Su galimybių pasu – ir į tualetą: ant durų išvystas vaizdas sukėlė klausimų | KaunoDiena.lt

SU GALIMYBIŲ PASU – IR Į TUALETĄ: ANT DURŲ IŠVYSTAS VAIZDAS SUKĖLĖ KLAUSIMŲ

Į „Birštono seklytėlę“ užsukęs Garry'is ant tualeto durų pamatė du užrašus: „WC skirtas lankytojams be galimybių pasų“ ir „WC skirtas lankytojams su galimybių pasais“.

Kaip portalo žurnalistams pasakojo vyras, minėtoje maitinimo įstaigoje jis lankėsi praėjusios savaitės pradžioje. „Mes buvome darbo reikalais Birštone, sustojome papietauti ten ir štai tokie fokusai“, – pasakojo vyras.

Jeigu iš adekvataus žmogaus pusės, tai kaip galima vertinti, kai ta pati patalpa, yra dvi durys ir parašyta: jums galima, o kitiems negalima?

Paklaustas, kaip vertina minėtą maitinimo įstaigos sprendimą, pašnekovas sakė: „Iš kurios pusės pažiūrėjus. Jeigu iš adekvataus žmogaus pusės, tai kaip galima vertinti, kai ta pati patalpa, yra dvi durys ir parašyta: jums galima, o kitiems negalima? Tai kaip galima blaiviomis akimis tai vertinti? Jeigu tai būtų atskiras įėjimas iš gatvės, nes jie kaip sako, ten yra vasaros terasa. Tas įėjimas, tas tualetas skirtas žmonėms, kurie valgo lauke. Bet įėjimas į tualetą yra bendras, kaip aš suprantu“.

Panašu, kad ši situacija vyro nepapiktino, tačiau atrodo gerokai tragikomiška. „Čia nėra ko piktintis. Čia yra juokas pro ašaras. Tai tiesiog absurdiškas dalykas. Ko piktintis? Nebuvo tiek žmonių, kad būtų eilė prie tualeto. Aš manau, jeigu būtų eilė, tai niekas nereaguotų į tą užrašą. Bet tiesiog kai aš feisbuke įkėliau, buvo, kurie komentavo, kad kažkada buvo „V“ ir „M“ (vyrai ir moterys, – aut. past.), dabar tapo „paskiepyti“ ir „nepaskiepyti“. Kiti išvis pradėjo šaipytis, kad dasigyvenome. Daug tokių komentarų“, – situaciją komentavo vyras.

Feisbuko nuotr.

Garry'is paminėjo, kad dėl maitinimo įstaigos sprendimo atskirti tualetus trumpai šnektelėjo ir su personalu. „Juokais paklausiau kaip ir kas, jie sako tas antras tualetas yra skirtas žmonėms, kurie sėdi lauke. Bet labai teisingai kažkas pakomentavo, kad tas tualetas, kuris yra skirtas žmonėms lauke, yra švaresnis, nes mažiau naudojamas, nes lauke tuo metu nieko nebuvo, nes buvo šalta ir terasa buvo tuščia“, – prisiminė pašnekovas.

Žurnalistams paminėjus, kad planuojama susisiekti ir su „Birštono seklytėlės“ atstovais, vyras pažėrė klausimų, kuriais norėjo išsiaiškinti, ar sprendimas skirti „vakcinuotųjų“ ir „nevakcinuotųjų“ tualetus išties yra efektyvus.

Čia yra juokas pro ašaras. Tai tiesiog absurdiškas dalykas.

„Pirmas klausimas: ką toks dalykas sprendžia? Kavinė dar pasakė: mes turime tokius nurodymus ir mes taip elgiamės. Todėl klausimas šiuo atveju, ką tai sprendžia ir ar iš tikrųjų yra kažkoks efektyvumas? Esminiai klausimai“, – kalbėjo vyras.

Portalo žurnalistai šeštadienio pavakarę paskambino vienu iš internete nurodytų „Birštono seklytėlės“ telefono numerių. Atsiliepęs žmogus prisistatyti nepanoro, tačiau situaciją pakomentavo. Pašnekovo pozicijos pateikti publikacijoje negalime, kadangi jis dėl platesnio komentaro nurodė kreiptis į restorano administratorę.

Klausimus „Birštono seklytėlės“ atstovams portalo žurnalistai išsiuntė raštu.

„Pradžiai tai turėjo būti griežtai reikalavimu, tačiau reikalavimą atšaukė, o mes vis tiek palikome naudojimuisi atskirus. Kadangi turime du tualetus ir turime galimybę juos suskirstyti, taip ir padarėme. Mūsų lokacija yra gana bloga būtent šiuo klausimu, kadangi pasinaudoti tualetu iki mūsų atkeliauja ne tik mūsų restorano ar lauko terasos svečiai, bet ir asmenys, atvykstantys į šalia esantį apžvalgos bokštą. O restorano svečiai į tualetų skirstymą reaguoja visiškai normaliai, nesame girdėję jokių replikų dėl to. Labai gaila, kad pagal dabartinius Vyriausybės reikalavimus ir esamą padėtį išvis tenka „skirstyti“ žmones, kurie gali užeiti į restorano vidų, o kuriems galima prisėsti tik lauko terasoje. Turintys galimybių pasus asmenys būna netgi patenkinti, kad ne tik patenka į restorano vidų, bet ir naudojasi laikinai jiems skirtomis kitomis „privilegijomis““, – situaciją komentavo maitinimo įstaigos atstovai.

GALERIJA

  • Su galimybių pasu – ir į tualetą: ant durų išvystas vaizdas sukėlė klausimų
  • Su galimybių pasu – ir į tualetą: ant durų išvystas vaizdas sukėlė klausimų
Feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Cha cha cha

Mamdras durnius (pagal a.a. močiutę) tas „Birštono seklytėlės“ savininkas. Dabar apie „Birštono seklytėlę“ žino visa Lietuva. O, sudominti kainavo tiek nedaug - poros kvailų užrašų ant seklytėlės WC durų. ............Garbios damos ir ponai, siūlau išspręsti epochos vertą klausimą - ar seklytėlės savininkas durnas, ar mandras ?

Qw

Asilas Yra Tos Užeigos Savininkas Aš Jam Sienas Apsikciau

linkėjimai valdžiagyviams-neadekvatams

liaudiesmenas taškas livejournal taškas com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS