Sporto klubo „Gym+“ valytoja kaunietį bandė pamokyti karšto vandens srove | KaunoDiena.lt

SPORTO KLUBO „GYM+“ VALYTOJA KAUNIETĮ BANDĖ PAMOKYTI KARŠTO VANDENS SROVE

Praėjusio trečiadienio rytą Kaune, Šilainiuose, įsikūrusiame sporto klube „Gym+“ apsilankiusio kauniečio laukė nemaloni staigmena. Iš sporto salės į dušą nusiprausti atėjęs vyras, išvydo pilnu pajėgumu su vandens siurbliu patalpą plaunančią valytoją. Šiam priminus, jog darbuotoja neturėtų švarinti erdvių esant lankytojams, kaunietis gavo smūgį į akis iš stiprios karšto vandens srovės.

Prisimindamas lemtingą incidentą minėtame visą parą veikiančiame sporto klube, pašnekovas užsiminė, jog toks atvejis, kai valytoja plovė dušo kabinas „Gym+“ klientams prausiantis, esą ne pirmas. Ilgą laiką tokį darbuotojos elgesį kentęs vyras, sako ne kartą ją įspėjęs, kad jei tai tęsis, jis bus priverstas nufilmuoti ir perduoti medžiagą atsakingoms tarnyboms, nes valytojos elgesys gerokai prasilenkia su nustatytų higienos normų reikalavimais.

Nors, pasak jo, darbuotoja švarino patalpas neužsidėjusi nei pirštinių, nei akinių, tai – jos pasirinkimas. Tačiau be viso to, pridūrė kaunietis, nesilaikydama taisyklių ji, galima sakyti, nuodijo žmones.

„Nesu nusiteikęs prieš „Gym+“, čia sportuoti man patinka. Užkliuvo tik niuansas, kad taip elgdamasi darbuotoja rizikuoja ne tik savo sveikata, bet ir tų, kurie ateina nusiprausti dušo kabinų švarinimo metu. Kai trečiadienį pamačiau, kad valytoja vėl elgiasi kaip anksčiau, pradėjau filmuoti. Tada iš jos lūpų išgirdau, ko negirdėjęs, ir pajutau stiprią karšto vandens srovę su chemikalais iš plaunamo siurblio antgalio sklindant tiesiai man į akis“, – atviravo pašnekovas.

Iškart po to, spalio 2-ąją, apie 7 val. ryto, nukentėjęs vyras sakė kreipęsis į medikus – nuvyko į artimiausią ligoninę. Ten specialistai išplovė jam akis, suleido vaistų. Kaip paaiškėjo, „Gym+“ darbuotojos veiksmų rezultatas – akių uždegimas.

„Iš medikų gautą pažymą su parašytomis išvadomis perdaviau policijai užpildęs elektroninę pareiškimo formą. Akis peršti iki šiol, atrodo, kad būtų pripiltos smėlio. Tačiau pagrindinė bėda ne tame – keisčiausia, kad į darbą priimami taip neadekvačiai besielgiantys darbuotojai. Dėl tokio aukšto spaudimo srovės, jei būčiau stovėjęs kitaip, galėjau netekti akies“, – svarstė kaunietis.

Pajutau stiprią karšto vandens srovę su chemikalais iš plaunamo siurblio antgalio sklindant tiesiai man į akis.

Delsė komentuoti situaciją

Dar praėjusios savaitės penktadienio popietę portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su sporto klubo „Gym+“ Baltų prospekte atstovais, šie žadėjo pateikti minėto įvykio versiją. Tačiau komentaro taip ir nesulaukus, bei pirmąjį pirmadienio pusdienį bandant susisiekti telefonu dar kartą, to padaryti nepavyko.

Pavakarę kauniečiui nutikusią situaciją nupasakojus Vilniuje įsikūrusio sporto klubo „Gym+“ administratorei, ši tikino susisiekusi su sporto klubų vadovybe ir sužinojusi, kad komentaro pastaruoju klausimu nebus. „Nė vienas sporto klubas kol kas nekomentuos“, – telefonu pabrėžė moteris.

Tačiau antradienio popietę su redakcija susisiekusi įmonės „Gym +“ Klientų aptarnavimo vadovė Ieva Moskvičiovaitė sutiko pakomentuoti. Jos teigimu, incidentas, įvykęs Baltų prospekte įsikūrusiame klube, yra žinomas. „Išklausysime tiek kliento, tiek darbuotojos pozicijas ir imsimės prevencinių priemonių, kad ateitį tokios situacijos nepasikartotų“, – žadėjo pašnekovė.

Kaip portalui teigė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė, spalio 3 d. į pareigūnus kreipėsi vyras teigdamas, jog spalio 2 d. apie 7 val. Kaune, Baltų pr. esančiame sporto klube, valytoja, valydama dušo patalpas aukšto slėgio įrenginiu, vandens srovę nukreipė į jį ir vartojo necenzūrinius žodžius.

Pasak pareigūnų atstovės, Santakos policijos komisariato pareigūnai dėl įvykio atlieka tyrimą bei tikslina aplinkybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Baksnorius

Ambicingas provokatorius pasitaikė ir tiek. Jaučiasi dabar lyg žvaigždė atskleidęs "nusikaltimą". Matyt- jis gyvenime stukačius ir dėmesio trūksta. O dėmesio stokos esmė turbūt- kabantis šniūriukas :)

Jolita

Mano nuomone kalta admunistracija, kuri nesugebejo reglamentuoti kokias pareigybes turi atlikti valytoja uz nustatyta alga. Jei valytoja sutiko dirbti uz maza alga, tai cia jos pasirinkimas. Valytojos elgesys visiskai neadekvatus, zinoma, kad jos poelgis uzgavo ambicijas ir pakenkė sveikatai.Zmones i sporto klubus eina pasisemti geru emiciju. Labai didele antireklama sporto klubui!

Haha

Yra tokie užrašai kaip patalpos valomos ir laikrodukas kiek laiko truks. Ir paprasčiausiai būtų išvengta šitos nelaimės. Dirbant su Aukšto slėgio ir suspausto oro įrenginiais privalomi apsauginiai ir yra griežtai draudžiama nureiktį srovę į kita žmogų. Aš šioj vietoj tiesiog elgčiaus tauo pat kiauliškai kaip ji. Tiesiog atimčiau ta šlanga ir gerai marmuzę išplaučiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS