Sėkminga jaunuolių profesinė karjera: kolegija, praktika, universitetas | KaunoDiena.lt

SĖKMINGA JAUNUOLIŲ PROFESINĖ KARJERA: KOLEGIJA, PRAKTIKA, UNIVERSITETAS

  • 0

Šiandien būsimieji studentai gali rinktis iš įvairiausias sritis aprėpiančių studijų programų, kurias siūlo visa eilė aukštųjų mokyklų. Vienos akcentuoja lankstų studijų grafiką ir studijų pritaikomumą, kitos – draugišką aplinką ir palaikančius dėstytojus, dar kitos – platų popaskaitinių veiklų pasirinkimą ir galimybes augti sudominusioje srityje.

Tuo tarpu Kauno kolegijos absolventai pastebi, kad studijos šioje aukštojoje mokykloje jiems suteikė tvirtą teorinių žinių pagrindą ir leido maksimaliai išlavinti praktinius įgūdžius. Dėl didelio dėmesio pastarųjų įgūdžių lavinimui, Kauno kolegija išsiskiria kaip stiprius ir darbo rinkos poreikius atliepiančius specialistus rengianti aukštoji mokykla. Praktiniai užsiėmimai taip pat suteikia galimybę studentams įvertinti savo studijų pasirinkimą ir jau tvirtai apsisprendus dėl pasirinktos studijų krypties mokslus tęsti universitetuose vykdomose magistrantūros studijose.

Studijos Kauno kolegijoje padėjo užtikrintai žengti pasirinktu karjeros keliu

Kauno kolegijos Technologijų fakultete Multimedijos technologijos studijų programą baigęs Martynas Jurgutis atskleidžia, jog kolegijoje įgijo ne tik profesinių žinių – geranoriškai nusiteikę ir palaikantys dėstytojai suteikė pasitikėjimo savimi, o studijų metu užmegztos pažintys atvėrė daugiau karjeros galimybių.

Martynas Jurgutis/Kauno kolegijos nuotr.

„Studijos Kauno kolegijoje man suteikė daugiau pasitikėjimo savimi, kuris labai svarbus dirbant mano pasirinktoje srityje. Studijuodamas taip pat užmezgiau daug naujų pažinčių – su tais žmonėmis ir dabar palaikau ryšius, kartu vykdome bendrus projektus, turime bendrų siekių. Apskritai, studijos kolegijoje mane paruošė naujam gyvenimo etapui, suteikė tvirtą pagrindą, kuris tapo esminiu sėkmingos karjeros startu“, – sako M. Jurgutis, pasiūlymą užimti medijų projektų koordinatoriaus poziciją gavęs vos pabaigęs studijas Kauno kolegijoje.

Absolventas atskleidžia, kad įgijęs darbo patirties nusprendė studijas tęsti universitete ir pasirinko Reklamos vadybos magistrantūros studijų programą. Pasak jo, toks karjeros kelias leido per trejus metus baigti bakalauro studijas Kauno kolegijoje, įgyti vertingos darbo patirties ir dabar sėkmingai tęsti studijas tvirtai apsisprendus dėl savo pasirinkimo.

Studijos Kauno kolegijoje man suteikė daugiau pasitikėjimo savimi, kuris labai svarbus dirbant mano pasirinktoje srityje.

„Kai įstojau į Kauno kolegiją, neturėjau plano studijas tęsti magistrantūroje, tačiau pradėjus studijuoti pradėjo kirbėti mintis, jog galbūt norėsiu mokytis aukštesnėje studijų pakopoje ar išbandyti kitą sritį. Manau, kad Kauno kolegija dėl praktinių užsiėmimų gausos yra puikus pradinis taškas, leidžiantis pasitikrinti, ar pasirinkta specialybė tinka ir patinka. Tuo įsitikinus, galima užtikrintai rinktis tęsti mokslus aukštesnėje studijų pakopoje ar vis tik pasirinkti kitą sritį“, – mintimis dalijasi Kauno kolegijos absolventas.

Kauno kolegija – erdvė praktinių įgūdžių lavinimui

Darbdaviams vis svarbesnę vietą užima kandidato turima darbo patirtis, įgyti praktiniai įgūdžiai, kuriuos jis galėtų pritaikytų darbovietėje, taip kurdamas pridėtinę vertę įmonei. Siekiant atliepti šį darbdavių poreikį ir užtikrinti, jog sėkmingai studijas baigę Kauno kolegijos absolventai galėtų lengvai įsidarbinti, kolegijoje akcentuojamas praktinis teorinių žinių pritaikomumas, nuolat palaikomi ryšiai su socialiniais partneriais.

„Kauno kolegijoje dirba dėstytojai-praktikai, kurie dalijasi savo patirtimi, suteikia žinių, kurios reikalingos dabar, pateikia realių pavyzdžių iš savo darbo aplinkos. Tai leidžia užtikrinti, jog studentai gautų žinias, kurias galėtų pritaikyti jau dabar“, – atskleidžia M. Jurgutis ir priduria, kad patirties įgyti galima ne tik studijuojant – Kauno kolegijoje veikia įvairios studentų organizacijos, kuriose save realizuoti gali kiekvienas.

„Tik įstojęs į Kauno kolegiją žinojau, kad noriu ne tik studijuoti, todėl išgirdęs apie galimybę prisijungti prie Kauno kolegijos Studentų atstovybės nepraleidau šanso ir sudalyvavau atrankoje. Po metų tapau ryšių su visuomene koordinatoriumi. Buvau atsakingas už viešųjų ryšių koordinavimą, naujienų skleidimą visai Kauno kolegijos, Kauno miesto, kartais ir visos Lietuvos studentų bendruomenei“, – prisimena M. Jurgutis ir priduria, kad norintiems „pasimatuoti“ pasirinktą specialybę bei užtikrintai žengti karjeros keliu, rekomenduotų tai pradėti būtent Kauno kolegijoje.

„Kauno kolegija yra tikrai puiki erdvė norintiems įsitikinti, ar pasirinkta studijų sritis jiems patinka. Tačiau čia įgyjami ne tik praktiniai įgūdžiai – kartu gaunamas ir tvirtas teorinių žinių pagrindas, kuris būtinas ne tik dirbant, bet ir mokantis aukštesnėje studijų pakopoje. Ir visas šias žinias, reikiamus praktinius įgūdžius galima įgyti išties greitai – per trejus metus, besimokant iš savo sričių profesionalų“, – mintimis dalijasi M. Jurgutis.

Į magistrantūrą – turint tvirtą teorinių žinių pagrindą ir įgijus darbo patirties

Savo karjeros kelią Kauno kolegijos Verslo fakultete pradėjusi Taikomosios komunikacijos absolventė Izabelė Rainytė šiuo metu sėkmingai tęsia studijas universitete. Ji atskleidžia, jog studijos Kauno kolegijoje išsiskiria ne tik orientacija į praktinius užsiėmimus, bet ir popaskaitinės veiklos gausa, leidžiančia pasijusti bendruomenės dalimi.

Izabelė Rainytė/Kauno kolegijos nuotr.

„Studijos Kauno kolegijoje man suteikė galimybę mokytis ne tik iš puikiai savo srities teorinį lauką išmanančių dėstytojų, bet ir daugybę praktikos sukaupusių specialistų. Be konkrečių profesinių kompetencijų, įgijau laiko, karjeros planavimo įgūdžių, kurie man padėjo įsilieti į darbo rinką dar studijų metu. Žinoma, studijų aplinka, t. y. studentų organizacijų veiklos, įvairūs renginiai bei kt., man leido pasijusti visaverte Kauno kolegijos bendruomenės „šeimos“ nare“, – sako I. Rainytė, šiuo metu žinias gilinanti Integruotos komunikacijos magistrantūros studijų programoje.

Absolventė prisipažįsta, kad džiaugiasi savo pasirinkimu profesinį kelią pradėti Kauno kolegijoje, kadangi įstojusi į magistrantūrą jau turėjo tvirtą teorinių žinių pagrindą ir realios darbo patirties, kurią įgijo dar studijuodama Kauno kolegijoje.

„Džiaugiuosi pradėjusi nuo studijų Kauno kolegijoje, kadangi mane visuomet žavėjo (ir net intrigavo!) galimybės ne tik kažką išgirsti ar pamatyti, bet ir tai išbandyti pačiai. Būtent to sulaukiau kolegijoje – galimybės įgytas teorines žinias pritaikyti praktinių užsiėmimų metu. Į universitetą patekau jau turėdama darbo patirties viešųjų ryšių srityje – pažindama atitinkamos organizacijos vidinę kultūrą, darbo organizavimo procesus, gebanti planuoti, drauge siekti bendrų organizacijos tikslų“, – mintimis dalijasi Kauno kolegijos absolventė ir pastebi, kad karjeros kelias, pradėtas Kauno kolegijoje, turi net keletą privalumų.

„Kauno kolegija išsiskiria studentui draugiška ir palaikančia aplinka, t. y. dėstytojais, gebančiais išgirsti studentą bei veiklia ir dinamiška bendruomene; lankstumu – galimybe ne tik įgyti žinių, bet ir tuo pačiu metu kurti savo profesinės karjeros kelią; studijų trukme – tik trys metai, į kuriuos sutalpintos savo sritį puikiai išmanančių profesionalų žinios bei patirtys, leidžiančios parengti šiuolaikinės darbo rinkos poreikius patenkinančius specialistus“, – pasakoja I. Rainytė bei priduria, kad Kauno kolegija – puiki vieta pradėti savo karjeros kelią.

„Mano nuomone, tik susidūręs su realia darbo aplinka, žmogus gali priimti vieną reikšmingiausių sprendimų ir nuspręsti – tai yra jo karjeros kelias, ar – ne. Puiki erdvė šiam sprendimui priimti – studijos Kauno kolegijoje“, – sako I. Rainytė.

Daugiau informacijos apie studijas Kauno kolegijoje galima rasti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS