Rokuose buvo klausomasi, kaip skamba erdvės | KaunoDiena.lt

ROKUOSE BUVO KLAUSOMASI, KAIP SKAMBA ERDVĖS

  • 1

Samylų, Garliavos apylinkių, Linksmakalnio, Taurakiemio ir Rokų jaunimas pažymėjo Lietuvos jaunimo metus tyrinėdami jiems žinomų vietų garsus. Penkios audiovizualinės instaliacijos „Kaip skamba erdvės?“ per savaitę pasklido po penkias seniūnijas.

Kartu su profesionaliais menininkais Romantu Daugėla ir Roberta Daugėlaite, Samylų kultūros centro komanda jaunuoliai nėrė į kūrybines garso laboratorijas. „Projektas suintrigavo, nes iš anksto nežinojome, ką galėsime atrasti. Kartu su vietos jaunimu kasdieniuose garsuose pavyko įžvelgti muzikos detalių ir jas sujungti į visumą. Drauge su Romantu garso takelių įrašuose atradome autentiškų motyvų, kurie klausytojams suteiks galimybę praplėsti vaizduotės ribas“, – pasakojo R.Daugėlaitė.

Instaliacija „Kaip skamba erdvės?“ pirmiausia įgavo pavidalą Prienų jaunimo performansų vakare „Po grindim“, o Raseinių jaunimo centre atrado naujų spalvų. Sustiprėjusi sugrįžo namo, į Kauno rajoną, ir kartu su muzikantais R.Daugėlaite, Giedriumi Balbieriumi, pantomimos meistru Viačeslavu Čistovu-Jaseliūnu ir jaunimu pateikė atsakymą į klausimą „Kaip skamba erdvė, kurioje gyveni?“

Projekto autoriai kitąmet ieškos partnerių ir savo eksperimentų rezultatus pristatys platesnei auditorijai. Dėl Kauno rajono savivaldybės ir Lietuvos kultūros tarybos finansuoto projekto audiovizualinė instaliacija „Kaip skamba erdvės?“ atsidurs netikėtose vietose ir vėl džiugins klausytojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tadas

is siuolaikinio menininko atimk zodi "erdves" ir viskas, nulis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS