R. Dailidaitė: stiprybė slypi mumyse (Metų kaunietės rinkimai) | KaunoDiena.lt

R. DAILIDAITĖ: STIPRYBĖ SLYPI MUMYSE (METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI)

  • 3

14. Rugilė Dailidaitė – „Metų kaunietės 2023“ rinkimų finalo dalyvė, Lietuvos šokių asociacijos prezidentė, Kauno Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos mokytoja, RED šokių studijos įkūrėja ir choreografė, užauginusi ne vieną šokėjų, garsinančių Kauno ir Lietuvos vardą visame pasaulyje, kartą. Jos iniciatyva Lietuvos šokėjai ir studijos susibūrė į šokių asociaciją ir surengė pirmuosius hiphopo šokėjų apdovanojimus.

Savaime suprantama?

„Kai sužinojau, kad buvau nominuota „Metų kaunietės“ rinkimams, pirma mintis buvo: „Aš?“. Daug dirbu, daug darau, bet esu pripratusi veikti, ir atrodo, kad taip ir turi būti, kad tai yra natūralu“, – reagavo R. Dailidaitė.

„Metų kaunietės“ rinkimai jai buvo proga pasižiūrėti į save iš šalies, apžvelgti tai, ką daro. Dalyvaudama projekte sulaukė daug atgalinio ryšio. Toks didžiulis artimųjų, mokinių, jų tėvų, šokėjų bendruomenės, visuomenės palaikymas suteikė dar daugiau stiprybės, įkvėpimo.

„Šis „Kauno dienos“ konkursas yra nuostabus. Kokia gera idėja taip įvertinti, padėkoti! Esu labai laiminga, labai džiaugiuosi“, – kalbėjo R. Dailidaitė.

Ji negalėtų išskirti kažkurios vienos projekto dalyvės. „Nėra kalbų – visos veiklios. Labai visomis džiaugiuosi, visoms linkiu sėkmės“, – teigė rinkimų finalo dalyvė, atkreipdama dėmesį į aktualią problemą.

„Nekalbu apie save, bet iš esmės merginoms, moterims trūksta visuomenės, aplinkos palaikymo. Jeigu mergina, moteris yra aktyvi, daug daro, visiems atrodo, kad taip ir turi būti. Galbūt todėl aplinkiniai pamiršta ją palaikyti, paskatinti, padėti ar patarti“, – pridūrė kaunietė.

Ten, kur ir nori būti

„Kiekvieną dieną džiaugiuosi, kad pasirinkau kelią ir gyvenimą, kuriame tiek daug vaikų, jaunimo, suaugusių, jų šypsenų, stiprybės, užsispyrimo, motyvacijos ir neblėstančios meilės. Jei turėčiau galimybę ką nors pakeisti, nekeisčiau nieko, nes visa širdimi esu ten, kur turiu ir noriu būti“, – sakė R. Dailidaitė, su savo mokiniais apkeliavusi daug pasaulio, meistriškumo pasitikrinti vykstanti į Europos, Pasaulio čempionatus.

Šokis visuomet buvo jos širdyje, nors, gavusi lietuvių filologijos diplomą, siekė teisės magistro laipsnio. Per tą laiką sulaukė ne vienos nuostabos, kodėl ji vis tiek šoka, kodėl su vaikais? Vienu metu buvo nusprendusi to atsisakyti, bet mokinių, jų tėvų reakcija ir jos pačios trauka suteikė jėgų suderinti darbą, šokių trenerės veiklą ir studijas.

„Mes ne tik šokame, mūsų bendruomenės principai gilesni, kuriame antrą šeimą, kuriame aplinką, kur visi jaustųsi saugiau, būtų įvertinti ir matomi“, – pasakojo choreografė.

Kaunietė rūpinasi ne tik savo mokiniais, savo šokių mokyklos, kurią įkūrė prieš 15 metų, bendruomene. Nejučia tapusi Lietuvos šokėjų ir studijų jungiamąja grandimi, subūrė Lietuvos šokių asociaciją, kuriai jai buvo patikėta ir vadovauti.

Ne vėlu ieškoti

Anot R. Dailidaitės, stiprus žmogus sunkumus vertina dvejopai: tai yra iššūkis arba išbandymas, ir tai reikia įveikti arba tiesiog iškęsti.

„Man gyvenimas – tai pilna krūtine įkvėpus oro eiti, klupti, keltis, skristi, vėl eiti, klupti ir vėl keltis“, – teigė kaunietė.

Kaip kaunietė be galo džiaugiuosi ir myliu Kauną, neiškeisčiau jo į jokį kitą miestą. Daug keliauju, kelionėse auginu save, stiprinu, plečiu savo vidinį pasaulį, bet savo miestą visada nešioju mintyse ir širdyje.

„Moterys, merginos, mergaitės, – kreipėsi į visas R. Dailidaitė. – Mylėkite save, mylėkite artimuosius, dalykitės džiaugsmu, šypsena. Keliaukite per gyvenimą aukštai iškelta galva, pildykite svajones ir siekite savo tikslų. Kartais suklumpame, bet juk visko būna, stiprybė slypi mumyse, drąsa, pasitikėjimas, tikslų siekimas – mūsų vidiniai varikliai ir niekada ne vėlu keisti, niekada ne vėlu ieškoti ar svajoti. Viskam savas laikas, tiesiog gyvenimas kartais siunčia tam tikrus išbandymus, kuriuos turime įveikti, po kurių užaugame, sustiprėjame“.

Geriausios emocijos

Geriausios emocijos jai kyla, kai mato laimingus vaikus – šokėjus, kai gali sukurti sąlygas ir erdvę jiems skleistis, ieškoti, augti, domėtis, kai mato, kad pavyksta įkvėpti juos siekti tikslų, kovoti už savo svajones, kai mato, kaip vaikai bendrauja, džiaugiasi, auga. Tada didžiuojasi, galėdama dalyvauti jų gyvenimuose, paskatinti, pastūmėti ir padėti.

„Kaip kaunietė be galo džiaugiuosi ir myliu Kauną, neiškeisčiau jo į jokį kitą miestą. Daug keliauju, kelionėse auginu save, stiprinu, plečiu savo vidinį pasaulį, bet savo miestą visada nešioju mintyse ir širdyje. Didžiuojuosi esanti lietuvė, didžiuojuosi mūsų viena iš seniausių kalbų pasaulyje, turbūt tai kažkada ir paskatino studijuoti lietuvių kalbą. Vėliau studijavau teisę. Taip formavau savo pilietiškumą, pagarbą ir meilę Lietuvai“, – kalbėjo R. Dailidaitė, prisipažinusi, kad yra iš tų sėsliųjų, vertinančių stabilumą, ištikimybę.

Šią kaunietę labai traukia istorinės vietos, turinčios gilias tradicijas – Kauno senamiestis, Laisvės alėja, Pažaislis, upių santaka. „Kaunas – vienas gražiausių ir autentiškiausių miestų Lietuvoje – neįmanoma juo nesižavėti ar jo nemylėti“, – sakė projekto „Metų kaunietė“ dvidešimtuko dalyvė.


Balsuoti galite:

• DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I. Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialią balsavimo dėžę prenumeratos skyriuje I a. 1 kuponas = 10 balsų. Esant galimybei, dienraščio iškarpas prašom į redakciją siųsti paštu.

• SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1679 su tekstu „MKA XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 euras. 1 SMS = 10 balsų.

• PORTALAS: kaunodiena.lt rubrikoje „Metų kaunietė“. Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Nuo vasario 22 d. iki kovo 4 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją. Kovo 5–6 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 7 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Fi Clinica“; pagrindiniams rėmėjams „Kauno tiltai“, „Bosca be alkoholio“, „Vikonda grupė“; rėmėjams „Jukata“, „Kauno grūdai“, „Heiga Group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „Mano būstas“, „Ribas Jewellery“, „Mega“; partneriams „Etapas Group“, „Centro kredito unija“, „SDG“, „Stiklita“, „Ilgiausi limuzinai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Labai apmaudu,kaip ir praėjusiais metais,kauniečiai nebalsavo už Šaulių sąjungos atstoves.Šauliai -tai motyvuoti žmonės,aukojantys savo laisvalaikį tam,kad prisidėtų prie bendro tikslo,būti pasiruošusiam.Savanoriškas priklausymas organizacijai-šiai veiklai reikalinga labai daug laiko,energijos ir panaš.R.Klimašauskienė-aktyvi šaulė,Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios[Kauno apskr.]rinktinės 212-osios kuopos būrio vadė,trijų vaikų mama,socialinių mokslų daktarė,komandų psichodinamikos specialistė,žmogiškųjų išteklių vald.įmonės HR KODAS bendraįkūrėja.Mokslo,išradimų ir inovacijų kateg. įtraukta į 100 L.moterų sąrašą ir kt. Verta šio apdovanojimo

smalsutis

kokios privilegijos gavus titulą?

SEKMES

MAN nepatinka pats stiklinis prizas GAL laikas keisti i geresni Stiklas menuose jau seniai nebenaudojamas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS