Rugpjūtį „Megoje“ karaliauja dinozaurai | KaunoDiena.lt

RUGPJŪTĮ „MEGOJE“ KARALIAUJA DINOZAURAI

  • 1

Mokslininkai teigia, kad dinozaurai viešpatavo 160 mln. metų, tačiau didžiuliam asteroidui atsitrenkus į Žemę vos per keletą dienų kone visi jie išnyko. Nors nuo šios katastrofos praėjo jau daugiau nei 60 mln. metų, suaugusiuosius ir ypač vaikus vis dar domina, kaip atsirado dinozaurai, kur jie gyveno, kaip atrodė ir kuo maitinosi. Ar būta dinozaurų, kurie plaukiojo vandenyje? O tokių, kurie skraidė? Gal esama dinozaurų, kurie išliko ir iki šių dienų? O jei atsistotume šalia, kiek kartų dinozauras būtų didesnis už žmogų? Artėjant mokslo metams, prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ skelbia naujieną dinozaurais besidomintiems vaikams – čia pradeda veikti „Dinozaurų akademija“.

„Kasmet rugpjūtį tėvai ir vaikai pradeda ruoštis naujiesiems mokslo metams: įsigyjamos būtiniausios rašymo ir piešimo priemonės, kuprinė, sąsiuviniai, knygos, sportinė apranga, šokių bateliai, vaikams per vasarą gerokai ūgtelėjus ieškoma pamainos išaugtiems drabužiams ar batams. Vieni darželiui ar mokyklai skirtus pirkinius įsigyja rugpjūčio pradžioje, kiti jų suskumba ieškoti likus keletui dienų iki rugsėjo. Kad pasirengimas mokyklai džiugintų ir tėvus, ir vaikus, kasmet pasirengimo naujiesiems mokslo metams laikotarpiu „Megoje“ įrengiame nemokamų edukacinių interaktyvių pramogų erdvę, kurioje visą mėnesį per įvairias žaidybines veiklas stengiamės suteikti vaikams žinių jiems svarbiomis ir įdomiomis temomis. Žinodami, kad dinozaurų temai abejingų veikiausiai nėra, šiemet „Megoje“ atveriame „Dinozaurų akademiją“, – sakė prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovas Laimis Binderis.

Pasak L. Binderio, „Dinozaurų akademija“ – tai septyniose erdvėse organizuojama edukacinė interaktyvi pramoga, kurioje apsilankę vaikai sužinos ne tik įspūdingiausių ir paslaptingiausių Žemės gyventojų istoriją, jų evoliuciją ir išnykimo priežastis, susipažins su dinozaurų rūšimis, jų dydžiu, svoriu, mityba, išgirs, kokius garsus jie skleidė, bet ir galės pastovėti šalia realaus dydžio dinozauro maketo. Bene įdomiausia edukacinės pramogos „Dinozaurų akademija“ dalis yra interaktyvi pamoka, kurioje vaikų išsirinkti dinozaurai atgis „Draw Alive“ žaidime. Dinozaurų akademijoje bus įdomu ir paleontologija besidomintiems vaikams – čia užsukę, jie sužinos pagrindinius paleontologijos faktus, o vėliau galės juos įtvirtinti praktine užduotimi – iškasdami dinozauro skeletą.

„Dinozaurų akademijoje“ įsikūrė ir fosilijų paroda, kurią pristato Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus. Fosilijos – tai suakmenėjusios, suanglėjusios ar sušalusios gyvūnų liekanos, liudijančios apie gyvūnus, kurie gyveno iki dinozaurų klestėjimo laikų, dinozaurų klestėjimo metu ir dinozaurams išnykus gyvena iki dabar. Atidžiai įsižiūrėkite į kiekvieną iš jų – gal nustebsite supratę, kad kažkokį panašų – keistais raštais, ornamentais ar įspaudais pažymėtą – akmenėlį esate laikę savo rankose.

Edukacinės pramogos „Dinozaurų akademija“ trukmė – 30 min. Joje dalyvaujama 8–10 vaikų grupėmis. Pramoga skirta 4–10 m. vaikams. Ji bus organizuojama jau tradicine tapusioje vietoje – centrinėje „Megos“ aikštėje, prie aukščiausiu Baltijos šalyse tituluojamo akvariumo.

Prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ įkurdinta nemokama edukacinių interaktyvių pramogų erdvė „Dinozaurų akademija“ veiks iki rugsėjo 6 d. Daugiau informacijos: https://www.mega.lt/akcijos-naujienos-renginiai/dinozauru-akademija-0803.

GALERIJA

  • Rugpjūtį „Megoje“ karaliauja dinozaurai
  • Rugpjūtį „Megoje“ karaliauja dinozaurai
  • Rugpjūtį „Megoje“ karaliauja dinozaurai
  • Rugpjūtį „Megoje“ karaliauja dinozaurai
  • Rugpjūtį „Megoje“ karaliauja dinozaurai
  • Rugpjūtį „Megoje“ karaliauja dinozaurai
  • Rugpjūtį „Megoje“ karaliauja dinozaurai
„Megos“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

?o

d ar ne I S ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS