Šilainių gyventojai nebeturi ramybės: po langais kaukia cirko šunys | KaunoDiena.lt

ŠILAINIŲ GYVENTOJAI NEBETURI RAMYBĖS: PO LANGAIS KAUKIA CIRKO ŠUNYS

Šilainių gyventojams kurį laiką teks pamiršti ramius vakarus – juos užgoš gyvūnų ir trankios muzikos garsai. Šiame rajone pirmą kartą apsistojo cirko trupė. Kauno valdininkai tikina, kad leidimai gauti teisėtai.

Nebeliko ramybės

Į dienraščio "Kauno diena" redakciją kreipėsi Šilainių gyventoja Elena Lazdynienė, tikindama, kad tiesiai po jos langais įsikūrė cirkas. Pati pramoga nėra bloga, tačiau cirko trupė atvyko kartu su gyvūnais, kurie kelia triukšmą. Garsiau leisti muziką mėgsta ir patys artistai.

"Pradėjo 23 val. leisti muziką, tai grojo gal iki kokios pirmos nakties. Greičiausiai jie repetuoja, tačiau gal ne tokiu metu tai daryti? Be to, tai – cirkas su gyvūnais. Žinoma, šunys nekalti, kad skalija, bet šeimininkai turėtų pasirūpinti", – piktinosi moteris.

Ji stebėjosi, kad savivaldybė išdavė leidimą cirkui įsikurti Baltų pr. 30 – šioje vietoje gyvenamieji namai yra visai šalia. Anksčiau tokių pasirodymų po gyventojų langais nebūdavo. Be to, cirko palapinė ir vagonėliai užima didžiąją automobilių aikštelės dalį. Moters teigimu, iš pradžių buvo sustatyti net septyni sunkiasvoriai automobiliai.

E.Lazdynienė kreipėsi ir į seniūniją, ir į savivaldybę, tačiau niekas negalėjo paaiškinti, kodėl cirkui Kaune pasirinkta būtent tokia vieta – miegamasis rajonas. Šilainių gyventoja prasitarė, kad su kaimynais jau pradėjo rinkti parašus tam, kad cirkas išsikeltų iš Baltų prospekto.

Cirkas – eksperimentas

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas tikino, jog VšĮ "Ąžuolyno meškučių cirkas" Baltų prospekte bus dar gerą savaitę. Jo teigimu, šis sklypas priklauso valstybei, todėl gali būti išduodami leidimai vykdyti įvairią kultūrinę veiklą. Be to, naują vietą bando ne tik ilgametis cirkas, bet ir savivaldybė.

"Tai yra vieša erdvė, su išlaikytais atstumais nuo daugiabučių bei higienos normomis. Anksčiau šio cirko pasirodymai vykdavo Savanorių prospekte, tačiau dabar čia vyksta statybos. Atsižvelgiant į cirko prašymą, jiems išduotas leidimas rengti pasirodymus Šilainiuose. Galima sakyti, kad tai savotiškas eksperimentas ir ateityje, jeigu bus nusiskundimų iš gyventojų, šioje vietoje leidimai nebus išduodami", – komentavo S.Šliažas.

Kreiptis į policiją

Prieš vasarą Seimas pritarė prailginti ramybės laiką. Dabar diena trunka nuo 7 iki 19 valandos. Iki gegužės ramybės laikas būdavo nuo 18 val. vakaro iki 6 val. ryto. Vadinasi, ryte viena valanda ilgiau yra draudžiama triukšmauti, bet vakare ramybės laikas prasideda valanda vėliau.

Kauno miesto savivaldybės atstovas tikino, kad cirkas privalo laikytis nustatytų taisyklių ir jiems jokių išimčių dėl triukšmo nėra. Todėl jei ramybės laiku iš cirko vietos kyla triukšmas, S.Šliažas pataria gyventojams kreiptis į policijos pareigūnus.

"Renginio organizatorius privalo užtikrinti švarą ir tvarką renginio metu bei teritorijos sutvarkymą po renginio. Priešingu atveju renginio organizatoriai bus baudžiami. Taip pat jie įsipareigoja iš karto po renginio atsodinti žolę, jei renginio teritorijoje bus sugadinta veja", – apie taisykles kalbėjo administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Kauno policijos atstovė Odeta Tumelytė tikino, jog kol kas skundų dėl cirko keliamo triukšmo pareigūnai nėra gavę.

GALERIJA

  • Šilainių gyventojai nebeturi ramybės: po langais kaukia cirko šunys
  • Šilainių gyventojai nebeturi ramybės: po langais kaukia cirko šunys
  • Šilainių gyventojai nebeturi ramybės: po langais kaukia cirko šunys
  • Šilainių gyventojai nebeturi ramybės: po langais kaukia cirko šunys
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (27)

kaunas

Viskuo nedovolni silainiu kaimo japai.....

cirko kaimynė

viskas gerai su cirku, praskaidrino Šilainių niurgzlių kasdienybę, smagu žiurėti į linksmus šunis, matyti, kaip žmonės dirba vardan sukurti šventę ne tik vaikams. Pritariu, kad erdvė būtų panaudota ir kitiems renginiams.

cirkas

gerb Elena gal keiciames gyvenamu plotu as jums siulau pagyventi sarkuvos 2 arba 4 namuose gal jus cia padarysite tvarka pakovosite uz ramybe o kovoti teks su lidl
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS