Skleidžiama informacija apie planuojamą Domeikavos parką – klaidinanti | KaunoDiena.lt

SKLEIDŽIAMA INFORMACIJA APIE PLANUOJAMĄ DOMEIKAVOS PARKĄ – KLAIDINANTI

Socialinių tinklų paskyrose pasirodė tikrovės neatitinkanti ir gyventojus klaidinanti informacija, neva suplanuoto Domeikavos parko teritorija bus mažinama ir joje bus statomi gyvenamieji namai.

Tenka apgailestauti, kad, vykstant savivaldos rinkimams, šiai bendruomenę klaidinančiai informacijai mėginama suteikti politinį atspalvį: skundų autoriai apeliuoja į viešąją nuomonę ir mano asmenį.

Praėjusių metų rugsėjo 21 d. Domeikavos laisvalaikio salėje vykusiame susitikime su vietos bendruomene akcentavau, kad numatytoje parko teritorijoje kotedžų nebus, tačiau viešojoje erdvėje šia tema ir toliau platinamos įvairios spekuliacijos.

Norėčiau dar kartą pabrėžti, kad rekreacinės ir bendrojo naudojimo paskirties 5,6019 ha dydžio sklypo Domeikavoje, Neries g. 21 (kadastro Nr. 5217/0012:577), dydis ir paskirtis nesikeičia.

Urbanizuotai Domeikavos gyvenvietei labai reikia sutvarkytų viešų erdvių. Šiam tikslui ir turėtų pasitarnauti minėtas sklypas Neries gatvėje. Parko projektas bus išsamiai aptartas su bendruomene, kuri ir tars lemiamą žodį, kas jame turėtų būti.

Žinoma, tai nereiškia, kad gretutiniuose sklypuose negalės vykti plėtra. Vykdydama žemės reformą, Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) prie Žemės ūkio ministerijos įstatymų nustatyta tvarka formuoja žemės sklypus, kurie vėliau perduodami asmenims, turintiems teisę į nuosavybės atkūrimą. Vienas tokių sklypų buvo suformuotas Neries g. 26C (kadastro Nr. 5217/0012:1766). Tačiau šis sklypas niekada nebuvo susijęs su planuojamo Domeikavos parko projektu.

Tenka apgailestauti ir dėl to, kad kai kurių Domeikavos daugiabučių gyventojai, nors ir raginami, nesiėmė iniciatyvos ir nesuformavo savo sklypų. Tai būtų gerokai atitolinę gretutinių sklypų ribas, suteikę daugiau privatumo ir patogumų.

Domeikava yra viena labiausiai augančių Kauno rajono seniūnijų, kurią renkasi vis daugiau jaunų šeimų. Tai suprasdama, Kauno rajono savivaldybė plečia ir ateityje plės darželių tinklą, rekonstruos Vandžiogalos plentą, kitas svarbias gyvenvietės transporto arterijas. Esame parengę naujos Domeikavos pradinės mokyklos projektą. Parko projektas irgi bus vienas prioritetų, kuriam įgyvendinti ieškosime finansinių galimybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Eik į pensiją

Makūnai,seniai laikas ,kaip ir krabui,anūkus prižiūrėt ir karosus baloj gaudyt...m

Stebėtojas..

Raudondvaris taip pat tuoj taps automobilių stovėjimo aikštele, jau ir žali plotai centre( pieva ) tuoj bus betonuojami...juk ten dar ir žmonės gyvena ...

Bet ramučiuose

Su gatvės plėtimu tai jau sorry. Išsaugoti ramybę rajone reikia, o ne per galvas vaziuoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS