Savivaldybė: Dariaus ir Girėno stadioną komisijai priduoti tikimasi rugpjūtį | KaunoDiena.lt

SAVIVALDYBĖ: DARIAUS IR GIRĖNO STADIONĄ KOMISIJAI PRIDUOTI TIKIMASI RUGPJŪTĮ

Kauno Dariaus ir Girėno stadioną priduoti valstybinei statybos užbaigimo komisijai tikimasi dar šį mėnesį, BNS pirmadienį informavo savivaldybė.

„Dariaus ir Girėno stadione statybų darbai iš esmės baigti. Darbininkai šalina pastebėtus nežymius trūkumus, kad viskas būtų atlikta nepriekaištingai iki smulkmenų, – BNS atstiųstame komentare sakė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis. – Tikimasi per rugpjūčio mėnesį priduoti statinį valstybinei statybos užbaigimo komisijai.“

Vicemero duomenimis, šiuo metu statybos dokumentai teikiami Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai, kuri ir formuos komisiją.

Pasak A. Palionio, kol kas anksti spėlioti, kada komisija pripažins stadioną tinkamu eksploatuoti.

Dariaus ir Girėno stadione statybų darbai iš esmės baigti.

„Tikime, kad tai įvyks artimiausiu metu ir stadionas pagaliau bus oficialiai atidarytas. Patys nekantriai laukiame šio momento drauge su kauniečiais ir visa Lietuva“, – teigė jis.

Birželį savivaldybė skelbė, jog statybos darbus stadione tikimasi baigti iki liepos vidurio, o pirmąsias futbolo rungtynes surengti rudens pradžioje. Vis dėlto vėliau žiniasklaida skelbė, kad Lietuvos futbolo federacija jo atidarymą prognozavo galint nusikelti ir į kitus metus.

Kauno savivaldybės feisbuko paskyros nuotr.

Praėjusią savaitę savivaldybė paskelbė šio stadiono bei šalia esančios sporto halės koncesijos 15-ai metų konkursą. Paraiškas savivaldybė priims iki rugsėjo 27 dienos.

Galutinė stadiono kaina siekia apie 43 mln. eurų – tai apie 10 mln. eurų brangiau lyginant su pradiniu pasiūlymu. Vis dėlto savivaldybės atstovai šią kainą vertina kaip palyginti gerą ir teigia, jog pradėjus darbus vėliau, jie būtų dar labiau pabrangę dėl itin statybų sektoriuje išaugusių kainų.

Stadiono rekonstrukciją pradėjo Turkijos bendrovė „Kayi Construction“, tačiau užpernai sausį sutartį su rangovu savivaldybė nutraukė, nes šis nesilaikė įsipareigojimų.

Nutraukus sutartį su turkais, darbus perėmė Kauno statybų ir kelių tiesimo bendrovė „Autokausta“.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Stadionas atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Stadione taip pat įrenginėjama šildoma žolės danga, kas leis mėnesiu pratęsti jos eksploatacijos sezoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Prarabas

Puiku- kaunas tures stadijona. Tik beda ,kad ziurovu tilps maziau negu arenoje.pagal europos nuostatus turi buti ne maziau 25k vietu. Tikrai kaunieciai uzpildytu tokio dydzio stadijona. Dabar gales muges ukininkai rengti, selas koncertuoti.

Anonimui

labai juokinga, kai tokie protiškai atsilikę bando kažką komentuoti. Pradinės mokyklos nebaigei, rašyti neišmokai ?

Anonimas

Oho kaip iskrypeliai kartu su korumpuotais koncervatoriais. Reiskia nepasitenkinima komentaruose. Kuo Kaunui geriau tuo jiems blogiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS