Siekti savo svajonių ir niekada nepasiduoti (Metų kaunietės rinkimai) | KaunoDiena.lt

SIEKTI SAVO SVAJONIŲ IR NIEKADA NEPASIDUOTI (METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI)

  • 3

Pristatome dar kelias projekto „Metų kaunietė“ dvidešimtuko dalyves. Pasidžiaukime jų vidine motyvacija, profesionalumu ir palaikykime!

07. Gintarė Stankevičė – Lietuvos zoologijos sodo direktorė, dalyvauti projekte „Metų kaunietė“ pasiūlyta už pastangas išsaugoti kauniečių ir miesto svečių susidomėjimą Zoologijos sodu, jo gyvūnais net ir tada, kai Zoologijos sodas buvo uždarytas ilgai rekonstrukcijai, o šiai pasibaigus tapo edukacijų ir švietėjiškos veiklos židiniu.

„Mano veikla Zoologijos sode glaudžiai susijusi su mano ilgalaikiu, nuo vaikystės lydinčiu, susidomėjimu gyvūnų gerove ir jų apsauga. Esu laiminga galėdama prisidėti prie gyvūnų gerovės, dalyvauti kuriant programas ir strategijas, kurios tiesiogiai veikia jų gyvenimo kokybę“, – teigė G. Stankevičė, kuri naudojasi visomis galimybėmis prisidėti prie tokio Zoologijos sodo vystymo, kuriame svarbiausias dėmesys skiriamas gyvūnų gerovei, o švietimo ir mokslo integracija padeda skleisti žinią apie gamtos išsaugojimo svarbą.

Sunkiausia, anot jos, rasti pusiausvyrą tarp gyvūnų poreikių ir lankytojų lūkesčių. Taip pat iššūkis yra užtikrinti, kad kiekvienas gyvūnas gautų reikiamą priežiūrą ir dėmesį, jaustųsi saugus, sveikas ir laimingas.

„Svarbu nuolat siekti geriausių gyvūnų laikymo standartų, kartu edukuojant visuomenę apie gyvūnų gerovės svarbą. Siekiu, kad visuomenė suprastų, kad zoologijos sodas ne tik ta vieta, kur lankosi žmonės, bet ir vieta, kur vyksta svarbus mokslinis ir išsaugojimo darbas“, – apie visuomenės švietimą kalbėjo kaunietė.

G. Stankevičė profesine prasme didžiuojasi Lietuvos zoologijos sodo plėtra ir modernizacija, tuo, kad galėjo vadovauti jo renovacijai, kuri buvo ne tik statybinis projektas, bet ir įsipareigojimas gyvūnų gerovei ir aplinkosaugai.

„Kaip kaunietė ir pilietiškas asmuo, džiaugiuosi prisidėdama prie miesto kultūrinio ir edukacinio gyvenimo, didinant žmonių supratimą apie gamtos apsaugą ir biologinės įvairovės išsaugojimo svarbą“, – dėstė projekto „Metų kaunietė“ dalyvė.

Esu laiminga galėdama prisidėti prie gyvūnų gerovės, dalyvauti kuriant programas ir strategijas, kurios tiesiogiai veikia jų gyvenimo kokybę.

Kitoms moterims, merginoms ji linki siekti savo svajonių ir niekada nepasiduoti, nepriklausomai nuo to, kokie iššūkiai atsiranda. „Būkite drąsios, kūrybingos ir pasitikėkite savo jėgomis. Svarbu ne tik siekti asmeninės sėkmės, bet ir prisidėti prie bendruomenės gerovės, dalytis žiniomis ir patirtimi su kitais. Profesinėje srityje rekomenduoju nuolat mokytis ir tobulėti, o bendražmogiškai – būti atviroms ir paslaugioms“, – vardijo G. Stankevičė.

Jos akimis, Kaunas, pradedant senamiesčiu ir baigiant gamtos kampeliais, yra nuostabus miestas. „Vakarais pasivaikščioti su kavos puodeliu po senamiestį, aplankyti rotušę ir pasimėgauti siauromis, istorija alsuojančiomis gatvelėmis yra tikra malonumo akimirka. Senamiesčio architektūra ir miesto pulsas suteikia unikalią atmosferą, kuri leidžia pamiršti kasdienį šurmulį“, – apibūdino sodo vadovė.

Būdama energinga, laisvalaikį mėgsta leisti su šeima ir ramioje, atpalaiduojančioje aplinkoje, ypač gamtoje, kuri suteikia galimybę atsigauti po įtemptos darbo savaitės.

05. Evelina Šimkutė dalyvauti projekte „Metų kaunietė“ pasiūlyta už ilgalaikius „Šilainių sodų“ ir kitus Šilainių gyventojus telkiančius projektus: už darbą bendruomenės labui, nepaisant, ar bus projektams gautas finansavimas, ar ne.

„Kai manęs paklausia, kodėl visa tai darau, atsakau, kad tiesiog negaliu nedaryti. Kūryba, menas, bendruomeniškumas yra mano pašaukimas“, – sakė E. Šimkutė, jau devintus metus organizuojanti įvairias kultūros ir meno veiklas Šilainiuose.

„Čia užaugau ir labai noriu, svajoju, kad kultūra būtų prieinama visiems, nepaisant amžiaus, išsilavinimo ar socialinės padėties. Iš praktikos matau, kad tai galima pasiekti pakviečiant menininkus ir įvairių sričių kūrėjus pristatyti savo kūrybą visiems lengvai prieinamose vietose, pavyzdžiui, daugiabučių kiemuose, aikštelėse, skveruose. Tai ir darau“, – sakė aktyvistė, Šilainiuose pralaužusi ledus ir parodžiusi pavyzdį, kad minėtos erdvės yra tinkamos kultūros iniciatyvoms skleistis.

„Šilainių sodai“ VIII forte – didžiausi vieši bendruomeniniai daržai Lietuvoje. „Žinia apie šių sodų vertę vietos gyventojams mane labai įkvėpė skleisti žinią apie miesto daržininkystę, darbuotis, daryti viską, ką galiu, kad ši labai svarbi Lietuvos kultūros dalis būtų išsaugota“, – džiaugėsi E. Šimkutė.

Anot senjorų, tai yra vieta, prailginanti gyvenimą. Čia jie gauna ne šiaip galimybę daržininkauti, sodininkauti, bet ir progą pabendrauti, judėti, būti gryname ore, megzti pažintis. Naudinga ir šeimoms su mažais vaikais, neturinčioms savo kaimo, sodo. Vaikai čia gali mokytis, stebėti, kaip auga daržovės, o mokymasis vyksta žaidybiškai, nes vaikams leidžiama išsipurvinti, apsilaistyti. „Šilainių sodai“ aktualūs ir jaunimui. Veikla arba tiesiog pabuvimas šioje žalioje oazėje prisideda prie streso mažinimo.

Kūryba, menas, bendruomeniškumas yra mano pašaukimas.

„Daug dalykų savo mieste, savo aplinkoje galime pasidaryti patys savo jėgomis. Nelaukdami didžiulių investicijų ar kol kažkas kitas tuo pasirūpins“, – sakė E. Šimkutė.

Iš patirties „Šilainių soduose“ kilo neformalaus ugdymo edukacinė programa „Gamta mieste“, kurią kaunietė šiuo metu vysto su kolegomis. „Matome, kad mokykloms trūksta žinių ir būdų, kaip mokymosi procese būtų galima integruoti patyrimus apie gamtą, biologinę įvairovę ir maisto grandinę, kaip mokyklose galėtų atsirasti įdomios lauko edukacinės erdvės, į veiklas įtraukiančios visą mokyklos bendruomenę“, – teigė šilainiškė.

Kitais metais Šilainiai švęs keturiasdešimtmetį, tad šiemet E. Šimkutė ir jos bendraminčiai, bendradarbiaudami su Kauno miesto muziejumi, sieks baigti fiksuoti nuotraukose, vaizdo įrašuose daugybės šilainiškių įdomias istorijas, atspindinčias rajono vystymąsi.


Balsuoti galite:

• DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I. Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialią balsavimo dėžę prenumeratos skyriuje I a. 1 kuponas = 10 balsų. Esant galimybei dienraščio iškarpas prašom į redakciją siųsti paštu.

• SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1679 su tekstu „MKA XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 balsų.

• PORTALAS: kaunodiena.lt rubrikoje „Metų kaunietė“. Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Nuo sausio 25 d. iki vasario 6 d. 12 val. balsuodami išrinksite dešimt šio titulo verčiausių kauniečių. Vasario 8 d. paskelbsime dešimtuką ir tęsime balsavimą iki vasario 20 d. 12 val.

Vasario 22 d. paskelbsime finalinį pretendenčių šešetuką.

Nuo vasario 22 d. iki kovo 4 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją. Kovo 5–6 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 7 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto pagrindiniams rėmėjams: „Kauno tiltai“, „Bosca be alkoholio“, „Vikonda grupė“; rėmėjams „Jukata“, „Kauno grūdai“, „Heiga Group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „Mano būstas“; partneriams „Etapas Group“, „Centro kredito unija“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Rūta Klimašauskienė-šaulė,Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios K.apskr. rinktn. kuopos būrio vadė,soc.mokslų daktarė ir dar daug įvairios veiklos,trijų vaikų mama,įtraukta į 100 L.moterų sąrašą Mokslo ,išradimų ir inovacijų kategorijoje.UŽ p.Rūtą.

Kaunietis

Abi gražios, veiklios moterys, kurios galėtų būti autoritetai kiekvienam iš mūsų. Nesvarbu kas laimės, abi vertos apdovanojimo ir daug daugiau.

Anonimas

O kodel ne apie klaipedietes rinkima raso? Vis apie kaunietes! Prie ko jos mums?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS