R. Požėla žada, kad Kauno policija greitai turės nuolatinį vadovą | KaunoDiena.lt

R. POŽĖLA ŽADA, KAD KAUNO POLICIJA GREITAI TURĖS NUOLATINĮ VADOVĄ

Generalinis komisaras Renatas Požėla žada, kad nuolatinį vadovą Kauno apskrities policija turės jau greitai, pasibaigus šiuo metu vykstančiam konkursui.

„Pakankamai greitai (turės naują vadovą – BNS), kadangi yra paskelbta atranka, liepos antrą finišuoja dokumentų pridavimas. Tai kai įvertinsime surinktą medžiagą, bus sudaryta atrankos komisija, bus paskelbta atrankos data ir atrankos komisijai teks nelengvas uždavinys atrinkti geriausią iš geriausių“, – BNS antradienį sakė Lietuvos policijos vadovas.

Kauno apskrities policijai šiuo metu laikinai vadovauja Lietuvos policijos Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas. Jis laikinuoju komisariato viršininku paskirtas pernai lapkričio pradžioje, kai tuometinis komisariato vadovas Darius Žukauskas nušalintas nuo pareigų pradėjus patikrinimą dėl įtartinų jo ryšių.

Šių metų vasario 26 dieną policija pranešė, jog D. Žukauską atleidžia, šiam netekus teisės dirbti su slapta informacija.

Policijos departamentas taip pat vykdė tarnybinį patikrinimą dėl jo ir buvusio Kauno kriminalinės policijos vieno iš vadovų Giedriaus Sklado veiksmų Tenerifėje.

Pasak R. Požėlos, toliau ši istorija bus nagrinėjama teisme.

„Dabar jau tos istorijos daugiau mažiau į pabaigą, bet laukiamas yra teisminis procesas, šių klausimų nagrinėjimas bus perkeltas į teismo posėdžių sales“, – sakė jis.

Vidinis patikrinimas Kauno apskrities policijoje buvo pradėtas gavus informacijos atliekant ikiteisminį tyrimą, kuriame Kauno policininkas Donatas Karalukas įtariamas paėmęs kyšių už daugiau nei 10 tūkst. eurų. Įtariama, kad jis galėjo dengti nelegalų verslą.

Visi trys pareigūnai sprendimus yra apskundę. Vilniaus apygardos administracinis teismas BNS informavo, jog nagrinėja bylą pagal D. Žukausko skundą Policijos departamentui dėl įsakymo, kuriuo jis nušalintas nuo pareigų bei siekia jo panaikinimo. Uždaras teismo posėdis byloje yra numatytas rugpjūčio 20 dieną.

Regionų apygardos administracinis teismas savo ruožtu yra gavęs G. Sklado skundą dėl jo pripažinimo pažeminusiu pareigūno vardą – šį skundą teismas nagrinės rugsėjo 21 dieną.

Taip pat šiame teisme nagrinėjamas D. Karaluko skundas, kuriuo prašoma panaikinti sprendimą dėl tarnybinio nusižengimo. Antrasis posėdis šioje byloje numatytas trečiadienį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

J

Nupirk kepures pavaldiniam atrodo kaip iš raudonu žipintu gatvės

H

Kiek komisaru keitės bet babulės dirba tospašios nuo sovietu ju niekas nekeiše

X

Nupirk kepures savo pavaldiniam atrodo gatvėi ban.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS