Už kritiką – tatuiruočių meistro teroras: esi bjauri, tavo krūtinė kaip maišai iš „Maximos“ | KaunoDiena.lt

UŽ KRITIKĄ – TATUIRUOČIŲ MEISTRO TERORAS: ESI BJAURI, TAVO KRŪTINĖ KAIP MAIŠAI IŠ „MAXIMOS“

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Po nemalonaus pokalbio telefonu neigiamą atsiliepimą internete apie tatuiruočių saloną "Majus Tattoo team" parašiusi jauna kaunietė sulaukė įžeidimų, kritikuojančių jos išvaizdą.

Nustebino bendravimas

Pasakodama įvykių priešistorę šiuo metu užsienyje gyvenanti Sonata (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.) sakė artimiausiu metu planuojanti vykti į Lietuvą. Dėl to, kai atvyks į Kauną, planuoja atsinaujinti jau turimą tatuiruotę ant peties arba pasidaryti naują.

"Per "Google" ieškojau tatuiruočių salonų Kaune. Iš visų internete paliktų atsiliepimų "Majus & Majus" buvo tikrai išgirtas. Pamačiusi, kad meistrai užsiima tatuiruočių atnaujinimu, užpildžiau anketą jų tinklalapyje, kad jie su manimi susisiektų. Liepos 2 d. elektroniniu paštu gavau atsakymą. Jie prašė, kad atsiųsčiau tatuiruotės, kurią noriu atsinaujinti, nuotrauką. Po poros dienų nusiunčiau nuotraukas ir daugiau iš jų nieko nebegirdėjau", – atviravo jauna moteris.

Tatuiruočių meistras situacijos komentuoti nepanoro. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Nežinomybę, ar pavyks atsinaujinti turimą tatuiruotę, Sonata nusprendė nutraukti pati, todėl liepos antroje pusėje susisiekė su "Majus & Majus" atstovais interneto tinklalapyje nurodytu telefono numeriu.

"Pirmą kartą niekas nepakėlė ragelio, bet vėliau perskambino. Skambutį aš atmečiau, nes žmonėms iš Lietuvos skambinti į užsienio telefono numerį kainuoja. Atsiprašiau ir pasakiau, jog perskambinau, kad jiems nekainuotų pinigų. O žmogus tiesiog iš karto pasakė: "Aš turiu pinigų, man negaila." To kažkaip piktai nepriėmiau – na, gerai, žmogus turi pinigų, sveikinu! Tada paklausiau apie savo užklausą ir pasakiau, kad negavau atsakymo. Žmogus, su kuriuo kalbėjau, truputį piktai sureagavo paklausdamas: "Kaip negavai atsakymo?" Pasakiau, kad atsakymą gavau tik kartą, tačiau, kai nusiunčiau tatuiruotės nuotrauką, daugiau nieko nebegirdėjau. Paklausiau, ar gali pasakyti, apsiims ar ne. Tada žmogus tiesiai šviesiai šiurkštesniu tonu pasakė: "Aš turiu daug klientų. Mes patys renkamės, ką norime daryti. Jeigu negavai atsakymo, ieškokis kitur." Tada atsakiau: "Na, jei jūs taip bendraujate su klientais, tai viskas aišku", – pasakojo kaunietė.

Pasipylė įžeidimai

Bendravimas jaunai moteriai pasirodė buvęs ne itin malonus. Todėl apie "Majus & Majus" ji nusprendė parašyti neigiamą atsiliepimą ir įvertinti žemu balu "Google" sistemoje.

Skaitytojos nuotr.

"Meistrai gal ir talentingi, pažiūrėjus į kitų atsiliepimus, bet klientų aptarnavimas – apgailėtinas. Pagyros galimam klientui telefonu, kiek pinigų turi, ir užklausų ignoravimas. Kaip ponas pareiškė: "Renkamės, ką mes norime daryti, patys." Apgailėtina", – rašė ji.

Į pastarąsias kritikos strėles tatuiruočių meistras sureagavo:  "Taip, viskas tiesa. Renkuosi, ką darysiu, ko ne. Man atrodo, niekam nieko neprivalau, jei pats nenoriu. Nei aš noriu, nei ką. Ateina, prirašo, sugadina nuotaiką ir dingsta."

Šis neigiamas atsiliepimas buvo netrukus sekusių nemalonių įvykių pradžia. Kaip pasakojo kaunietė, žmogus, su kuriuo ji kalbėjo susisiekusi "Majus & Majus" interneto tinklalapyje nurodytu telefono numeriu, pradėjo ją terorizuoti skambučiais ir žinutėmis – į asmeninį telefoną, o vėliau ir privačiai susisiekęs su ja socialiniame tinkle "Facebook". Būtent tada Sonata teigė sužinojusi, kad su ja tąkart įžūliai bendravo pats Kaune, Aukštaičių gatvėje, įsikūrusio tatuiruočių salono "Majus Tattoo team" savininkas.

"Pradėjo man skambinėti. Kai aš nė karto nepakėliau ragelio, jis rašė man SMS žinutes, kuriose užsipuolė mano išvaizdą. Į jas neatsakiau. Tada jis susirado mane feisbuke. Nustebino toks žmogaus elgesys dėl negatyvaus atsiliepimo. Iš tikrųjų apgailėtina. Niekada nesitikėjau iš suaugusio žmogaus tokių žinučių, tokio bendravimo", – graudinosi jauna moteris.

Paviešino siųstas žinutes

Kad kalbos apie įžeidimus dėl išvaizdos – ne iš piršto laužtos, įrodo ir gautų žinučių tekstai. "Esi bjauri, tau niekas nenori tatuiruotės daryti. Pažiūrėk, kokia tu negraži. Nenori niekas liestis, tikriausiai, – nėra ko pykti. (...) Paklausk žmonių, ką mano apie tave, jei manimi netiki. Niekas nenorėjo tavęs imtis. Čiučela geros nuomonės. (...) Feisbuke tave apžiūrėjome. Mes siūlome jums kreiptis pas plastikos chirurgą pirmiausia, nes tatuiruotė jūsų nepuoš, dėl to, kad jūs ir taip negraži. O negražiam niekas netinka" (kalba taisyta – aut. past.), – tokia vienpusė įžeidimų tirada kaunietei buvo siųsta iš "Majus & Majus" tinklalapio kontaktuose nurodyto telefono numerio.

Laiškai: klientė pasakojo, kad tatuiruočių meistras įžeidinėjo ir siūlė kreiptis į plastikos chirurgus. / Skaitytojos nuotr.

"Tau niekas nesakė, kad tu labai negraži, nors ir prisišpakliavus? Tavo krūtinė kaip maišai iš "Maximos" – negraži ir nutįsusi. O dar jauna. Kiek tau? 40?" (kalba taisyta – aut. past.), – taip skambėjo privačios žinutės, siųstos iš "Facebook" paskyros, pavadintos "Majus Tatuiruotės".

Pozicija: tatuiruočių meistras situacijos komentuoti nepanoro. / Skaitytojos nuotr.

Aš užblokavau jį tiek feisbuke, tiek telefone, nes turiu savo gyvenimą ir tokios jo tirados tikrai neprideda geros nuotaikos.

Pasak Sonatos, šis akibrokštas liovėsi tik tada, kai ji tas žinutes paviešino vienoje socialinio tinklo "Facebook" grupėje, kurios nariai, tai pamatę, puolė neigiamai vertinti "Majus & Majus".

"Aš užblokavau jį tiek feisbuke, tiek telefone, nes turiu savo gyvenimą ir tokios jo tirados tikrai neprideda geros nuotaikos", – atviravo pašnekovė bei pridūrė, kad ieškos kito tatuiruočių salono, kad galėtų atsinaujinti turimą tatuiruotę.

Jauna moteris dėl įžeidimų jos atžvilgiu sakė ketinanti kreiptis ir į policijos pareigūnus. "Tai yra žema ir tokiems dalykams reikia užkirsti kelią. Jei aš nebūčiau šituo pasidalijusi, gal kažkas kitas būtų pakliuvęs į tą pačią situaciją ir nepranešęs – tai būtų tęsiasi be galo", – įsitikinusi pilietiška kaunietė.

Komentuoti atsisakė

Dienraščio "Kauno diena" žurnalistams paskambinus "Majus & Majus" tinklalapyje nurodytu telefono numeriu, atsiliepęs vyras paklaustas, ar jis – tatuiruočių meistras Majus, šį faktą patvirtino.

Nieko nepasakosiu. Viską likimo valiai palieku. Išsispręs savaime viskas. Man jau užtenka, žinokite.

Tačiau įvardijus pokalbio temą ir paprašius pateikti savo versiją dėl nemalonios situacijos, kurioje atsidūrė Sonata, bei ją užplūdusių įžeidimų, pašnekovas komentuoti atsisakė.

"Nieko nepasakosiu. Viską likimo valiai palieku. Išsispręs savaime viskas. Man jau užtenka, žinokite. Prisiskaičiau aš jau daug ir daugiau nenoriu", – tarstelėjo jis.

GALERIJA

  • Už kritiką – tatuiruočių meistro teroras: esi bjauri, tavo krūtinė kaip maišai iš „Maximos“
  • Už kritiką – tatuiruočių meistro teroras: esi bjauri, tavo krūtinė kaip maišai iš „Maximos“
  • Už kritiką – tatuiruočių meistro teroras: esi bjauri, tavo krūtinė kaip maišai iš „Maximos“
  • Už kritiką – tatuiruočių meistro teroras: esi bjauri, tavo krūtinė kaip maišai iš „Maximos“
  • Už kritiką – tatuiruočių meistro teroras: esi bjauri, tavo krūtinė kaip maišai iš „Maximos“
  • Už kritiką – tatuiruočių meistro teroras: esi bjauri, tavo krūtinė kaip maišai iš „Maximos“
Justinos Lasauskaitės ir skaitytojos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (64)

spalvotas realizmas

Gal koks tikras menininkas(ne savamokslis paišytojas adatėle) paaiškins, ką šiuo atveju reiškia spalvotas realizmas? Ir kiek žmogus savyje turi turėti "papuaso", kad savo noru leistųsi žaloti kūną, įterpiant dažus, kurie žvelgiant iš tolo, sudaro murzinos odos vaizdelį?

Meistras

O ko ji cia skundzias jei baisi yra ir krutine kaip maksimos maisai tai gal verta susimastyt ... jei visi tyli tau gerai bet va vienas eme ir pasake tiesiai tau tai susiprotek zmogau gal real esi baisi ir reik operaciju kad negazdintum zmoniu

Anonimas

Štai taip susitiko du bulvonai kai rašo komentatoriai tai galima sakyti kad atitiko kirvis kotą.,o taturuotės tai aiški išraiška ,kad žmogus susipyko su protu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS