Šiemet Kauno turguje braškės dukart brangesnės nei užpernai: pardavėja paaiškino kodėl | KaunoDiena.lt

ŠIEMET KAUNO TURGUJE BRAŠKĖS DUKART BRANGESNĖS NEI UŽPERNAI: PARDAVĖJA PAAIŠKINO KODĖL

Kauno turguose jau prieš kelias savaites pasirodė braškių. Žinoma, jos užaugintos ne Lietuvoje. Pirkėjams siūlomos graikiškos braškės. Jų kaina, jei lygintume su 2019 metų kovo pabaiga, dukart didesnė.

„Jau daugiau nei dvi savaitės, kai Kaune esančioje „Dainavos“ turgavietėje ir netoli jos stovinčiame kioske Kovo 11-osios gatvėje nė kiek nepinga graikiškos braškės. Kilogramas šių uogų dabar kainuoja 3,30 – 3,50 euro, o užpernai kovo pabaigoje jų buvo galima nusipirkti kur kas pigiau.

Pamenu, tada už kilogramą braškių kovo pabaigoje mokėjau tik 1,70 euro. Kodėl šiais metais jos gerokai brangesnės“,  – portalo kauno.diena.lt teiravosi braškes dažnai perkanti kaunietė.

Tais metais buvo braškių perteklius, o šiemet situacija kitokia. Dėl pandemijos pasidarė sunkiau jų iš užsienio atvežti į Lietuvą.

Sartų gatvėje esančioje „Dainavos“ turgavietėje, kurioje prekiaujama vaisiais, uogomis ir daržovėmis, kilogramas braškių penktadienį tikrai kainavo 3,30 – 3,50 euro. Kovo 16-ąją jų galima buvo nusipirkti net pigiau – už 3 eurus.

Vasario pabaigoje už kilogramą braškių Kovo 11-osios gatvės kioske reikėjo mokėti 5,50 euro, kovo 2 d. –  4,90, kovo 8 d. –  3,70, kovo 10 d. –  3,20. Nuo tada per pusę mėnesio braškių kaina nė kiek nesumažėjo. Nepinga braškės ir „Dainavos“ turgavietėje.

Paklausta, kodėl braškių kainos šiemet nė iš tolo neprimena tų, kurios džiugino prieš dvejus metus, turguje vaisiais, uogomis ir daržovėmis prekiaujanti moteris paaiškino: „Tais metais buvo braškių perteklius, o šiemet situacija kitokia. Dėl pandemijos pasidarė sunkiau jų iš užsienio atvežti į Lietuvą. Todėl braškės dabar brangesnės“.

Beje, 2018-aisiais graikiškos braškės taip pat buvo gerokai brangesnės nei užpernai.

Kol kas itin brangiai kainuoja šilauogės. Vakar „Dainavos“ turgavietėje už kilogramą šilauogių buvo prašoma, 11,50 euro, o minėtame kioske – 10 eurų. Tačiau nebrangiai kainavo įvairių rūšių gražūs obuoliai – po 0,50 euro. Už didelių kriaušių kilogramą reikėjo mokėti 1 eurą.

GALERIJA

  • Šiemet Kauno turguje braškės dukart brangesnės nei užpernai: pardavėja paaiškino kodėl
Gairės: skaitytojo naujiena, braškės, graikiškos braškės, Kauno turgus, turgus, šilauogės, Dainavos turgavietė
Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Anonimas

Matai , graikai turi atidirbt Briuseliui. Uogom, turizmu ir arba užpakaliu.

Nepatogus

Viską daro uoslė. Juk covidas ne visiems ją atima,o uoslė pinigams ypatingai jautri. Žmonės uždaryti,pinigėliai kaupiasi,tai kada jei ne dabar pešti riebia žąsį?

AS

Nueikit i LIDLA 1,44 euro
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS