Tarptautiniame 3x3 turnyre Garliavoje – laurai Kauno rajono mėnesio žmogui | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINIAME 3X3 TURNYRE GARLIAVOJE – LAURAI KAUNO RAJONO MĖNESIO ŽMOGUI

  • 1

Garliavos sporto ir kultūros centre startavęs Lietuvos 3x3 krepšinio "Hoptrans Winter Open" čempionatas, be rungtynių ir dėjimo į krepšį virtuozų pasirodymo, turėjo ypač šventišką akcentą: čia iškilmingai paskelbtas Kauno rajono mėnesio žmogus.

Juo tapo viešosios įstaigos Raudondvario dvaras direktorė Snieguolė Navickienė, iš Kipro parvežusi Kauno rajonui skirtą prestižinį Europos kultūrinio turizmo tinklo ECTN ir jo partnerių apdovanojimą už projektą "Raudondvario dvaro žirgyno sutvarkymas ir pritaikymas menų inkubatoriaus veiklai". Dėl ECTN apdovanojimų, kurie skiriami kultūros paveldo objektams, pritaikytiems moderniam kultūriniam turizmui, varžėsi 57 finalininkai iš 15 Europos šalių. Raudondvario dvaras, kurio veiklą vertinimo komisija pavadino ypač įdomia ir peržengiančia turizmo ribas, pelnė specialų prizą.

Garliavos sporto ir kultūros centro salėje, aidint plojimams, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas apdovanojo S.Navickienę Kauno rajono garbės ženklu. Jai teko ir Lietuvos 3x3 krepšinio čempionato organizatorių dovana – kelialapis savaitgaliui dviem į Birštoną.

Nuo šiol Kauno rajono mėnesio žmogus bus renkamas ir skelbiamas kiekvieną mėnesį. Kandidatus galima siūlyti elektroniniu paštu spauda@krs.lt.

Startavęs lapkričio 18 d., "Hoptrans Winter Open" 3x3 žiemos sezonas tęsis gruodžio 16 d. Tuomet Garliavoje vyks antrasis tarptautinio turnyro etapas. Pirmajame etape triumfavo "Ghetto Basket U23" ekipa iš Latvijos, kuri pusfinalyje nukovė geriausią FIBA reitingą šiame turnyre turėjusią "Inanomo" komandą iš Rusijos, o itin atkakliame finale rezultatu 21:16 įveikė Kėdainių "Naniet". Latvijos komandai atiteko ir kelialapis į vieną iš "Challenger" tipo turnyrų.

Be vyrų elito grupės kovų Garliavoje taip pat vyko ir Kauno rajono moksleivių krepšinio varžybos. Tarp ketvirtokų nesulaikomai rungtyniavo Lapių moksleiviai, kurie iškovojo visas įmanomas pergales, o finale rezultatu 9:3 įveikė Domeikavos moksleivius. Tarp devintokų pirmajame etape buvo stipriausi Akademijos Ugnės Karvelis gimnazistai.

Projektas turi ir socialinę kryptį: Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas pasirūpino stilinga jaunųjų krepšininkų apranga, o Rimanto Kaukėno fondas rinko lėšas vėžiu sergančiam berniukui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jojo

tuoj skelbs kauno rajono dienos zmogu-prizas 10proc nuolaida apsipirkimui norfoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS