Konfliktas Noreikiškėse: papiktino perspėjimas pavaišinti gyvūnus „skanėstais“ | KaunoDiena.lt

KONFLIKTAS NOREIKIŠKĖSE: PAPIKTINO PERSPĖJIMAS PAVAIŠINTI GYVŪNUS „SKANĖSTAIS“

  • 44

Į portalą kauno.diena.lt kreipėsi Noreikiškių gyventoja, socialiniame tinkle „Facebook“ pamačiusi, anot jos, vienos moters grasinimą nunuodyti gyvūnus.

„Esu Noreikiškių gyventoja ir ši moteris viešai grasina gyvūnų turėtojams apie pavaišinimą „skanėstais“, – gyvūnų augintojus perspėjo Justina (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

„Mieli kaimynai, prašome susirinkti savo gyvūnų turtą, po žiemos ką palikote. Teritorija yra stebima, taigi jūsų paliktus „grožius“ atnešime jums į namus, o gyvūnėlius, kurie taip daro ant mūsų žolės, pavaišinsim „skanėstais“, – taip grupėje „Noreikiškės“ rašė Ieva.

Portalui susisiekus su Ieva, ši teigė, kad rašydama apie „skanėstus“ tikrai neturėjo galvoje nuodų.

„Jeigu kam nors užkliuvo žodis „skanėstai“, prašau pasinaudokite paieškos sistema „Google“. Negalvokite negražių dalykų pagal savo sugedimo lygį. Būkite atsakingi už savo ir gyvūno elgesį. Ir teršti kito kaimyno pievą labai negražu ir gėdinga“, – kiek vėliau toje pačioje grupėje rašė Ieva, pati auginanti du katinus.

Moteris teigė mylinti gyvūnus ir apgailestavo, kad žmonės, pasak jos, prisigalvoja negražių dalykų.

Ieva pasakojo, kad šunų ekskrementų po žiemos daug ne tik ant jos pievos. Tuo skundžiasi ir šalia esantys kaimynai.

Portalas primena, kad už paliktus gyvūnų ekskrementus gresia baudos. Už gyvūno ekskrementų nesurinkimą viešoje vietoje gresia įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 120 eurų.

Tačiau kur kas rimtesnės baudos gresia už gyvūnų nuodijimą. Už žiaurų elgesį su gyvūnais gresia piniginės baudos iki 1,2 tūkst. eurų. Didžiausia bausmė už itin sunkius nusikaltimus su gyvūnais – laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Gairės: Noreikiškės, Gyvūnai, nuodai, šunų ekskrementai, skaitytojo naujiena, Kauno rajonas, rajono-naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (44)

piliutis

Tikra teisybė, Noreikiškėse dar būtinai atveda iš savo uždarų kiemelių, ypač naujakuriai į senbuvių išpuoselėtas pieveles, net palaidus šunis. Ispėti pasišaipo, kad gal šuniukų nemylit. Ir taip dar ir dar kiti pamatę, paleidžia augintinius pasilakstyti ir apdergti ne tik k..ais, bet pailgina pavadėlį, kad "brangenybė" pasiektų apšlakstyti kaimyno pasodintas gėles, medelius. Net pikta skaityti sklypų, namų pardavėjų skelbimuose, kad čia draugiška aplinka, puiki infrastruktūra. Juk tai senųjų gyventojų sukurtas grožis, į kurį naujakuriams nusispjauti. Juk jų maži kiemeliai, gražios žolytės, todėl tik pas kaimyną palei tvorą galima marginti pievą..

senolių išmintis

Protas per subinę, o ne per galvą ateina. Reikia ne žadėti kažką daryti, o realiai veiksmų imtis.

zaliakalnis

grasina ir zaliakalnyje. tiesa kol kasts tik zodziu, ne rastu. grasina net ir susirenkant, net ir lietui pliiaupiant kai neimanoma toliau pavesti. ziaurus zmones yra. baisu gyvent...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS