Rekonstrukcija zoologijos sode prasidės kitąmet, darbai baigsis 2023-ųjų viduryje | KaunoDiena.lt

REKONSTRUKCIJA ZOOLOGIJOS SODE PRASIDĖS KITĄMET, DARBAI BAIGSIS 2023-ŲJŲ VIDURYJE

Rekonstrukcija Kaune įsikūrusiame Lietuvos zoologijos sode prasidės kitąmet, darbus planuojama baigti iki 2023 metų vidurio.

Kaip pranešė Aplinkos ministerija, bus pastatyti nauji voljerai stumbrams, lokiams ir vilkams, lūšims, ūdroms, beždžionėms, gepardams ir kitiems gyvūnams. Išlaikant autentiškumą, bus renovuotas senasis pastatas liūtams, bus pastatytas egzotariumas – šilumamėgiams gyvūnams skirtas pastatas su edukaciniu centru.

Pasibaigus statyboms, vyks paruošiamieji darbai – bus apželdinama teritorija, užpildomi didžiuliai akvaterariumai, į naujus namus atvežama ir juose įkurdinama naujų rūšių gyvūnų.

Renovacijos laikotarpiu zoologijos sodas bus uždarytas lankytojams, tačiau edukacinė veikla tęsis nepertraukiamai.

Naujų pastatų ir voljerų projektavimo darbai pradėti pernai vasarą, juos atlieka UAB „Simper“.

Lietuvos zoologijos sodo infrastruktūros atnaujinimas finansuojamas ES lėšomis, projekto vertė – 18,3 mln. eurų.

Virtualus sezono atidarymas

Penktadienį numatytas zoologijos sodo 82-ojo sezono atidarymas, tačiau dėl šalyje paskelbto karantino jis vyks virtualiu būdu: zoologijos sodo „Facebook“ paskyroje.

Tiesioginių transliacijų metu nuo 10 val. vyks daugelio gyvūnų pristatymai.

Lietuvoje įvedus karantiną, zoologijos sodas nuo kovo 13 dienos lankytojams yra uždarytas.

Ne vienerius metus planuojami rekonstrukcijos darbai zoologijos sode užsitęsė dėl anksčiau neįvykusių viešųjų pirkimų. Zoologijos sodui nepavykus jų suorganizuoti, darbą perėmė Aplinkos ministerija.

Nerimaujama, jog užsitęsusios procedūros gali sukliudyti laiku baigti projektą, dėl ko gresia prarasti projektui skirtą finansavimą.

Zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, jame šiuo metu yra apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2000 gyvūnų. 2013 metais dėl prastos būklės Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija panaikino Kauno zoologijos sodo, kaip pilnateisio nario, statusą ir pakeitė jį į kandidato.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Nepamirškit ir konservat-ariumų - narvų 'konservams': juos tik uždarytus galima laikyt.

?

Kam skirti akvaterrariumai ? Ji rašo sudurtini žodį, todėl ir klausiu.

o ką

gal statys vidinę sieną tokio pat aukščio ir formos, kaip išorinė, po lankymo valandų suleis liūtus ar kitus mėsėdžius-atleis sargus(sutaupys), gal ir ėdesio mažiau pirkt reikės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS