Šančiai naujus metus pradeda vasarą | KaunoDiena.lt

ŠANČIAI NAUJUS METUS PRADEDA VASARĄ

  • 1

"Kas, jei ne tu, kada, jei ne dabar?" – tokiu posakiu vadovaujasi Skirmantas ir Lina, kurie jau metus prie Kiosko organizuoja Šančių blusų turgelį. Kioskas jiems jau tapo atvira vieta bendrauti.

Šį šeštadienį, birželio 20 d., šančiškiai paruošė šventę sau ir Šančių svečiams. Visą dieną A.Juozapavičiaus g. 64 aikštelėje skambės muzika, vyks renginiai vaikams bei suaugusiesiems, bus kuriami Šančių bendruomenės planai kitiems metams.

Taip naujus kūrybinius metus pradės praėjusią vasarą bendruomenės iniciatyvoms duris atvėręs Šančių kioskas. Spalvotas kioskelis per metus aplink save subūrė tokią pat įvairiaspalvę šančiškių komandą. Kai kurių jų idėjos ir veikla jau tapo tradiciniais renginiais rajone.

"Kas, jei ne tu, kada, jei ne dabar?" – tokiu posakiu vadovaujasi Skirmantas ir Lina, kurie jau metus prie Kiosko organizuoja Šančių blusų turgelį. Kioskas jiems jau tapo atvira vieta bendrauti, todėl ir šį šeštadienį jie miestiečius pakvies į šventinį blusturgį, kuriame susitinka senbuviai ir susipažįsta naujakuriai.

Visus metus Šančių kioskas ieškojo savo paskirties vietos bendruomenėje, kol paaiškėjo, kad patys šančiškiai sukuria jo vertę ir funkciją. Šeštadienį A.Juozapavičiaus g. 64 susitiks aktyviausi bendruomenės nariai, kurie savo veiklomis įrodys, kokios įvairios gali būti juos jungiančios idėjos.

Šančių gidė ir antropologė Austėja Šančių kioską mato kaip vietą eksperimentui ir iniciatyvoms, kurios kyla iš Šančių arba yra su jais susijusios. Šventėje ji atidarys Šančių fotosaloną, kuriame galima bus linksmai įsiamžinti bendruomenės metraštyje.

Neformalaus švietimo mokytoja Rolanda stengiasi, kad Šančių kioską prisijaukintų vaikai ir jaunimas. Per metus įvairiausių kūrybinių dirbtuvių prigalvojusi šančiškė šeštadienį kviečia visiems pasijusti vaikais ir sudalyvauti masiškai pučiant burbulus. Ji taip pat paruošė dvi valandas truksiančią ekskursiją "Nemuno taku", kuriuo žengiant bus stengiamasi patirti gamtą įvairiais pojūčiais.

Vaikų nepamiršo ir Šančių biblioteka. Jie turės progą sudalyvauti originaliuose žaidimuose "Mįslių labirinto varžybos" ir "Užduotys balionuose". Merginų iš Šančių šokių grupė DUPLO parodys gatvės šokių programą.

Renginio metu Šančių kiosko komanda pristatys Kiosko atsinaujinimo viziją. Žemųjų Šančių bendruomenė surengs diskusiją apie Šančių dienų iniciatyvą.
Renginys nemokamas. Pradžia – 11 val. Norintieji dalyvauti ekskursijoje 14 val. renkasi prie Šančių kiosko.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

reikia

aktyviau kviesti praeivius, nes kažkaip nejauku užeiti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS