Pusė gyventojų savivaldą vertina palankiai, per metus aukštyn šovė V. Matijošaičio populiarumas | KaunoDiena.lt

PUSĖ GYVENTOJŲ SAVIVALDĄ VERTINA PALANKIAI, PER METUS AUKŠTYN ŠOVĖ V. MATIJOŠAIČIO POPULIARUMAS

  • 168

Daugiau nei pusė šalies gyventojų mano, kad situacija jų savivaldybėse gerėja, rodo pirmadienį skelbiama Baltijos tyrimų/LRT apklausa.

Jos duomenimis, teigiamai situaciją vertina 52 proc. apklaustųjų, o 28 proc. pasakė, kad situacija jų mieste ar rajone prastėja. Penktadalis gyventojų neturėjo nuomonės šiuo klausimu arba į jį neatsakė.

Atsakydami į klausimą apie tai, kaip vertina savo savivaldybės merą, 60 proc. respondentų nurodė, kad savo miesto ar rajono merą ir jo ar jos nuveiktus darbus vertina gerai. Tuo metu trys iš dešimties gyventojų pasisakė, jog savo savivaldybės vadovą vertina neigiamai.

Vilniaus merą Valdą Benkunską palankiai vertina 53 proc. apklaustųjų, o neigiamai – 28 procentai.

Tuo metu Kauno merą Visvaldą Matijošaitį palankiai vertina 80 proc. gyventojų, neigiamai – 18 procentų. 2023 metais teigiamas V. Matijošaičio vertinimas siekė 66 proc.

Bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ apklausa atlikta šių metų vasario 22–kovo 5 dienomis. Jos metu apklaustas 1021 pilnametis Lietuvos gyventojas. Tyrimas vyko 115 atrankos taškų. Jo paklaida siekia 3,1 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (168)

Jonas

Kauniečiai protingi prisimena Vilniaus valdymą menkinantį požiūrį į Kauną jo žlugdymas visose srityse.Palikite galų gale mus ramybėje.Atsirado normalus meras-ūkininkas tai politiškai žlugdo .Juk žino kad dabar parduoti verslą tikimybė lygi nuliui.O kiek Vilniaus veikėjų suka savo verslą rusyne?Taip kad uždarykite savo burnas

to ....../

ar suvoki, kad tau reikalinga skubi psichiatro pagalba ? greitai skambink į GMP ! gal KD gali padėti tokiems savo "komentatoriams" ?

....../

Papramogaukit : Ekspertai TV ,, Prie Rusijos ambasados Vilniuje atneštas pagrindines LANDSBERGIŲ BENDROMENĖS..... '' ten parodys ... įsižiūrėkit į veikėją...[ Gorienė sakė ,kad jis su ŠIMONYTE yra Facebook kartu pasitalpinę..] . Paskui YOUTUBE įsiveskit '' Tiesiogiai: protestuotojai reikalauja Kauno merą V. Matijošaitį atsistatydinti ... . Ten suraskit tą , kurį matėt šūdą su kibiru nešant, BALTOM PIRŠTINĖM UŽSIMOVUSĮ pas ekspertai TV .... NET MIKRAFONU KALBĖJO... . Va tokie šūdų nešiotojai su kibiru mūsų darbštų merą verčia ir į KAUNĄ VERŽIASI....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS