Su girtuokliais kovojanti parduotuvės darbuotoja: policiją kviečiu kas antrą dieną | KaunoDiena.lt

SU GIRTUOKLIAIS KOVOJANTI PARDUOTUVĖS DARBUOTOJA: POLICIJĄ KVIEČIU KAS ANTRĄ DIENĄ

V.Krėvės prospekte Kaune, netoli viešojo transporto stotelės „Kauno Saulėtekis“, kur įsikūręs prekybos centras „Iki“, biblioteka, įvairios parduotuvėlės ir įstaigos, nuolat šmirinėja, sėdi, guli daugybė girtuoklių. Teritorija aplink buvusį "Saulėtekį"  tapo asocialių asmenų sambūrio vieta.

„Baisu, kas darosi aplink kauniečiams puikiai žinomą buvusį prekybos centrą „Saulėtekis“. Prie šalia esančių pastatų nuolat nuotaiką gadina prasigėrę, dvokiantys asmenys. Niekas tų girtuoklių  nesutvarko. Jie geria kada tik nori, šiukšlina aplinką, šlapinasi. Ir nebandyk jų sudrausminti, nes būsi iškeiktas nešvankiais žodžiais“, - portalui kauno.diena.lt guodėsi V.Krėvės prospekto gyventoja.

Pasak jos, policijos kova su šiais asocialiais asmenimis – tarsi su vėjo malūnais. „Mačiau, kaip juos policija išsiveža, tačiau problemos tai neišsprendžia. Girtuoklių ilgam izoliuoti nuo visuomenės  negalima, todėl jie nieko nebijo, o paleisti vėl gyvena sau įprastą gyvenimą ir nervina aplinkinius“, - teigė moteris.

Antradienį apsilankiau girtuoklių pamėgtoje vietoje.  Asocialių asmenų pamačiau daugiau nei dešimt. Atsisėdę ant betoninio bortelio alų iš „bambalio“ gėrė vyras ir moteris. Pastaroji netrukus pastebėjo atvažiuojantį policijos automobilį, šūktelėjo sugėrovui „Policija“ ir, susirinkusi daiktus bei alų, kažkur nužingsniavo. Vyras liko sėdėti.

Truputį pavaikščiojęs pamačiau dar kelis girtuokliaujančius vyrus. Jie taip buvo įsitaisę ant betoninio bortelio. Netoli šios kompanijos, prie vienos parduotuvės sienos, prisinešęs skarmalų ir pasistatęs alaus butelį, gulėjo benamis. Netrukus prie parduotuvės privažiavo policijos automobilis, kurį iškvietė parduotuvės darbuotoja. Iš automobilio išlipę jauni policijos darbuotojai – vyras ir moteris – priėjo prie gulinčio girtuoklio ir paragino jį nešdintis iš tos vietos. Pareigūnai atėmė iš benamio butelį. Vyras liko labai nepatenkintas ir ėmė plūstis. Policininkai girtuoklį įsodino į automobilį.

„Vešime jį į Petrašiūnuose esančius Nakvynės namus. Padedame mus iškvietusiems parduotuvės darbuotojams tik tam kartui, nes tokie asmenys neturi nei gyvenamosios vietos, nei pinigų. Jie baudų nemoka, paleisti vėl grįžta į tą pačią vietą ir toliau girtuokliauja. Mes daugiau nieko negalime padaryti“, - portalui kauno.diena.lt pasakojo pareigūnai.

Pasak jų, girtuoklius, priklausomai nuo situacijos, veža arba į Nakvynės namus, arba į areštinę.

„Vargstame mes dėl tokių, kaip šis policijos išvežtas vyras, žmonių. Čia lankosi ne tik girtuokliai, bet ir narkomanai. Nuolat tenka kviesti policiją, beveik kas antrą dieną. Ir taip nuo balandžio mėnesio, kai atšilo oras“, - portalui sakė parduotuvės darbuotoja.

Nuolat tenka kviesti policiją, beveik kas antrą dieną. Ir taip nuo balandžio mėnesio, kai atšilo oras.

Ji piktinosi, kad tenka kuopti benamių prišnerkštą aplinką. „Jau pabodo šluotas pirkti“, - atsiduso moteris.

Šiandien po pietų minėtoje vietoje aptikau penkis asocialius piliečius. Ant betoninio bortelio, kaip ir užvakar, sėdėjo ta pati porelė - moteris ir vyras. Šalia jų miegojo ant žolės nuvirtęs labiau „pavargęs“ pilietis.

Maždaug už 30 metrų nuo šios kompanijos knarkė dar du neblaivūs vyrai.

Nemažai girtaujančių trainiojasi ir Kovo 11-osios gatvėje, prie stotelės „Turgavietė“. Jie sėdi prie „Iki“ prekybos centro, geria, šlapinasi.  Neblaivią 2-7 žmonių kompaniją, geriančią viešoje vietoje, mačiau daugybę kartų. Ir nė karto neteko pastebėti, kad jie būtų sudrausminti.

Troškulį malšinančių alkoholiu yra ir Draugystės, ir Kalniečių parkuose. Antradienį penkių žmonių būrelis puotavo po medžiu prie pat Kalniečių tvenkinio. Prieš kelias dienas ši kompanija girtuokliavo kitoje vietoje – truputį toliau nuo tvenkinio.

Šią savaitę ant suolelio prie Čečėnijos aikštės miegojo "pavargęs" jaunas vyras. Jis bandė verstis ant kito šono ir nukrito ant šaligatvio. Bjauriausiai keikdamasis vyras šiaip taip atsistojo ir kažkur nusvirduliavo.

Nepraėjus nė pusvalandžiui ant to paties suolelio alų gurkšnojo trijų jaunuolių kompanija – du vaikinai ir mergina. Nors prie pat suolelio yra šiukšliadėžė, vienas vaikinas tuščią alaus skardinę patalpino ne į ją, o sviedė į žolę.

GALERIJA

  • Su girtuokliais kovojanti parduotuvės darbuotoja: policiją kviečiu kas antrą dieną
  • Su girtuokliais kovojanti parduotuvės darbuotoja: policiją kviečiu kas antrą dieną
  • Su girtuokliais kovojanti parduotuvės darbuotoja: policiją kviečiu kas antrą dieną
Valdo Kasperavičiaus nuotr.
Gairės: skaitytojo naujiena, girtuokliai, asocialūs asmenys, Policijos pareigūnai, Kauno Saulėtekis, V.Krėvės prospektas
Rašyti komentarą
Komentarai (49)

Anonimas

O jei pijokas plaukt nemoka? Kas tada?

Taip tik

Ne i nakvynes namus reik, o i Nemuna, islipsi tavo laime, maziau dvoks ir gal kito karto nenores..

nu

Kaimuose dar baisiau yra. Ten is mazo skaiciaus zmoniu daug nupususiu o mieste is dideles mases.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS