Titnago gatvės gyventojai patyrė šoką: mus iš abiejų pusių užtvėrė blokais | KaunoDiena.lt

TITNAGO GATVĖS GYVENTOJAI PATYRĖ ŠOKĄ: MUS IŠ ABIEJŲ PUSIŲ UŽTVĖRĖ BLOKAIS

  • 51

Titnago gatvėje su šeima gyvenanti Gintarė penktadienį liko nemaloniai nustebinta. Moteris pasakojo, kad gatvė iš abiejų pusių yra užtverta betoniniais blokais, tad jie dabar yra atskirti nuo pasaulio – iš darbo grįžtantis vyras su sūnumi, norėdami patekti į namus, turėjo važiuoti pro krūmus, mat pateikti dokumentų nebuvo kam. 

„Gatvė iš abiejų pusių yra uždaryta blokais. Per Titnago gatvę teka upelis ir keli namai yra vienoje upelio pusėje, kuri priklauso Kauno rajonui, o kita pusė priklauso miestui. Kauniečiai, gyvenantys Titnago gatvėje, dabar yra atskirti nuo miesto“, – portalui vėlų penktadienio vakarą pasakojo moteris.

Gintarė teigė, kad ji su šeima gyvena Kauno rajone, tačiau maždaug už 30 metrų gyvenantis kaimynas – kaunietis. „Norėdami patekti į Kauną, mes dabar galėtume važiuoti pro Karkazų kaimą, tada įvažiuotume į Garliavą, kur pareigūnai jau klaustų, kur važiuojame, o tada išvažiavus iš Garliavos galėtume patekti ir į Kauną, – portalui pasakojo moteris. – Šįvakar vyras grįžinėjo iš darbo, nes dirba Aleksote. Jis važiavo pro Seniavos kapines, o prie Titnago gatvės išvydo blokus – prie jų visos mašinos apsisukinėjo. Mes galėtume važiuoti pro geležinkelį, bet ir ten – blokai, tad mano vyras važiavo pro krūmus. Mes tikėjomės policijos pareigūnų, kuriems galėsime parodyti dokumentus, tačiau niekas neįspėjo, kad gatvę užtvers blokais. Vyras skambino 112, bet darbuotojai pasakė, kad čia ne jų reikalas ir mums reikia ieškoti policijos pareigūnų. Susiradome policijos pareigūnus, bet jie atsakė, kad blokus sustatė savivaldybė ir jie niekuo negali padėti.“

Moteris teigia, kad vyrui rytoj reikės į darbą. „Mus atskyrė nuo pasaulio – neturime nei parduotuvės, nieko. O tai jei prireiktų medikų ar ugniagesių pagalbos, tai jie turėtų važiuoti per aplinkui?“,– stebėjosi moteris, prisipažinusi, kad jos sunkiai sergantis tėvas gyvena Kaune. 

ATNAUJINTA

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Elanas Jablonskas šeštadienį vykusioje spaudos konferencijoje minėjo, kad su Titnago gatve nėra tokios didelės problemos. Pasak jo, visi gyventojai gali grįžti į namus, tik kitais keliais, ei buvo įpratę iki tol.

„Kaip mane informavo, 5 min. laikotarpyje galima apvažiuoti pro kitą miestą ir sugrįžti į namus. Net ir šiandien dar kartą buvo patikrinta ir mes ten problemos nematome. Šie nepatogumai yra laikini ir bus iki pirmadienio vakaro. Tai parodo, kad daug kas gali būti nepatenkinti, jog jų ar kita gatvė yra blokuojama, tačiau raginu gyventojus nesipiktinti, nes visi gali grįžti, tik tai gali kiek ilgiau užtrukti“, – šeštadienį komentavo E.Jablonskas.

Kaunas uždaromas beveik trims paroms

  • Asociatyvi nuotr.
Vilmanto Raupelio nuotr.

Primename, kad Lietuvoje nuo penktadienio vakaro apribotas žmonių judėjimas į kitus miestus ir miestelius, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą šalyje.

Policija Lietuvoje įrengė apie 300 postų, sostinėje Vilniuje – dvylika, bet skaičiai savaitgalį gali keistis, BNS sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, didelė dalis vairuotojų į miestą įvažiuoja parodę nuosavybės teisės dokumentų nuotraukas telefone ar automobilio registracijos dokumentus su nurodytu adresu.

Per pirmąjį pusvalandį ties autostrada nuo Kauno pusės į Vilnių įvažiavo apie šimtas automobilių, keli vairuotojai buvo neįleisti, sakė R. Matonis.

Žmonių keliavimas bus ribojamas iki pirmadienio vakaro.

„Visų institucijų laukia nelengvas, intensyvus ir kitoks šventinis savaitgalis. Kartu su mūsų pareigūnais viešąją tvarką ir karantino režimo laikymąsi užtikrins Lietuvos policijos mokyklos instruktoriai, Lietuvos šaulių sąjungos savanoriai, Karo policijos pareigūnai. Dėkojame savivaldų vadovams, kurie taip pat prisideda ir prisidės prie sklandaus darbo organizavimo ateinantį savaitgalį. Visų gyventojų prašome suprasti situacijos rimtumą, elgtis atsakingai ir šias šventes ramiai ir jaukiai pasitikti savo namuose, stengiantis nevykti iš jų“, – apie prasidedantį savaitgalio iššūkį šiek tiek anksčiau portalui kaunodiena.lt kalbėjo Kauno apskrities policijai vadovaujantis Elanas Jablonskas.

Atvykti į miestus ir miestelius ten negyvenantiems žmonėms galima dėl artimųjų giminaičių mirties, darbų, ar siekiant suteikti būtinąją medicinos pagalbą. Vykti į kitą, nei gyvenama, savivaldybę gali tie, kurie joje turi nuosavo nekilnojamojo turto.

Policija teigia, kad fiziškai sukontroliuoti visų įvažiavimų galimybės nėra, bet bus naudojamos ir techninės stebėjimo priemonės.

Esant dideliam srautui, siekiant išvengti spūsčių, gali būti tikrinami ir ne visi automobiliai.

Policija teigia, kad savaitgalį Lietuvoje dirbs 3 tūkst. pareigūnų, policijai taip pat padeda karo policija ir šauliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

ACIU

Dekojame TIEM kurie sumaste kad tik sitokiu budu galima apsaugoti miesta nuo bereikalingu pasivazinejimu apsaugant miestiecius nuo sio gresmingo uzkrato Didziule padeka uz si sprendima

Rajonas

Jei miestas uzdarytas, tai uzdarytas, o is Titnago gatves yra bent 2 isvaziavimai pro Karkazus like. Neskaitant zvyrkelio kur gali blokus apvaziuot. Taip kad pora dienu jau kaip nors isgyvensit?

kaunietis

blokai blogai, karantino laikytis blogai, jaunimas gastroliuot susiruošes 3 dienas lenda per visus plyšius, kaukes nešiot blogai, o kai per atvelykį padides susirgusiuju tai bus tik vienas Veryga blogas ir savivaldybės.. a ne ? o kada tam lietuviui buvo gerai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS