Sveikatos mokslų universitetas rengia hakatoną padėti retomis ligos sergantiesiems | KaunoDiena.lt

SVEIKATOS MOKSLŲ UNIVERSITETAS RENGIA HAKATONĄ PADĖTI RETOMIS LIGOS SERGANTIESIEMS

  • 4

Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) Kaune penktadienį prasideda hakatonas, skirtas retų ligų keliamiems iššūkiams spręsti.

Ketvirtą kartą sveikatos srities hakatonas „Hospiton“ sukvietė informacinių technologijų profesionalus, medikus, inžinierius.

Anot LSMU pranešimo, reta liga pacientui vidutiniškai nustatoma per 4–7 metus. Tam įtakos turi ir tinkamos įrangos trūkumas.

Be to, dažnai retomis ligomis sergantys pacientai jaučiasi atstumti ar pamiršti, todėl prireikia daug laiko, kol išmokstama gyventi su liga.

„Šiandien retomis ligomis sergantys pacientai aktyviai buriasi į bendruomenes ir kartu su mokslininkais ieško minėtų problemų sprendimų būdų – veiksmingesnių ir ekonomiškesnių diagnostikos, ligos eigos stebėsenos ir gydymo metodų“, – rašoma pranešime.

Retomis ligomis sergantys pacientai aktyviai buriasi į bendruomenes ir kartu su mokslininkais ieško minėtų problemų sprendimų būdų.

Siekiant padėti tokiems žmonėms, bus ieškoma sprendimų pradedant duomenų, informacijos apdorojimu, baigiant jų kasdienybės gerinimu.

LSMU teigimu, hakatonas suteiks sąlygas kurti ir plėtoti naujas idėjas, užmegzti ryšius su daugiau nei 20 mentorių iš medicinos, verslo, farmacijos ir kitų sričių.

Dalyvių taip pat laukia „techtalk“, dirbtuvės ir pranešimai, padėsiantys įsigilinti ir geriau suprasti minėtų ligų inovatyvaus valdymo specifiką bei problematiką.

Šiandien pasaulyje nustatyta apie 7 tūkst. retų ligų, jomis serga per 400 mln. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Kaip sakoma"iš didelio rašto išėjo iš krašto", gal čia tie išlaisvėjusieji su savo vade nukrypo--ne tik lytinėj orientacijoj pamišę.Atsipeikėkit ir prisiminkit ,kad esate Lietuvoje,ir čia vartojama lietuvių kalba.

chi - juokas

Durniau informacijos nepateiksi - vietoj hakatono, gal geriau tarakonas - būtų visiems aiškiau

Anonimas

kas tas hatakonas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS