Rizikos grupės asmenys dar turėtų susilaikyti nuo lankymosi bibliotekose | KaunoDiena.lt

RIZIKOS GRUPĖS ASMENYS DAR TURĖTŲ SUSILAIKYTI NUO LANKYMOSI BIBLIOTEKOSE

Dvi paskutines balandžio dienas Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje buvo tik priimamos skaitytojų perskaitytos ir per karantiną jų namuose užsibuvusios knygos. O ateinančią savaitę, nuo gegužės 4-osios, biblioteka jau plačiau atvers duris knygų pasiilgusiems lankytojams.

„Grąžinamos knygos bibliotekoje saugiai karantinuojamos 72 valandas. Nuo ateinančio pirmadienio bibliotekos knygas bus galima ne tik grąžinti, bet ir pasiimti. Taip pat bus galima skolintis ir filmų DVD bei muzikos įrašus, kurie išduodami bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje, esančiame Senamiestyje“, – praneša biblioteka, turinti visame Kaune per 20 padalinių.

Tuo pačiu primenama, kad rizikos grupei priklausantiems asmenims eiti iš namų vis dar nerekomenduojama. Artimiausiu metu Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka planuoja atnaujinti ir knygų pristatymo į namus paslaugą žmonėms su judėjimo negalia bei vyresniems nei 70 metų senjorams, teigiama bibliotekos pranešime.

Kol kas skaitytojų nepriims jos remontuojamas centrinis padalinys Laisvės alėjoje bei kitas – miesto pakraštyje, Palemone. Iš pastarojo padalinio anksčiau paskolintas knygas galima grąžinti bet kuriame kitame skaitytojui patogiame bibliotekos skyriuje ar padalinyje.

Bibliotekos vadovės Nomedos Domeikienės teigimu, skaitytojams bus išduodamos tik iš anksto užsakytos knygos, filmai ar muzikos įrašai. Tik nuo gegužės 4 dienos galima užsakyti leidinius bibliotekos skyrių ir padalinių telefono numeriais, el. paštu arba per elektroninį katalogą LIBIS. Užsiregistruoti bibliotekoje ir tapti nauju skaitytoju taip pat bus galima.

V. Kudirkos bibliotekos skyriuose bei kituose padaliniuose bus aptarnaujami tik apsaugines veido kaukes ar apsaugines veido priemones dėvintys skaitytojai.

Bibliotekoje nebus galima naudotis viešosios interneto prieigos kompiuteriais, periodikos skaitykla, patiems rinktis knygas iš lentynų, nevyks edukacijos, mokymai ir renginiai. Karantino laikotarpiu nebus galima skolintis Žaislotekos žaislų bei stalo žaidimų.

Kadangi skaitytojų grąžintos knygos bus iškart karantinuojamos, jų grąžinimas į sistemą bus galimas tik po 72 val., tad prisijungus elektroniniame kataloge dar keletą dienų rodys, kad skaitytojas turi negrąžintų knygų. Dėl to rūpintis nereikėtų, nes iškart po karantinavimo laikotarpio knygos bus grąžinamos į fondą ir skaitytojai skolininkais netaps.

Be to, karantino laikotarpiu vėluojantiems grąžinti leidinius delspinigiai ir toliau skaičiuojami nebus. Tad negalintys į biblioteką atnešti knygų skaitytojai skolininkais nebus laikomi.

Gairės: karantinas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija, lankymasis bibliotekose, rizikos grupė
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Julija

Tai vadinasi bus uždrausta ir į koncertus eiti.Tai kai kuriems atlikėjams irgi bus "amen"Paskutinį kartą Klaipėdoje, Žvejų rūmuose kovo 14 d. klausėme koncerto.90% žiūrovų buvo vyresni nei 60 metų.Dar juokavom, kiek čia mūsų tas virusas nuneš į kapus.Ogi nė vieno! Lriskit mums patiems spręsti, kas mums pavojinga, kas ne n

Nustebino

O man,priklausančiai rizikos grupei,bibliotekos,esančios prie Kalniečių prekybos centro [tiesa, buvusio], liepia kuo greičiau atnešti paimtą knygą arba grąžinti skaitytojo kortelę.Nors tik visai neseniai pati biblioteka ėmė dirbti.

Lukka

Blyn kaip baisu. galvojau nepamatysiu tokių laikų kai žmonėms kabino "žvaigždes" ir myriop. Dabar gi ne vietoj "žvaigždės" rizikos grupė. Ar kas nors paklausė tų senų vienišų žmonių kas blogiau: mirti ar veinatvė, kiek jau beliko reiškia paskutine dienas praleisti užsidarius, atsiskyrus nuo pasaulio, su antsnukiais ir baime. Kam tada gyvent?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS