Šilauogių mėgėjams – puiki žinia: uogos neįtikėtinai atpigo | KaunoDiena.lt

ŠILAUOGIŲ MĖGĖJAMS – PUIKI ŽINIA: UOGOS NEĮTIKĖTINAI ATPIGO

Šilauogių mėgėjams – puiki žinia. Visą birželį itin brangiai kainavusios uogos neįtikėtinai atpigo. Šiandien Kaune esančioje „Dainavos“ turgavietėje kilogramą gražių šilauogių buvo galima nusipirkti vos už 3,20 euro.

Dar prieš dvi savaites šio turgaus prekeiviai už kilogramą šilauogių prašė 7,80 euro.

„Labai mėgstu šilauoges, tačiau vasaros pradžioje jų kaina varė į neviltį. Daugelyje prekybos vietų kilogramas šilauogių kainavo apie 10 eurų, o birželio pabaigoje prie vieno prekybos centro mergina  šias uogas pardavinėjo net po 14 eurų. Todėl šiandien ryte nepaprastai nustebau ir apsidžiaugiau, kai „Dainavos“ turguje pamačiau šilauogių kainą. Už kilogramą reikėjo mokėti tik 3,20 euro“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo pažįstamas kaunietis.

Labai mėgstu šilauoges, tačiau vasaros pradžioje jų kaina varė į neviltį.

Iš tiesų šeštadienį viena šeima šilauoges pardavinėjo tokia kaina. Kiti pardavėjai už uogas prašė brangiau.  

Šiais metai šilauogės „Dainavos“ turgavietėje nebrangiai kainavo tik gegužės pirmoje pusėje – 4,80 euro. Vėliau jos ėmė sparčiai brangti. Gegužės 25-ąją prekeiviai už uogas prašė jau 5,60 euro, o gegužės pabaigoje šilauogių kaina pasiekė aukštumas – 7,80 euro. 

Nuo tada iki pat birželio pabaigos šilauogių kaina svyravo tarp 7,30-8 eurų. Kitose turgavietėse už jas reikėjo mokėti dar daugiau.

Šiandien turgaus lankytojai, išvydę gražių uogų kainą, neslėpė pasitenkinimo. „  Va, pagaliau galima nusipirkti“, – išgirdau  pirkėjų pokalbį.

Įdomu, kad lygiai prieš metus – liepos 13-ąją – šilauogės šiame turguje taip pat kainavo 3,20 euro.

Šeštadienį truputį pigiau kainavo ir bulvės – 0,60 euro už kilogramą. Tačiau tai kur kas brangiau nei pernai. 2018-ųjų liepos viduryje už kilogramą didelių bulvių reikėjo mokėti tik 0,40 euro.

Braškių sezonas artėja į pabaigą, todėl jos brangsta, o užsukę į turgavietę ne ankstyvą rytą, o šiek tiek vėliau, braškių nebegaus.

„Ryte truputį turėjome braškių, bet greitai pardavėme“, – sakė pardavėjas.

GALERIJA

  • Šilauogių mėgėjams – puiki žinia: uogos neįtikėtinai atpigo
Gairės: skaitytojo naujiena, šilauogės, šilauogių kaina, uogos, turgus, Dainavos turgavietė, bulvės
Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Uogautoja

Neklaidinkite pirkėjų, tos pigios šilauogės atvežtos iš Lenkijos, išrūšiuotos, smulkios, tai jų kaina žemesnė nei Lietuvos augintojų. Kas nori gerų, šviežių ir saldžių uogų turi pirkti tik Lietuviškas ir už atitinkamą kainą. Reikia palaikyti savo šalies ūkininkus.

Kristina

Tikrai nebus Lietuvoj augintos,patys auginam žinom kokie kaštai.Ir tokia kaina yra nerealu.

nuomonė

Kai neišperka brangių, jas sušaldo.O, po kurio laiko jos atpinga ir visi prisiperka, būna labai laimingi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS