Šaukiasi pagalbos: betono luitai kelia pavojų | KaunoDiena.lt

ŠAUKIASI PAGALBOS: BETONO LUITAI KELIA PAVOJŲ

Tarp Šilainių daugiabučių kiemų vaikus žaisti vilioja seni betono luitai. Vietiniai gyventojai pasakojo, kad į aštrias briaunas jau susižalojo ne vienas vaikas.

Kelia pavojų

"Kauno dienos" skaitytojai pranešė apie problemą, kuri jau daug metų kelia pavojų vaikams. Į redakciją paskambinusi Šilainių gyventoja Ona M. pasakojo, kad ant vaikų mėgstamo kalniuko ištisus metus tyko pavojus. Tarp Rasytės gatvės 22–38 namų yra įrengta vaikų žaidimo aikštelė, o visai netoli jos stūkso mažųjų kauniečių pamėgtas kalniukas. Nuo jo vaikai mėgsta ne tik žiemą rogutėmis nuskrieti žemyn, bet važinėjasi juo ir vasarą, kai roges pakeičia dviračiai.

Kaunietė tikino, kad viduryje kalniuko yra betoninis tunelis. Kokia jo paskirtis, nėra aišku, tačiau kasmet jo būklė prastėja. Virš betoninių luitų kažkada ėjo asfaltuotas takas, bet dabar jis nuolat trupa, eižėja. Su dviratukais įsibėgėję vaikai kliūva ir užsigauna.

"Virš to tunelio – visai išbyrėjęs asfaltas. Kai vaikai važiuoja, laiku nesustoja ir trenkiasi į betono luitus. Žiemą taip pat per jį negali saugiai čiuožinėti. Ne kartą vaikai čia susižeidė. Viskas bėgant metams tik dar labiau trupa. Žinote, nuo laiptų, kurie veda iš Panerių gatvės, per tą kalniuką eina asfaltuotas takas. Ne vietiniai žmonės taip pat gali neapsižiūrėti ir užkliūti už ištrupėjusio asfalto briaunų", – situaciją nupasakojo moteris.

Kaunietė Ona M. tikino, kad jau kreipėsi ir į Šilainių seniūniją, tačiau aiškaus atsakymo, ar bus tvarkomas takelis, vedantis per kalniuką ir betono luitus, negavo.

Apšiuręs vaizdas

Nuvykus į vietą paaiškėjo, kad problema tikrai yra. Vaikų pamėgtą kalniuką nuo senų laikų perskrodęs kvadratinis betono tunelis. Virš jo seniau vedė normalus takas, tačiau dabar jis nutrūksta ir pasitinka aštriomis asfalto briaunomis. Pati betono konstrukcija apipaišyta, iš jos sklinda nemalonus kvapas. Atrodo taip, kad senais laikais, statant daugiabučių namų kvartalą, šis betoninis luitas turėjo būti kažkur panaudotas, bet taip ir liko gulėti.

Virš betoninio tunelio seniau vedė normalus takas, tačiau dabar jis nutrūksta ir pasitinka aštriomis asfalto briaunomis.

Negana to, visai šalia guli dar keletas betoninių stulpus primenančių konstrukcijų. Vieni stulpai trukdo tvarkingai nupjauti žolę, kiti atlieka suolelių funkcijas – vietos gyventojai ant jų prisėda atsipūsti. Nors šalia minėto Rasytės gatvės kalniuko yra naujai įrengta vaikų žaidimo aikštelė, ant betoninių konstrukcijų vaikai irgi lipa, karstosi, nors ir nėra saugu.

"Kiek aš čia gyvenu, tiek čia ir mėtosi tie betono gabalai. Man nepatinka tokie sovietiniai reliktai, bet pati juk jų neišvešiu. Mano vaikai jau užaugo, bet kaimynų vaikai tikrai čia dažnai laipioja, pro tą tunelį bėgioja. Esu mačiusi, kaip ir nusiverčia nuo jų, po to bėga pas mamas verkdami", – kalbėjo ties Rasytės g. 26-uoju namu sutikta Kristina.

Betono gabalų neliks

Savivaldybės sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas tikino, kad bus pasirūpinta mažųjų kauniečių saugumu.

"Pirmas žingsnis, kurio imsimės, bus demontuoti ir išvežti betoniniai luitai. Toliau planuojame vietą sutvarkyti. Kartu su Miesto tvarkymo skyriumi ir vietos gyventojais bus sprendžiama, kaip kalniuką ir jo prieigas reikėtų sutvarkyti. Galbūt bus atkurtas kalniukas, tik jau be betono atraižų. Kadangi visai šalia jau yra vaikų žaidimo aikštelė, galbūt su gyventojais rasime kitą sprendimą, kaip viską sutvarkyti", – sakė M.Šivickas.

Tikimasi, kad darbai bus padaryti dar šiais metais.

GALERIJA

  • Paskirtis: neaišku, kam tarp daugiabučių reikalingas betoninis tunelis.
  • Nutrūko: nebėra vientiso asfaltuoto tako.
  • Pavojinga: vaikai dažnai klūva už aštrių asfalto briaunų.
  • Šaukiasi pagalbos: betono luitai kelia pavojų
  • Šaukiasi pagalbos: betono luitai kelia pavojų
  • Šaukiasi pagalbos: betono luitai kelia pavojų
  • Šaukiasi pagalbos: betono luitai kelia pavojų
  • Šaukiasi pagalbos: betono luitai kelia pavojų
  • Šaukiasi pagalbos: betono luitai kelia pavojų
  • Šaukiasi pagalbos: betono luitai kelia pavojų
  • Šaukiasi pagalbos: betono luitai kelia pavojų
  • Šaukiasi pagalbos: betono luitai kelia pavojų
  • Šaukiasi pagalbos: betono luitai kelia pavojų
Akvilės Snarskienės nuotr.
Gairės: rasytės gatvė, betonas, betono luitai, pavojus, skaitytojo naujiena, Šilainiai
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Kai prie Kupcincko visi tylejo nes jis nieko netvarke viskas buvo gerai viskas tiko o dabar kai Kaunas tvarkosi tai ramybes neduoda

Čia

girtuokių žaidimo aikštelė. :)

tvarkyt reikia, tik nereikia meno sedevru naikinti :)

Nuu ta tuneli tai galetu palikti, bus kaip analogas vilniaus vamzdziui... -ce jug perfomancas [tipo menas]
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS