Raketos nuimti nepavyko: pradėjo irti siena | KaunoDiena.lt

RAKETOS NUIMTI NEPAVYKO: PRADĖJO IRTI SIENA

Raudondvario plente ant devynaukščio sienos iki šiol išlikęs sovietinės puošybos pavyzdys: žmogaus siluetas su iškelta ranka, nuo kurios kyla raketa.

Raketos, ypač susijusios su sovietmečiu, pastaruoju metu simbolizuoja destrukciją ir košmarus, todėl ant sienos esančio kūrinio nepavadinsi akį džiuginančiu ar gerai nuteikiančiu.

Gana estetiškai atrodanti žmogaus su raketa kompozicija turbūt iškalta iš labai kokybiško metalo: nors ant raudonų plytų sienos kompozicija pritvirtinta bene prieš pusšimtį metų, ji visiškai nesurūdijusi ir, kaip paaiškėjo, labai tvirtai laikosi.

„Gyvenu čia keturiolika metų, vaizdas ant sienos man nekliūva, atrodo taikus, man neprimena bombų. Name vyksta gyventojų susirinkimai, nesu girdėjusi, kad būtų svarstoma nuimti tą žmogų su raketa“, – sakė daugiabučio namo gyventoja Ingrida.

Klibino, klibino tą raketą, bet teko viską palikti, nes viename bute ėmė byrėti tinkas.

Name, kuris sovietmečiu buvo laivininkystės darbuotojų bendrabutis, gyvenantis Darius pasakojo, kad prieš keliolika metų ant namo sienos dar buvo puslankiu išdėstytos žvaigždės. Jos jau senokai nuimtos. Tačiau nepavyko nuimti raketos. Anot Dariaus, tam tikslui buvo pasitelktas keltuvas.

„Klibino, klibino tą raketą, bet teko viską palikti, nes viename bute ėmė byrėti tinkas“, – pasakojo Darius.

Savivaldybės įmonės „Kauno butų ūkis“ administravimo direktorė Danutė Razgūnienė pabrėžė, kad pastaruoju metu iš savivaldybės specialistų negauta jokių nurodymų ar rekomendacijų kokiose nors miesto vietose nuimti sovietinės simbolikos ženklus, negauta ir gyventojų skundų dėl nepageidaujamos simbolikos. Gali būti, kad tokios jau nelikę.

„Iš vienos seniūnijos buvome sulaukę nurodymo panaikinti ant namo išpaišytas svastikas. Tai buvo praėjusiais metais“, – atkreipė dėmesį D.Razgūnienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

durniu laivas \\\\\.../////

Kosmosas,raketa tai visom santvarkom tinka,jei turi proto.Kad ir žodis >partizanas< visose snatvarkose ir valstybėse partizanai buvo.Kaune,berods ir dabar Partizanų g.yra jau jai apie 60 metų.

O ka daryt

Su kolaborantais pvz kurie tarnavo raudoniems dabar spalvotusiems.ir dar renta gauna.kaip juos ......

litvinų mužikai

tiek tūpi kd vartoja rusišką žodį sovietinis. Tikri išako tarpukojai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS