Tarp konkurso „Žmogus ir aplinka“ laimėtojų – ir „Kauno dienos“ žurnalistė | KaunoDiena.lt

TARP KONKURSO „ŽMOGUS IR APLINKA“ LAIMĖTOJŲ – IR „KAUNO DIENOS“ ŽURNALISTĖ

  • 1

Šiandien paskelbti šiemetinio žurnalistų kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka“ laimėtojai. Jiems apdovanojimus įteikė aplinkos ministras Kęstutis Mažeika ir Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius. Tarp šio konkurso laimėtojų – ir „Kauno dienos“ žurnalistė.

Šį konkursą Aplinkos ministerija ir LŽS surengė jau septynioliktąjį kartą. Šiemet varžėsi 23 autoriai su 73 darbais. Tai spaudoje ir internetinėje žiniasklaidoje skelbti straipsniai, televizijos ir radijo laidos. Darbus vertino, kaip numato konkurso nuostatai, iš keturių LŽS ir trijų Aplinkos ministerijos atstovų sudaryta komisija.

Pasak vertinimo komisijos pirmininkės Aistės Žilinskienės, šiemet konkursui pateikta daug stiprių darbų, todėl varžytuvės buvo itin rimtos.

Trečiąją vietą laimėjo „Kauno dienos“ žurnalistė Edita Šileikė už straipsnį „V forte svarbiau išsaugoti paveldą ar medžius?“, paskelbtą „Kauno dienoje“.

Antroji vieta skirta Arūnui Milašiui už reportažų apie ekologinę nelaimę dėl gaisro padangų perdirbimo gamykloje ciklą.

Pirmąją vietą pelnė Šarūnas Meškys už gandrų migracijos problemoms skirtą straipsnių ciklą.

Aplinkos ministerijos ir LŽS sumanymas rengti kasmetį konkursą „Žmogus ir aplinka“ gimė 2003-aisiais, siekiant skatinti žurnalistus profesionaliai ir kūrybiškai supažindinti visuomenę su aplinkos apsaugos, statybos ir būsto plėtros aktualijomis, kelti svarbiausias šių sričių problemas, skleisti patirtį, kaip jos sprendžiamos, ugdyti žmonių ekologinį sąmoningumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

♥️

kaip atšventėt ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS