Stebinančios Kauno Kalėdų eglės: kuri jums gražesnė – šių metų ar pernykštė? | KaunoDiena.lt

STEBINANČIOS KAUNO KALĖDŲ EGLĖS: KURI JUMS GRAŽESNĖ – ŠIŲ METŲ AR PERNYKŠTĖ?

  • 22

Kaunas kiekvienais metais nesiliauja stebinti – Rotušės aikštėje įžiebtos žaliaskarės, atrodo, viena už kitą gražesnės. Kuri labiau traukia jūsų žvilgsnį  – šių metų ar pernykštė?

Pernai Kauno rotušės aikštėje buvo įžiebta „morenginė“ žaliaskarė, o tema buvo saldžios Kalėdos Kaune.  

Rotušės aikštėje tuomet suspindėjo tūkstančiai lempučių, kauniečių laukė morengus primenančios dekoracijos bei jaukumo akcentus sudėlioję avinėliai.

Dekoracijų gamybai menininkė Jolanta Šmidtienė su kolektyvu naudojo ekologišką medžiagą – izoloną. Rankų darbo dekoracijos buvo gamintos apie mėnesį.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

 

Kauno rotušės aikštėje įžiebta „morenginė“ žaliaskarė

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Šiemet Rotušės aikštėje šventiniu laikotarpiu kauniečius ir miesto svečius šildys stebuklingas Kalėdų sodas ir jame skraidantys vasarą primenantys drugeliai.

Ant eglutės ir jos prieigose nutūpė apie 600 įvairaus dydžio smaragdinių drugelių, padarytų iš stiklo pluošto. Eglutės puošybai ir prieigoms panaudotas ir panašus kiekis rankų darbo smilgų. Rotušės aikštėje įrengtos ir tam tikros salelės, kurios neabejotinai pritrauks pasidaryti asmenukių.

Šių metų žaliaskarę taip pat puošė J. Šmidtienė su komanda.

Vilmanto Raupelio nuotr.

 

2021 m. Kauno Kalėdų eglės įžiebimo šventė

Vilmanto Raupelio ir Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Jadzyte

Tikrai abi grazios tikroviskos na,o Vilniaus eilinis slojikas

Kaunietė

Abi labai gražios, nes skirtingos ir negali jų lyginti. Ko nepasakytum apie Vilniaus, kiekvienais metais vienodai gražios :D. Autorė pati kalta, kad užsikelia sau kitiems metams aukštą kartelę :), nes jos išlepinti kauniečiai kiekvienais matais vis nori gražesnės ir vėl labai originalios. :)

Vika

Vaivai ir anonimui. Namie pasipuoskite su meskutem ir kt.atributais - kas jum s trukdo. O anonimui siulyciau nuvaziuoti i miska,ten pilna naturaliu egliu,gali grozetis,kiek sirdis geidzia,jeigu per vasara neatsigrozejo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS