Kauno medikai vienkartinius drabužius turi dėvėti ne kartą? | KaunoDiena.lt

KAUNO MEDIKAI VIENKARTINIUS DRABUŽIUS TURI DĖVĖTI NE KARTĄ?

  • 51

Žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė feisbuke paviešino nuotraukas, kuriose – daugybė pilnų maišelių su vardais, pavardėmis.

„Čia yra vienkartiniai rūbai, sudėti po gydytojų pamainos Kauno infekcinėje ligoninėje. Man rašo, kad sistema dabar ten tokia – nusirengi ir įdedi į maišą. Užrašai vardą. Atėjęs sekančią pamainą susirandi savo maišiuką ir rengiesi vėl. Rengiesi dar kartą. Vienkartinius rūbus. Infekcinėje ligoninėje. Suprantat?“ – piktinosi žinoma moteris. 

Ji tokią situaciją vertino kaip iš fantastikos srities. „Kosmosas kažkoks. Ligoninė taupo, nes nieko neturi. Žiūriu aš į tuos maišus ir galvoju – ar kas nors iš priimančių sprendimus realiai supranta kokioj, atsiprašau už tą žodį, šūdinoj situacijos yra mūsų medikai? Gal jiems reikia tuos rūbus atvežti ir paprašyti apsirengti, kad suprastų?“ – klausė D. Žeimytė-Bilienė.

Po nuotraukomis ir pasisakymu staigiai pasipylė komentarai. „O jezau, koks košmaras. Tai visi medikai iškris“, – baisėjosi viena iš daugybės pakomentavusių internaučių. Vieni sunkiai patikėjo, kad tokia tvarka gali būti, kiti tiesiog piktinosi šalies valdžios ir ligoninės vadovybės atsainumu.  

Komentaro kreipėmės į Kauno klinikinę ligoninę, kurią turėjo omenyje žurnalistė. Ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad nuotraukose užfiksuota situacija yra tikra, tačiau ne taip interpretuota. 

PATIKSLINTA. Anot jo, panaudota apranga, su kuria buvo lankytasi pas pacientus, kuriems gautas neigiamas atsakymas dėl koronaviruso diagnozės, nėra utilizuojama – ji kaupiama, jeigu pradėtų pildytis juodasis scenarijus ir pradėtų trūkti apsaugos priemonių.

„Darbuotojų sveikata mums yra visų svarbiausia visų pirma dėl žmogiškumo, taip pat ir dėl atsakomybės prieš visuomenę, nes kas daugiau, jei ne medikai kovos su pavojinga liga.

Apsauginiai kostiumai dedami į atskirus individualius maišelius iki tol, kol nepatvirtinama diagnozė. Jie būna panaudojami tik po vieną kartą einant pas tą patį pacientą. Jei stebimam pacientui diagnozuojamas COVID-19, visas sukauptas rinkinys iškart utilizuojamas. Po kiekvieno vizito pas tokius sergančius pacientus vienkartiniai kostiumai nekaupiami ir nebenaudojami.

Jei paaiškėja, kad pacientas neserga COVID-19, kostiumai išsaugomi, kad tas pats darbuotojas juos galėtų panaudoti, jeigu nutiktų taip, kad personalas nebeturėtų naujų aprangų. Nuo vasario pradžios stebėjome apie 300 pacientų, kuriems COVID-19 diagnozė nepasitvirtino. Kiekvienam pacientui per parą panaudojama iki 6 komplektų brangių kostiumų. Rengiantis įvairiems pandemijos masto variantams, nuspręsta nemesti brangių apsaugos priemonių, nes nežinome, kiek resursų dar gali prireikti, jei tai nesukelia jokio, nė menkiausio pavojaus darbuotojų bei pacientų sveikatai“, – teigė S. Tvirbutas.

GALERIJA

  • Kauno medikai vienkartinius drabužius turi dėvėti ne kartą?
  • Kauno medikai vienkartinius drabužius turi dėvėti ne kartą?
  • Kauno medikai vienkartinius drabužius turi dėvėti ne kartą?
  • Kauno medikai vienkartinius drabužius turi dėvėti ne kartą?
  • Kauno medikai vienkartinius drabužius turi dėvėti ne kartą?
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (51)

Šaunuolė žurnalistė

Ačiū Jums,Daiva!Didžiuojamės, kad turime tokių žurnalistų.Didžiausios Jums drąsos, sėkmės ir sveikatos!Tik viešumas, viešinimas panašių atvejų duoda mažą viltį.Kai valstybinių įstaigų vadai įsikibę ir drebėdami dėl savo kedžių, tyliai vykdo nusikalstamas Verygos taupymo, testavimų vilkinimo ir kitokias tvarkas, privedusias prie virš penkių šimtų medikų izoliacijos ir keturasdešimties susirgusiųjų.Koktu klausytis, kai ministrai giriasi "laimėję karus" dėl realiai stipriai pavėluotų apsaugos priemonių siuntų, kai Lietuvoje yra įmonių, gaminančių ir kasdien tūkstančiais eksportuojančių,išvežančių iš šalies tas pačias apsaugos priemones,kvėpavimo aparatus, jų dalis, ir kt. medicinos priemones.Nereikia "kariauti", reikėjo tik tinkamo, savalaikio valstybės svarbiausiųjų sprendimo ir tos įmones jau seniai galėjo aprūpinti reagentais ir pilnai apginkluoti ne tik VISUS mūsų medikus ir kitose būtinose tarnybose dirbančius žmones,bet ir visus šalies žmones.

Rita

Vakar oaaiškėjo tyrimų atsakymai - seselė ir valytoja iš infekcinio klinikinės - užsikrėtę.

R

Anonimui Ar neatskiriat , kad cia tujos zaliuoja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS