Suglumino neįprastas prašymas: į šventę su aukštakulniais neįleis | KaunoDiena.lt

SUGLUMINO NEĮPRASTAS PRAŠYMAS: Į ŠVENTĘ SU AUKŠTAKULNIAIS NEĮLEIS

Žaliakalnio progimnazijoje šiemet mokslo metų šventė vyks naujai pastatytoje sporto salėje, tačiau mokyklos administracija pateikė neįprastą prašymą – į šventę atvykti be aukštakulnių. Taip esą saugoma naujai paklota danga.

Suglumino pranešimas

Tėveliai ruošiasi artėjančiai mokslo metų pradžios šventei, dailina ne tik vaikus, bet ir patys dairosi, kaip pasipuošti palydint mažuosius į mokyklą. Ko gero, kai kurioms mamytėms teks prie garderobo derinti kitokią avalynę, mat Žaliakalnio progimnazijos administracija nurodė, kad avint aukštakulnius batelius į šventę nepriims.

"Mokslo ir žinių šventė vyks naujoje sporto salėje. Dėl specifinės grindų dangos labai prašome neavėti batelių smailiais kulniukais. Avintys tokią avalynę, į sporto salę nebus įleidžiami. Atsiprašome už nepatogumus", – tokį laišką Žaliakalnio progimnazijos administracija išplatino visiems tėvams per elektroninio dienyno sistemą.

Suglumę tėveliai klausė, ar tikrai negalės pamatyti Rugsėjo 1-osios šventės vien dėl to, jog pasirinks kitokią avalynę, nei nurodyta skelbime? Viena mama svarstė, ar toks griežtas aprangos kodas galios tik tėvams, ar ir mokytojoms bei svečiams. Kai kurie net spėjo, kad galbūt reikės palikti batus prie naujos salės durų, o svečiai įsispirs į šlepetes. Tėveliams natūraliai kilo klausimų ir dėl sporto salės dangos kokybės, esą jei negalima su aukštakulniais, galbūt ji neatlaikys ir vaikų gaudynių.

Dėl specifinės grindų dangos labai prašome neavėti batelių smailiais kulniukais.

Nori pasaugoti

"Kauno dienai" pasidomėjus, ar tikrai mamos nebus įleistos į vaikų šventę, jei avės batelius smailiu kulnu, progimnazijos vadovai poziciją sušvelnino ir patikino, kad išvarytas nebus nė vienas. Esą tiesiog norisi pasaugoti naujas grindis, todėl tikisi tėvelių supratingumo.

"Tikriausiai keistai skamba toks mūsų prašymas, bet mes nusprendėme tausodami dangą ir tikėdamiesi, kad dauguma žmonių neįsižeis, supras mūsų prašymą iš šventei pasirinks kitokią avalynę. Jei ateis su aukštakulniais, aišku, kad lauk jų neišprašysime ir įleisime į vidų. Danga tikrai yra kokybiška, rangovai sakė, kad galima pačiūžas užsidėti ir čiuožinėti, bet vis tiek naują daiktą norisi saugoti. Aš pati šventėje smailių aukštakulnių neavėsiu", – žadėjo progimnazijos vadovė Jurgita Bugenienė.

Ji pridūrė, kad prašys ir mokytojų vengti batelių smailiais kulniukais. Anot jos, yra įvairių batelių, kurių lygus padas. Pasak J.Bugenienės, tikimasi sulaukti ir svečių, mat sporto salės atidarymas yra visos bendruomenės šventė.

"Tikėjomės, kad gali būti įvairiausių žmonių reakcijų, bet pasitarę nusprendėme geriau pasirodyti keisti negu netaupantys ir nesaugantys turto. Toks mūsų pasirinkimas", – pridūrė Žaliakalnio progimnazijos vadovė, sakydama, kad dar yra kelios dienos iki šventės, tad galbūt dar gims idėjų, kaip apsaugoti grindų dangą nuo svečių avalynės.

Moderniausia sporto salė

Anksčiau Žaliakalnio progimnazija sporto salės visai neturėjo, tad pastačius naują pastatą, vaikai galės sportuoti moderniausioje Kauno sporto salėje.

"Kaunas įgyvendino pažadą ir pastatė modernią erdvę įvairioms sporto veikloms su tarptautinius standartus atitinkančia krepšinio aikštele, balkonu žiūrovams, šešiomis persirengimo patalpomis ir visa kita būtina infrastruktūra. Dar liko įrengti liftą į antrą aukštą, kuriuo galės naudotis žmonės, turintys negalią. Žaliakalnio progimnazijos auklėtiniai galės saugiai ir šiltai patekti į naująjį pastatą kaip tik šiuo metu įrengiamu požeminiu tuneliu. Laikoma, kad tai bus viena moderniausių sporto salių visame mieste", – šiek tiek anksčiau apie naują sporto salę komentavo vicemerė Rasa Šnapštienė.

Šiuo metu darbininkai baigia paskutinius akcentus. Dar nepastatyti krepšinio lankai, reikia pritvirtinti kitą vaikų sportui reikalingą inventorių, tačiau visi darbai bus atlikti artimiausiu metu ir prasidėjus mokslo metams vaikai turės, kur sportuoti.

Skaičiuojama, kad vienu metu naujoje sporto salėje sportuoti galės daugiau nei 70 vaikų. Artimiausiu metu bus įrengti persirengimo kambariai, jau sumontuoti dušai ir tualetai. Visoje salėje įrengta moderni rekuperacijos sistema.

"Sporto salė tiesiog buvo būtinybė. Labai džiaugiamės, kad pagaliau pavyko ją pastatyti", – tikino J.Bugenienė.

GALERIJA

  • Suglumino neįprastas prašymas: į šventę su aukštakulniais neįleis
  • Suglumino neįprastas prašymas: į šventę su aukštakulniais neįleis
Eitvydo Kinaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Aivaras

Mokiausi 8metus, pati turbut pamoiniausia kauno mokykla, pedagogai patylesiu..... Visa administracija išvis Net neišsireikšiu, vienu zodžiu Niekam tokios mokyklos...Neikit net, Pasigailesit

neduokit patarimu

dar nusiims kablus tai negirdesim kai ateina

Tai jo

Nu kai kaukši tai tksliai kai buni klasėi tai ir privaryt gali iš to seubo. Aš nežinau kas jos nebijo. Nu iš tų aukštakulnių ir nustatai slėpt jau ar ne
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS