Studentės išpildė slapčiausias senolių svajones | KaunoDiena.lt

STUDENTĖS IŠPILDĖ SLAPČIAUSIAS SENOLIŲ SVAJONES

  • 1

Būsimųjų bendrosios praktikos slaugos ir kosmetologijos specialistų viešnagė Kauno Panemunės socialinės globos namuose ir Kauno Panemunės slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje paliko neišdildomų įspūdžių ir senoliams, ir jaunimui.

Bendravimas – didžiausia dovana

Kauno kolegijos Slaugos katedros vedėjos Vilmos Rastenienės iniciatyva globoti tuos, kuriems reikia pagalbos, išaugo į gražų jaunimo ir pagyvenusių vienišų žmonių bendravimą.

Laimės nereikia vytis, nes ji yra mumyse, o meilė išlieka gyva bet kokiomis aplinkybėmis. Vadovaujantis šiuo leitmotyvu jau devintus metus iš eilės surengta akcija "Ištiesk pagalbos ranką".

"Populiarėjant savanorystės kultūrai studentai vis noriau dalyvauja socialinėse iniciatyvose. Šiemet senolius džiuginome muzikiniais kūriniais, aromaterapijos ir kosmetologijos procedūromis ir, svarbiausia, išpildėme slapčiausius jų norus, kuriuos dar savaitę prieš viešnagę išsiaiškino studentai", – idėją atskleidė viena iš šios akcijos sumanytojų ir iniciatorių, Slaugos katedros dėstytoja Dalė Smaidžiūnienė.

Svarbu suprasti kitą

Svajoja kiekvienas žmogus, kad ir kokio amžiaus bei sveikatos jis būtų.

Studentėms senelių svajonės atrodė labai paprastos, o jiems patiems – reikšmingos, primenančios svarbius jų gyvenimo įvykius.  Suvalgyti torto gabalėlį, kurio skonį prisimena nuo jaunystėje švęsto gimtadienio, pabandyti nupiešti eskizą, kas daryta, projektuojant statinius, ar paprasčiausiai sužaisti šaškių partiją, nors akys sunkiai beskiria juoda nuo balto, – tai ligotiems globotiniams yra daug.

"Kai kuriems seneliams tiesiog malonu pabendrauti, pasikalbėti. Gera žinoti, kad savo mažais darbais galime nešti gerumą", – patirtomis geromis emocijomis pasidalijo bendrosios praktikos slaugos studentė Viktorija, jai pritarė kolegės Beatričė ir Guostė.

Pamalonino kvapais ir masažu

Šiemet prie socialinės iniciatyvos mažinti garbaus amžiaus žmonių socialinę atskirtį prisijungė ir Kauno kolegijos Kosmetologijos katedros atstovai.

Kosmetinės chemijos ir priemonių bei medžiagotyros specialistės mokslų daktarės Dianos Barragan-Ferrer paskleisti atpalaiduojantys levandų, energijos suteikiantys citrusinių vaisių, antibakteriniai levandos su arbatmedžiu kvapai, būsimųjų specialistų atliktas rankų ir pečių masažas to pageidavusiems, grožio procedūros buvo tai, ko senoliai nesitikėjo. Tai jiems buvo labai malonu.

"Ligoninės pacientams, globos namų gyventojams svarbu ne tik maistas, priežiūra, bet ir dėmesys, pagarba jiems. Įdomiausia tai, kad ne mažiau teigiamų emocijų patiria tie, kurie pildo kitų svajones", – pastebėjo Kosmetologijos katedros vedėja Žaneta Mickienė.

Ugdomos empatiškos asmenybės

Seneliams jaunimas suteikia gerų emocijų, o studentai, bendraudami su jais, įgyja vertingos patirties.

"Veikla su vyresnio amžiaus žmonėmis praturtina ir profesine prasme. Dabartiniam jaunimui vis sunkiau bendrauti, todėl šio meno subtilybių svarbu mokytis iš kitų. Dalyvavimas akcijoje ugdo empatiškumą, studentai akivaizdžiai mato savo gerų darbų rezultatus", – projekto naudą jaunimui pabrėžia D.Smaidžiūnienė.

Tai stiprina ir fizinę, ir emocinę sveikatą. Dėstytoja Ž.Mickienė įsitikinusi, kad būtina propaguoti holistinį požiūrį į ligų gydymą ir sveikatos stiprinimą.

"Būtų puiku, jei senelių namuose dirbtų ne tik medikai, bet ir kitų sričių specialistai. Kol taip nėra, spragas gali užpildyti socialinės iniciatyvos", – atkreipia dėmesį ir pavyzdį rodo Ž.Mickienė.

GALERIJA

  • Studentės išpildė slapčiausias senolių svajones
  • Studentės išpildė slapčiausias senolių svajones
  • Studentės išpildė slapčiausias senolių svajones
  • Studentės išpildė slapčiausias senolių svajones
Andriaus Fioklino nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ragana

Pagarba ir dėkingumas Jums.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS