Sumaištis Vilijampolėje: nesulaukus žalio signalo teko važiuoti per raudoną | KaunoDiena.lt

SUMAIŠTIS VILIJAMPOLĖJE: NESULAUKUS ŽALIO SIGNALO TEKO VAŽIUOTI PER RAUDONĄ

  • 6

Kauniečiai perspėja dėl prastai veikiančių šviesoforų. Vienoje Vilijampolės sankryžoje vairuotojai nesulaukę, kol užsidegs žalias šviesoforo signalas, priversti pažeidinėti Kelių eismo taisykles.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai praneša, jog nuo Varnių tilto važiuojant į Neries krantinę streikuoja šviesoforas. Norint pasukti į minėtą gatvę vairuotojams teko ilgai stovėti prie sankryžos, tačiau žalias šviesoforo signalas taip ir neužsidegė. Dalis vairuotojų nebepaisė šviesoforo signalų ir sankryžą kirto pažeisdami taisykles. Dabar baiminasi, ar toks veiksmas neužtrauks baudų.

„Kiekvieną dieną ten važiuoju, todėl žinau, kiek maždaug laiko tenka laukti, kol užsidegs žalia, tačiau šiandien degė vien raudona. Tiek aš, tiek kiti vairuotojai pasukome į kairę taip ir nesulaukę žalios šviesoforo fazės. Įdomu, kaip tokią situaciją vertina policija, nes būtų nelogiška, jei baustų žmones, kad šie kirto raudoną šviesoforą, nors pats šviesoforas tinkamai neveikia“, – sakė į redakciją parašęs vairuotojas.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė bendrovės „Kauno gatvių apšvietimas“, kuri prižiūri miesto šviesoforus, dispečeriu. Atsiliepęs vyras patikino, kad skundų dėl nusileidimo nuo Varnių tilto į Neries krantinę nėra gauta, tačiau specialistai patikrins, kur yra problema ir kodėl vairuotojams neužsidega žalias signalas.

Įdomu, kaip tokią situaciją vertina policija, nes būtų nelogiška, jei baustų.

Kauno Kelių policijos valdybos administracinės veiklos viršininkas Andrius Bubulis sakė, kad į minėtą sankryžą buvo nusiųsti patruliuojantys pareigūnai, kurie patikino, kad šviesoforas veikia tinkamai ir jokių gedimų nėra. Visgi, pareigūnas nebuvo labai griežtas dėl baudų skyrimo tiems vairuotojams, kurie sankryžą kirto degant raudonam šviesoforo signalui. Be to, pašnekovas pateikė pavyzdį, kaip tokioje situacijoje galima saugiai ir nepažeidžiant KET, atlikti posūkio manevrą.

„Jei būtų nustatyta, kad šviesoforai netinkamai veikė ir vairuotojai niekam nesukėlė pavojaus, reikėtų netaikyti baudų. Bet galima pažiūrėti ir kitaip. Vairuotojui niekas neliepė važiuoti būtent per raudoną signalą. Jis gali sankryžoje pasukti į dešinę ir pavažiavus truputį toliau, apsisukti“, – sakė A.Bubulis.

Tai ne pirmas atvejis per pastarąsias dienas Kaune, kuomet gatvėse sumaištį kelia netinkamai veikiantys šviesoforai. Kaip jau rašyta, nuo šeštadienio vairuotojai fiksuoja sugedusį šviesoforą Partizanų gatvės ir Pramonės prospekto sankryžoje. Jis nebuvo sutvarkytas iki pirmadienio ryto.

Gairės: Vilijampolė, šviesoforas, raudonas šviesoforo signalas, sugedęs šviesoforas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Kero šizofrenija persimetė į šviesoforus.

Pala ponuliai

O kaip is antros juostos sukti i desine puse?? Joks zenklinimas to neleidzia. O tarp pirmos ir antros juostu jau istisine. Reiskia istrigai ir stovek kol ponuliam daeis, ksd kazkas cia negerai.

Oi bleeee

Dirbkit savo darbą, varykit taisyt neaiškinę kur kam pasukt. Šviesoforui neveikiant, (sugedus), vadovaujamės ženklais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS