Iš privataus verslo nuomosis naujai pastatytą darželį | KaunoDiena.lt

IŠ PRIVATAUS VERSLO NUOMOSIS NAUJAI PASTATYTĄ DARŽELĮ

  • 0

Kauno rajone ikimokyklinio ugdymo paslaugų poreikis yra didesnis nei ugdymo įstaigų teikiamos galimybės. Todėl savivaldybė laisvų vietų trūkumą darželiuose šįmet sprendžia keliomis kryptimis: kuriamos naujos vietos darželiuose, renovuojami veikiantys darželiai, statomi moduliniai darželiai, steigiami šeimos ir lauko darželiai. Dar vienas būdas – iš privačių tiekėjų išsinuomoti naujai pastatytą darželį.

Domeikava – viena iš seniūnijų, kurioje yra didžiausias nepatekusių vaikų skaičius į darželius, todėl rugsėjo 24 d. posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba vienbalsiai pritarė vaikų darželio pastato ir žemės sklypo nuomai iš UAB MBS BALTIC.

Lietuvoje nėra tokios praktikos, kad savivaldybė iš privataus verslo nuomotų darželio pastatą. Kauno rajonas bus pirmas, kuri taip bandys spręsti vietų trūkumo darželiuose problemą.

Privataus verslo pastatytas darželis bus labai erdvus, su šiuolaikine vėdinimo sistema, šildymu, garso izoliacija. Darželyje bus aštuonios grupės, tad jį lankyti galės 160 ikimokyklinio amžiaus vaikų.

Savivaldybė su verslininkais pasirašys penkerių metų nuomos sutartį su galimybe ją pratęsti. Kiekvieną mėnesį už patalpų nuomą savivaldybė mokės 13,73 tūkst. eurų. Ši sutartis leis savivaldybei suteikti būtinas ir kokybiškas ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų ugdymo paslaugas Domeikavos seniūnijos gyventojams.

Rajono savivaldybė svarstė ir kitus variantus, tarp jų – gal vertėtų patiems statyti naują darželį Domeikavoje. Deja, ten nėra laisvos valstybinės žemės, o ir naujo pastato statybos kainuotų kelis milijonus eurų – tai būtų didelė finansinė našta savivaldybei.

"Šiais metais įvyko labai didelis proveržis kuriant vietas darželiuose mūsų rajono vaikams – spalio viduryje jau bus 900 naujų vietų. Domeikavoje vyksta labai sparti plėtra, todėl džiugu, kad šios seniūnijos vaikai visai netrukus galės lankyti darželį, esantį arti namų. Turime padėti jaunoms šeimoms – juk ne visi tėveliai gali sumokėti už privatų darželį, kuris yra tikrai brangus", – pabrėžė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajono savivaldybė norėtų nuomos sutartis dėl darželių pasirašyti Garliavoje, Akademijoje ir Ringauduose, tačiau laukia siūlymų ir iš verslo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS