Tradicinė „Sielų upė“ šiemet – netradiciškai: lankytojams savų žvakių neštis nereikės | KaunoDiena.lt

TRADICINĖ „SIELŲ UPĖ“ ŠIEMET – NETRADICIŠKAI: LANKYTOJAMS SAVŲ ŽVAKIŲ NEŠTIS NEREIKĖS

  • 4

Lapkričio 1-ąją Laisvės alėjoje įvyks jau tradicija tapęs renginys „Sielų upė“. Tačiau šiemet renginys bus kitoks, mat įprastas žvakes, kurias įprastai uždegdavo žmonės, pakeis LED žvakės, kurias galima naudoti ne vieną kartą.

Visų šventųjų dieną kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami į Kauno miesto širdyje vyksiantį VU SA KnF organizuojamą renginį „Sielų upė“. Tradicija tapusio renginio metu miesto pagrindine pėsčiųjų gatve tekės tūkstančiai širdį šildančių ir išėjusius primenančių žvakių šviesų. Šis renginys skirtas atminti tiems, kurie iškeliavo į amžinąją kelionę, prisiminti išėjusius artimus ir pabūti visiems kartu šviesoje.

Šiemet „Sielų upė“ bus jubiliejinė – 20-oji. Tad nenuostabu, kad renginiui reikėjo kiek atsinaujinti, todėl šiais metais žvakučių upė bus kitokia, draugiškesnė aplinkai, po renginio neliks tūkstančių sudegusių žvakučių, mat bus naudojamos LED žvakutės.

„Jau 20 metus tekėsiančios „Sielų upės“ organizatoriai džiaugiasi, kad šiemet nuspręsta atsisakyti aplinką teršiančių parafininių žvakių ir renginyje bus naudojami tvarūs bei draugiškesni gamtai elementai. Renginyje bus naudojamos šviesos diodų (LED) žvakės, todėl savo žvakių atsinešti nereikia“, – apie tai, kad reikia tik ateiti ir pasigrožėti, bet savų žvakių šiemet nesinešti, informavo renginio organizatoriai.

„Sielų upės“ renginys nemokamas, tačiau dėl pandeminės situacijos, prašoma laikytis saugių atstumų, dėvėti apsaugines veido kaukes.

Renginys vyks lapkričio 1-ąją, nuo 17 val. „Sielų upė“ tekės nuo Kauno Laisvės alėjos fontano iki Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios (Soboro).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

giedre

Uždekime žvakutes Ramybės parke,Kalniečių-Kampo g.sankrž.-VANAGO suėmimo vietoje,knygnešiams,savanoriams,sukilėliams...

diwatox

mielas idiote, pirma iš galvos šiukšles išsimėžti reikia, o paskui aplinka rūpintis

kaunietis

Nepamirškime uždegti žvakučių kovojusiems už laisvę kapų,atminimo vietų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS