Šventiškai paminėta tarptautinė žmonių su negalia diena | KaunoDiena.lt

ŠVENTIŠKAI PAMINĖTA TARPTAUTINĖ ŽMONIŲ SU NEGALIA DIENA

  • 0

Gruodžio 5 d. Kauno rajono socialinių paslaugų centre su šokiais ir dainomis paminėta Tarptautinė žmonių su negalia diena. Į tradicija tapusį kasmetinį renginį susirinko neįgalieji iš įvairių Kauno rajone veikiančių organizacijų, kurios rūpinasi negalią turinčiais asmenimis.

Visi mes esame žmonės, bet visi – skirtingi. Kiekvienas turime savo pomėgius, vienaip ar kitaip norime save išreikšti ir kiekvienas norime rasti vietą, kur galėtume tai padaryti. Džiaugiuosi, kad Kauno rajone socialinės paslaugos yra ypač išplėtotos, aktyviai dirbama, kad šalia esantis žmogus, kuriam reikalinga pagalba, visada ją rastų“, – sveikindama šventės dalyvius kalbėjo Kauno rajono vicemerė Raminta Popovienė.

Vicemerė kartu su Administracijos direktoriumi Šarūnu Šukevičiumi ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Vensloviene už aktyvią ir prasmingą veiklą Kauno rajono neįgaliųjų organizacijų nariams perdavė mero padėkas.

Susirinkusiuosius džiugino Kauno kurčiųjų organizacijos pantomima „Bobutė“ ir Kauno krašto neįgaliųjų sąjungos liaudiškos dainos ansamblio „Šerkšnas“ (vadovė Regina Aleknienė) atliekamos dainos. Iš savo vietų pakilti, šokti ir dainuoti drauge pakvietė Martyno Kavaliausko nuotaikingas koncertas.

Pasveikinti su šia diena ir pabendrauti su neįgaliaisiais atvykę savivaldybės vadovai kiekvienam šventės dalyviui įteikė po Kalėdų žvaigždę – puansetiją.

Šiuo metu Kauno rajone gyvena beveik 6 tūkst. asmenų su negalia.

Kiekvienais metais savivaldybė vis daugiau dėmesio skiria žmonių su negalia dalyvavimui bendruomenės gyvenime užtikrinti. Neįgaliesiems teikiama asmeninė pagalba, techninės pagalbos priemonės, organizuojamas būsto ir gyvenamosios aplinkos pritaikymas, teikiamos pagalbos į namus, dienos globos, ilgalaikės (trumpalaikės) socialinės globos paslaugos, skiriama piniginė socialinė parama.

Kauno rajone 2023 m. socialinę reabilitaciją neįgaliesiems bendruomenėje teikia 11 akredituotų socialinių įstaigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS