Raudondvaryje – konferencija, skirta priklausomų asmenų socialinei integracijai | KaunoDiena.lt

RAUDONDVARYJE – KONFERENCIJA, SKIRTA PRIKLAUSOMŲ ASMENŲ SOCIALINEI INTEGRACIJAI

  • 4

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) direktorius Renaldas Čiužas ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas trečiadienį aptarė aktualias priklausomų asmenų integracijos problemas ir sutarė surengti mokslinę konferenciją, kuri vyks šių metų spalį, Raudondvario dvare.

NTAKD vykdo Europos Sąjungos finansuojamą projektą „Asmenų, priklausomų nuo psichoaktyvių medžiagų, socialinė integracija“. „Mūsų tikslai – padėti tokiems asmenims integruotis į darbo rinką, didinti reabilitacijos paslaugų prieinamumą, dalintis gerąja patirtimi“, – tvirtino R. Čiužas.

Tarp 12-kos projekto partnerių du veikia Kauno rajone – tai VšĮ „Sugrįžimas“ ir VšĮ „TC Laisva valia“.

R. Čiužas teigė, kad prie ankstyvosios intervencijos programos įgyvendinimo aktyviai prisideda ir Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras (VSB), surengęs psichologams ir pedagogams specialius mokymus.

Apsinuodijimo alkoholiu atvejų šalyje mažėja, o štai psichoaktyviomis medžiagomis daugėja.

Departamento direktorius pastebėjo, kad Kauno rajono savivaldybė aktyviai naudojasi įstatymų suteiktomis teisėmis riboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką, nustatant rūkymo vietas.

Kauno rajonas išsiskiria gerais visuomenės sveikatos rodikliais: vidutinė gyvenimo trukmė yra didžiausia šalyje – 78,6 m., taip pat vienas mažesnių mokyklos nelankančių vaikų skaičius, nedaug socialinės rizikos šeimų.

Vis dėlto Kauno rajone, kaip ir visoje Lietuvoje, gyventojai kreipiasi dėl apsinuodijimų kanapėmis, opiatais, amfetaminais ir kitomis psichoaktyviomis medžiagomis. „Apsinuodijimo alkoholiu atvejų šalyje mažėja, o štai psichoaktyviomis medžiagomis daugėja“, – įvardijo problemą R. Čiužas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pilietis

Prieš rinkimus visi kas norės likti politikoje ,Seime pradės įrodinėti kokie jie šaunūs .Šaunus ir naudingas politikas neįrodinėja,jam nereikia nes jis visada būna geras politikas , dirba Lietuvai ir jos žmonėms.

Garliavos radijas

Krevetės nenori pripažinti pralaimėjimo, tai pasitenkina maigydamos mygtukus

Mėlyna

Tai kad čia nėra žalio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS