Per savaitę išaugo sergamumas gripu ir peršalimo ligomis: daugiausia ligonių – Kauno apskrityje | KaunoDiena.lt

PER SAVAITĘ IŠAUGO SERGAMUMAS GRIPU IR PERŠALIMO LIGOMIS: DAUGIAUSIA LIGONIŲ – KAUNO APSKRITYJE

  • 3

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) praneša, kad praėjusią savaitę sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) padidėjo Alytaus, Kauno ir Marijampolės apskrityse. Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo užregistruotas Utenos apskrityje, didžiausias – Kauno apskrityje.

NVSC duomenimis, praėjusią savaitę (lapkričio 15–21 d.) Lietuvoje bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis siekė 53,1 atvejo 10 tūkst. Ankstesnę savaitę (lapkričio 8–14 d.) šalyje minėtas rodiklis buvo 52,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Lapkričio 15–21 d. gripas diagnozuotas aštuoniems Lietuvos gyventojams, lapkričio 8–14 d. gripu sirgo šeši asmenys.

Šį (2021–2022 m.) gripo sezoną dėl gripo ligoninėse nesigydė nė vienas asmuo.

NVSC informacija.

Šį gripo sezoną sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje yra didesnis. 2020–2021 m. gripo sezono 46-ąją savaitę bendras Lietuvos gyventojų sergamumo rodiklis buvo 34,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų, o 2021–2022 m. gripo sezono 46-ąją savaitę – 53,1 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Situacija Kauno apskrityje

NVSC Kauno departamentas praneša, kad 46-osios metų savaitės duomenimis, sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje siekia 68,3 atvejus 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas ir toliau registruojamas Kėdainių r. – 96,4 atvejai 10 tūkst. gyventojų per savaitę.

Per savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI Kaune ir Kauno apskrities teritorijose padidėjo 15 proc., užregistruoti du gripo atvejai Kaune. Vaikai sudaro 47 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Kauno apskrities ligoninėse asmenų, 46-ąją savaitę hospitalizuotų dėl gripo, nebuvo.

NVSC informacija.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra didesnis. Pernai 46-ąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 38,5 atvejus 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Registruoti septyni gripo atvejai. Vaikai sudarė 26 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tas pats gripas buvo pamirštas ,tik žurnalistai jį priminė.

Vėl medikai prisiminė gripą ,tik kuo jis skiriasi nu COVID-o.

taip

bus progos negydant pripaisyt ta vyrusa o jei AA tai kalte suversti jam kaltu nera nes tai biokaras ;;;;;;;;;;;;;;;;

Kur dingo gripas

Tai kuriuo straipsniu tikėt? Kaip ir sakiau KD melagiai, prieštarauja net patys sau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS