Respublikinėje Kauno ligoninėje – kompleksinė pagalba visą parą | KaunoDiena.lt

RESPUBLIKINĖJE KAUNO LIGONINĖJE – KOMPLEKSINĖ PAGALBA VISĄ PARĄ

  • 19

Respublikinė Kauno ligoninė (RKL), kauniečių vis dar vadinama "buvusia trečiąja", šiandien sėkmingai kuria modernios gydymo įstaigos įvaizdį. Per pastaruosius metus įvyko kokybinis paslaugų šuolis. Išaugęs pacientų ir kitų šalies gydymo įstaigų pasitikėjimas, pasaulines medicinos naujoves atitinkanti medicinos įranga, nuoširdus aptarnavimas – tai tik keletas sričių, kurioms skiriamas ypatingas dėmesys.

Išskirtinė klinika ir skyrius

Terapijos klinikos, kuri sukurta prieš penkerius metus sujungus kelis skyrius, vadovas Gintaras Kramilius teigė, kad reorganizaciją, apėmusią visą ligoninę, pacientai pajuto kone iškart, o svarbūs ligoninės pokyčiai pacientų ir darbuotojų naudai tebesitęsia.

"Tam reikėjo didelio visos ligoninės bendruomenės susitelkimo, palaikymo ir nuoširdaus darbo", – dėkojo kolektyvui RKL generalinis direktorius docentas dr. doc. L.Vitkus.

Ligoninės padaliniai buvo sugrupuoti, suprofiliuoti ir suskirstyti į klinikas. Terapijos klinika susikūrė, kai buvo sujungti Priėmimo-skubios pagalbos, Reanimacijos ir intensyvios terapijos, Neurologijos, Kardiologijos ir Vidaus ligų skyriai.

Pastarąjį sudaro keturi poskyriai – Gastroenterologijos, Reumatologijos, Pulmonologijos ir Diagnostikos. Pulmonologijos paslauga ligoninėje – santykinai nauja, o gastroenterologijos, reumatologijos jau turi gilias tradicijas. Į Diagnostikos poskyrį siunčiami dėl neaiškių priežasčių negaluojantys pacientai, kai reikia diagnozuoti ligą, jos priežastį.

"RKL Vidaus ligų skyrius yra unikalus savo paslaugomis", – pasakojo G.Kramilius. Čia teikiamos kompleksinės paslaugos, apimančios šiuos minėtus keturis profilius.

"Kiekvienas mūsų pulmonologas, gastroenterologas, reumatologas ir vidaus ligų gydytojas budėjimo metu naktį, savaitgaliais ar švenčių dienomis geba suteikti ne tik bendrąją pagalbą, susijusią su visais keturiais minėtais profiliais, tačiau ir skirti specializuotas, kompleksines paslaugas. Todėl šią pagalbą mūsų pacientai gauna ištisą parą septynias dienas per savaitę", – akcentavo G.Kramilius.

"Labai džiaugiamės, kad per keletą metų pavyko suburti labai gerą komandą, pritraukti jaunų specialistų ir suteikti jiems geras darbo sąlygas. Džiaugiuosi kiekviena diena, kad skyriuje dirbantys specialistai gali pakonsultuoti ir kolegas iš kitų ligoninių. Dabar mūsų komanda yra subalansuota: jaunystė ir patirtis", – įvertino vadovas.

Labai džiaugiamės, kad per keletą metų pavyko suburti labai gerą komandą.

Tad nenuostabu, kad savo pacientus pakonsultuoti, gydyti į RKL siunčia ir kolegos ne tik iš kitų Kauno miesto gydymo įstaigų, bet ir iš visos Lietuvos.

Atlieka patys gydytojai

Terapijos klinikoje dirba įvairaus terapinio profilio aukštos kvalifikacijos gydytojai – neurologai, kardiologai, vidaus ligų gydytojai, gastroenterologai, reanimatologai, pulmonologai, reumatologai, kurie patys atlieka endoskopinius, echoskopinius tyrimus ir gydomąsias intervencijas, kurie leidžia greičiau ištirti pacientą bei užtikrinti efektyvų gydymą per trumpesnį laiką. Be to, medikai turi galimybę ir po stacionarinio gydymo toliau stebėti, konsultuoti buvusius pacientus Konsultacijų poliklinikoje.

"Taip gydytojas, kuris skyriuje gydė pacientą, gali sekti, kaip sekasi sveikti, kai šis jau išleistas iš ligoninės. Gali atsakyti į pacientui kilusius klausimus ir pan. Pacientas turi galimybę susiskambinti su jį gydžiusiu ir su jo sveikatos istorija išsamiai susipažinusiu gydytoju, užsiregistruoti pas jį ir apsilankyti. Galimybė pacientui grįžti pas jį į Konsultacijų polikliniką labiau įpareigoja ir gydytojus", – dėstė G.Kramilius.

Tausojanti įranga

Terapijos klinikoje Vidaus ligų, Kardiologijos, Neurologijos skyriai išsiskiria tuo, kad ant palatų durų ne tik dideli skaičiai, bet ir piešiniai, kuriuos kai kuriems pacientams lengviau įsiminti nei skaičius. Veikia intensyviosios terapijos palatos, kuriose nuolat stebimi pačių sunkiausių skyriaus pacientų gyvybiniai parametrai.

Modernios išmaniosios funkcinės lovos, specialūs čiužiniai itin pravartūs silpniems ligoniams dėl pragulų profilaktikos užtikrina kokybišką pacientų priežiūrą, slaugą, maitinimą.

Naujausia Terapijos klinikos teikiama paslauga – specializuota pulmonologinė pagalba taip pat prieinama pacientams iš visos Lietuvos.

"Jau porą metų esame vieni iš nedaugelio Kauno apskrityje, sunkiems pacientams, sergantiems lėtine plaučių liga, kaip stacionarinę paslaugą atliekantys neinvazinę plaučių ventiliaciją", – pasakojo G.Kramilius. Ši ventiliacija turi daug privalumų: nereikalinga tracheotomija, kurios metu atveriama anga kaklo srityje į trachėją. Trachestoma padidina infekcijų riziką, riboja normalų kalbėjimą ir rijimą, skonį ir kvapą, reikalauja kito asmens priežiūros ar slaugos.Taip palengvinama lėtinės plaučių ligos eiga, gerinama pacientų gyvenimo kokybė.

Dar viena Terapijos klinikos dalis – Neurologijos skyriaus Vertebroneurologijos poskyris, į RKL centrinį pastatą atkeltas iš nuo ligoninės nutolusių patalpų. "Norėtume, kad visi skyriai tokie būtų", – apie poskyrio integracijos rezultatus sakė G.Kramilius.

Šiame poskyryje visos lovos yra funkcinės, slaugytojo ir paciento pulteliai atnaujinti, įdiegta tiesioginio ryšio su slaugos postu sistema, atnaujinti ir pritaikyti žmonėms su negalia sanitariniai mazgai, pacientų poreikiams įrengta moderni virtuvėlė.

Respublikinėje Kauno ligoninėje iš viso veikia aštuonios klinikos: Akušerijos ir ginekologijos klinika Krikščioniškieji gimdymo namai, Chirurgijos, Diagnostikos, Psichiatrijos, Reabilitacijos, Slaugos, Terapijos ir Vaikų ligų. Gausi gydytojų specialistų komanda pasirengusi suteikti pagalbą Konsultacijų poliklinikoje.

GALERIJA

  • G.Kramilius su gydytoja kardiologe Aurelija Nakutiene džiaugiasi, kad Terapijos klinikoje Vidaus ligų, Kardiologijos, Neurologijos skyrių struktūra yra unikali savo paslaugomis
  • Respublikinėje Kauno ligoninėje – kompleksinė pagalba visą parą
  • G. Kramilius atkreipia dėmesį, kad ant palatų durų ne tik dideli skaičiai, bet ir piešiniai, kuriuos kai kuriems pacientams lengviau įsiminti nei skaičius.
  • Respublikinėje Kauno ligoninėje – kompleksinė pagalba visą parą
  • Respublikinėje Kauno ligoninėje – kompleksinė pagalba visą parą
  • Respublikinėje Kauno ligoninėje – kompleksinė pagalba visą parą
  • Respublikinėje Kauno ligoninėje – kompleksinė pagalba visą parą
  • Respublikinėje Kauno ligoninėje – kompleksinė pagalba visą parą
  • Respublikinėje Kauno ligoninėje – kompleksinė pagalba visą parą
  • Respublikinėje Kauno ligoninėje – kompleksinė pagalba visą parą
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Monika

Tegul 3 ligoninė netaupo personalo sąskaita, sesutėms krauna dvigubus krūvius, o moka kaip pardavėjoms

Žaneta

Ką jūs visi čia dejuojate ir kraunate ant trečios ligoninės. Absoliučiai visur tas pats. Visur reik laukti. Aš uošvienę nuvežiau į Klinikas su baisia trauma, kraujais paplūdusią ir laukiau kone 7 val kol kas priims. Ligonių daug, personalo visur trūksta, tai ne tik visos Lietuvos ligoninių problema, tos pačios problemos ir Vokietijoje,kur dabar gyvenu. Gydytojai priima pagal eilę, nieko nepadarysi, o kavos pagert jie ne tik turi, bet ir privalo. Kai būk tai jūs kavos darbe negeriat ir pertraukų neturit. Žmonės vien verkt, dejuot pripratę esat. Būkit pakantesni

tikrai ,kad parą

jei vakare pasidaro bloga, pacientas iki ryto prasitrina priimamajam,o paryčiais siūlo važiuot namo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS