Primena apie naujoves prie Kauno perėjų: tokios saugumo priemonės – būtinos | KaunoDiena.lt

PRIMENA APIE NAUJOVES PRIE KAUNO PERĖJŲ: TOKIOS SAUGUMO PRIEMONĖS – BŪTINOS

  • 11

Vienoje judriausių Kauno sankryžų įrengta pėsčiųjų perėja neliks nepastebėta net ir tų, kurie žiūri ne į kelią, o į savo išmaniuosius įrenginius. Greta Vytauto prospekto ir Kęstučio gatvės sankirtos esančio šaligatvio grindinyje įrengta šviečianti juosta, keičianti spalvą priklausomai nuo šviesoforo signalo.

„Tai labai paprastas, tačiau puikiai matomas sprendimas, ypač aktualus jaunosios kartos atstovams, kurie telefonų nepaleidžia net ir eidami gatve. Jei šis sprendimas pasiteisins, jį panaudosime ir kitose judriose sankryžose“, – teigė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Statistika rodo, kad beveik trečdalis visų tragiškai pasibaigusių autoįvykių Lietuvoje įvyksta būtent pėsčiųjų perėjose, todėl papildomos saugumo priemonės, anot vicemero, yra būtinos. Pasak specialistų, toks sprendimas yra ilgaamžis ir nereikalaujantis papildomos priežiūros.

Portalas jau rašė, kuomet ši naujovė pirmą kartą atsirado prie šios Kuano centre esančios perėjos.

P. Mačiulio žodžiais tariant, Olandijos ar Danijos miestuose panaši praktika yra pasiteisinusi, todėl manoma, kad Kaune ji taip pat gali būti naudinga.

Naujojo įrenginio veikimas gana paprastas – žybsinti juosta, kuri įrengta prie pat kelkraščio, ten, kur žmonės stovi laukdami tinkamo eiti šviesoforo signalo, keičia spalvą sulig šviesoforo signalų pasikeitimu. Todėl, kaip ir užsimena Kauno vicemeras, tai labai praktiškas metodas apie pasikeitusią spalvą informuoti nuleidusius galvas pėsčiuosius, neretai nė sekundei nesiskiriančius su savo išmaniuoju įrenginiu. Pasikeitusi juostos spalva informuos, kad jau galima žengti į važiuojamąją kelio dalį. 

Nepaisant šios naujovės visi pėstieji ir toliau raginami būti itin atidūs kelyje, laikytis ne tik Kelių eismo taisyklių, bet ir kiekvienu atveju, prieš žengiant į gatvę, įvertinti, ar tai daryti saugu.

GALERIJA

  • Primena apie naujoves prie Kauno perėjų: tokios saugumo priemonės – būtinos
  • Primena apie naujoves prie Kauno perėjų: tokios saugumo priemonės – būtinos
  • Primena apie naujoves prie Kauno perėjų: tokios saugumo priemonės – būtinos
  • Primena apie naujoves prie Kauno perėjų: tokios saugumo priemonės – būtinos
Eitvydo Kinaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Jo,jo

Tegul Mačiulis ir moka iš savo pinigų,o ne iš mūsų.Mums tie telefonų aukos visai nerūpi.

samas

O iš kur čia atsirado Mačiulis? Juk jis pasiliuosavo kai perėjo pas Ušacką, o paskui pas Nausėdą?

tokios "priemonės"

tik dar labiau skątins tų priklausomų nuo telefonų invalidų nesisaugojimą. Visų pirma - jei pėstysis prieš eidamas per gatvę, neįsitikina ar saugu kirsti važiuojamąją dalį-jau pažeidžia KET.. Kam čia, atsiprašant, lįst į subinę tiems priklausomiems besmegeniams? Lėšų švaistymas ir įsisavinimas... tik tiek
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS