Trečiojo amžiaus universitete prasidėjo nauji mokslo metai | KaunoDiena.lt

TREČIOJO AMŽIAUS UNIVERSITETE PRASIDĖJO NAUJI MOKSLO METAI

  • 3

Kauno rajono Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studentai Kauno Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje šventiškai pradėjo 12-uosius mokslo metus.

Džiugu, kad kasmet universitetas auga. Šiais metais įsteigti du nauji fakultetai Akademijos ir Užliedžių seniūnijose, kuriuose žinių semsis 45 senjorai. Nuo šiol Kauno rajono senjorai galės mokytis 16-oje iš 25 seniūnijų: Babtų, Domeikavos, Ežerėlio, Garliavos, Kačerginės, Karmėlavos, Lapių, Rokų, Ringaudų, Raudondvario, Vilkijos, Zapyškio, Samylų, Kulautuvos, Akademijos ir Užliedžių.

„Pernai nuveikėte labai daug, todėl neabejoju, kad ir naujieji mokslo metai bus kupini ryžto mokytis, tobulėti. Padrąsinkite naujokus, kurie tik šiemet prisijungė prie mūsų, padėkite jiems greičiau įsilieti į mūsų bendruomenę. Gero jums starto ir puikių mokslo metų“, – linkėjo Kauno rajono TAU rektorė Edita Žaromskienė.

Žinios ir mokymasis veda mus į priekį, leidžia geriau pažinti save, atrasti naujų savirealizacijos formų.

Universiteto rektorė pasakojo, kad senjorai besimokydami atranda naują gyvenimo prasmę. „Skatiname senjorus ne tik tobulėti, semtis žinių, bet ir dalyvauti savanoriškoje veikloje. Šiemet kviesime studentus savanoriauti grupėmis, todėl paruošėme naują socialinį projektą „Geri darbai vietos bendruomenei“, – laukiančias naujoves pristatė E. Žaromskienė.

Susirinkusius universiteto lankytojus mokslo metų pradžios proga sveikino ir Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė.

„Žinios ir mokymasis veda mus į priekį, leidžia geriau pažinti save, atrasti naujų savirealizacijos formų. Linkiu studijų ir kad visus metus jus suptų nuostabūs žmonės, kurie ves jus pažinimo keliu“, – sakė vicemerė.

Kauno rajono TAU – neformaliojo suaugusiųjų švietimo institucija, kurios tikslas – skatinti vyresnio amžiaus žmonių aktyvumą, užimtumą, dalyvavimą visuomenės ir savarankiško gyvenimo srityse. Universitetas įkurtas 2012 m. Pradžioje universitete mokėsi 200 studentų, šiemet jau – daugiau nei 500.

Universitetas du kartus per mėnesį organizuoja užsiėmimus savivaldybės patalpose: seniūnijose, kultūros centruose, bendrojo ugdymo įstaigose, viešojoje bibliotekoje ir jos filialuose.

Senjorai gauna žinių apie sveiką gyvenseną, politinę situaciją Lietuvoje ir pasaulyje, asmeninių finansų valdymą, elektronines paslaugas, asmens duomenų apsaugą, literatūrą, meną, psichologiją ir t. t.

TAU veiklą finansuoja Kauno rajono savivaldybė, prie universiteto veiklos labai prisideda ir Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras, Socialinių paslaugų centras, mokyklos, kultūros centrai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Senjora

Ko komentatoriai nervuojasi , jog iš" besimokančių senių" jokios naudos? Apsirinkate net ir besimokant yra nauda, nes mokytojams tie " seniai" moka , o kuomet šiek tiek pramoksta, tai nereikia jaunimui vidur tąsytis su tais "seniais" jie patys puikiai savim pasirūpina bet kokioje šalyje

Socialinė darbuotoja

Jonai, o tu nesimokysi ? Tu prie butelio tūnosi ir būsimą 2050 metų Seimą keiksi ?

Jonas

Kokia nauda bus iš tų senių kurie lankys universitetą ir baigs .Jokios naudos seniams tas mokslas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS