vakcina kviečiame registruotis ir į didžiųjų Kauno poliklinikos padalinių (Dainavos, Šilainių, Kalniečių, Centro bei Šančių) Skiepų kabinetus“, – vardijo Kauno miesto poliklinikos direktoriaus pavaduotojas medicinai Raimundas Micka.

Poliklinikos atstovas informavo ir apie gautą keturvalentę gripo vakciną – tiek komercinę, tiek ir apmokėtą iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (rizikos grupėms).

„Lietuvos teisės aktai nedraudžia, pacientui apsisprendus, vienu metu skiepytis ir gripo, ir COVID-19 vakcina“, – pridūrė R. Micka.

Primename, kad iki šiol mažiausiai viena vakcinos doze šalyje paskiepyta per 1,84 mln. žmonių, tik pilnai vakcinuota – 1,59 mln., dar 171 tūkst. pilnai paskiepytų gyventojų yra gavę ir sustiprinančiąją vakcinos dozę. Ją praėjusią parą gavo 10 tūkst. 304 žmonės.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepo dozę yra gavę 66 proc. gyventojų. Ši dalis per parą ūgtelėjo 0,1 proc. punkto.

Mažiausiai pasiskiepijusiųjų yra tarp 12–15 metų vaikų – beveik trečdalis. Tarp vyriausių šalies gyventojų, kuriems per 80 metų, paskiepyti 69,1 procento.

Iš viso Lietuvoje iki šiol gauta per 5,57 mln. vakcinos dozių, skiepyti sunaudota beveik 3,53 mln. dozių. Nepanaudota šiuo metu yra apie 2,04 mln. dozių.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 450 tūkst. žmonių, iš jų tebeserga apie 24 tūkst. – keliais šimtais mažiau, nei buvo prieš parą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ačiū -- oficiali info

išvados be komentarų

EdmundasTulcevičius

Puslapyje ,,Kur galima pasiskiepyti Kaune,, pasakyta , jog neregistruoti gali pasiskiepyti nuo 15 valandos , nežinau , ruošiuosi šiandiena ten nuvykti ir įsitikinti ar tai tiesa .

OFICIALI INFO

KAIP ,KAD LIETYUVA DEKLARUOJA PSO TINKLALAPYJE , LIETUVOJE GYVENA 2 671 981 GYVENTOJŲ. LIETUVOJE 424 251 LIETUVOS PILIETIS YRA PERSIRGĘS COV-19 , VIENĄ SKIEPĄ GAVE 1 806 999 ŽMONIŲ , 1720 092 YRA GAVE ABU SKIEPUS , VAIKŲ IKI DVYLIKOS METŲ AMŽIAUS LIETUVOJE YRA 338 270 , VISAI NEPASKIEPYTŲ LIETUVOJE YRA 102 469 ŽMONĖS .SUDĖJUS VISUS PASKIEPYTUS IR PERSIRGUSIUS GAUNAME 96,17 PROCENTO VISŲ LIETUVODS GYVENTOJŲ. KĄ IR KODĖL MUMS PUDRINA PIŠ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS