Skatins rinktis policijos pareigūno profesiją | KaunoDiena.lt

SKATINS RINKTIS POLICIJOS PAREIGŪNO PROFESIJĄ

  • 3

Kauno rajono savivaldybė, siekdama paskatinti jaunus žmones rinktis policijos pareigūno profesiją, o baigus studijas likti dirbti pakaunėje, nusprendė būsimiems policininkams skirti stipendijas arba padengti jų įsikūrimo išlaidas.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Baršys kovo 16 d. pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuri padės spręsti pareigūnų trūkumo problemą.

Pavyzdys kitoms savivaldybėms

„Mes girdime ir matome, kad policijoje, kaip ir švietimo ar sveikatos sistemoje, yra žmogiškųjų išteklių trūkumas. Gyventojų saugumas yra pamatinė vertybė, todėl viliamės, kad ši sutartis padės pritraukti daugiau žmonių, kurie norės rinktis policijos pareigūno profesiją ir ateityje dirbs Kauno rajone“, – sakė V. Makūnas.

Savivaldybės vadovas priminė, kad Kauno rajonas skatinamąsias stipendijas moka ir būsimiems gydytojams, pedagogams arba norintiems persikvalifikuoti mokytojams. Diegiamos skatinimo priemonės į Kauno rajono mokyklas per dvejus metus padėjo pritraukti 51 mokytoją.

Šiemet bus perkamas rankų atspaudų skenavimo įrenginys, bepilotės skraidyklės ir naktinio matymo įrenginys.

Anot M. Baršio, Kauno rajono policijos komisariate šiuo metu trūksta dešimties pareigūnų. „Jūsų savivaldybės požiūris į saugumą – pavyzdys kitoms savivaldybėms. Bendradarbiaujame jau daug metų ir per šį laikotarpį į saugumą buvo investuota labai daug. Neabejoju, kad ir ši savivaldybės investicija į būsimus policijos pareigūnus atsipirks“, – teigė komisariato viršininkas.

Skatinimo priemonės bus skirtos studijuojantiems Mykolo Romerio universitete Teisės ir policijos veiklos bakalauro programą arba Lietuvos policijos mokykloje. Bus skiriamos 250 eurų mėnesio stipendijos visą pirminio profesinio mokymo, įvadinio mokymo ar studijų laikotarpį. Savivaldybė taip pat numatė vienkartinę įsikūrimo Kauno rajone išmoką – 5 tūkst. eurų. Tam pačiam asmeniui galės būti skiriama tik viena skatinimo priemonė.

Ketina steigti komisiją

Komisariato viršininkas su meru taip pat aptarė galimybę steigti komisiją, kuri galėtų teikti siūlymus, kaip operatyviau išspręsti eismo saugumo klausimus pakaunėje. „Turime konkrečių vietų sąrašą, kurios yra avaringiausios Kauno rajone, žuvusių skaičius ten didelis, tad galėtume kartu ieškoti sprendimų, kaip tuos kelių ruožus padaryti saugesnius“, – tvirtino viršininkas.

2022 m. Kauno rajone užfiksuota 818 įvairių kelių eismo taisyklių pažeidimų, eismo įvykiuose žuvo septyni žmonės, sužeisti – 102. Skaičiai – gerokai didesni nei 2021 m.

Suplanuoti pirkiniai saugumui užtikrinti

Savivaldybė kartu su policija tęs nuo 2015 m. vykdomą prevencinę programą „Saugus Kauno rajonas“. Pagal šią programą įvairioms saugumo priemonėms įsigyti šįmet savivaldybė skirs 60 tūkst. eurų. Bus perkamas rankų atspaudų skenavimo įrenginys su kompiuterine įranga, bepilotės skraidyklės priedai asmenų paieškai, naktinio matymo įrenginys, taip pat bus organizuojama vaikų ir paauglių vasaros užimtumo dienos stovykla, numatyta ir kitų prevencinių akcijų.

Pernai pagal programą įsigytas 100 proc. elektros energija varomas policijos prevencinei veiklai skirtas automobilis „Škoda ENYAQ iV 80x“, kuris kainavo 58 tūkst. eurų, aštuonios mobilios ir 23 stacionarios vaizdo kameros. 2021 m. Kauno rajono savivaldybė policijai nupirko ir padovanojo du keturračius ir droną su termovizoriaus kamera, 2020-aisiais – eismo saugumui užtikrinti skyrė naują policijos automobilį be skiriamųjų ženklų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gintarė

Kiek žinau, norint įsidarbinti patrauklioje profesijoje, reikia turėti gebėjimų ir žinių, įrodyti, kad esi geresnis už kitus. Prašau paaiškinti, kas čia per pareigūno profesija, jeigu net skatinant, niekas nenori ten dirbti? O gal kas nors yra slepiama nuo visuomenės?

Q

Panašu kad ir skatinti nereikės , šalis pilna lohu , tėvai kažkur pasauly , užteks pretendentams pasakyti kad tape mėntais galės daryti ka nori ir nuo pretendentu [banditėliu] neatsiginsi .....

Na,na

Jūs nepaisteliokite,apie naujų pareigūnų priėmimą,o sudarykite sąlygas jau dirbantiems,kad jie nepaliktų policijos.Grąžinkite atimtas pensijas.Nebūkite išverstaskūriais,kurie vieną kalba,kitą daro.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS