Užfiksavo ant ledo išdykaujančius vaikus: ar verta tai viešinti internete? | KaunoDiena.lt

UŽFIKSAVO ANT LEDO IŠDYKAUJANČIUS VAIKUS: AR VERTA TAI VIEŠINTI INTERNETE?

  • 5

Dažnas tėvas ar mama savo vaikus ne kartą yra įspėjęs, kad lipti ant užšalusio vandens telkinio yra nesaugu. Tačiau ne visuomet atžalos įsiklauso į tėvų žodžius ir jų paiso.

Trečiadienį socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Užliedžiai“ buvo pasidalinta nuotrauka, kurioje užfiksuoti keturi vaikai, užlipę ant plonu ledu pasidengusio vandens telkinio. Vietiniai teigė, kad čia – gana gilu.

„Eik ir nuvyk tuos vaikus“, – fotografavusiam žmogui rašė vienas internautas. Kita gyventoja teigė, kad reikia tokį pavojingą elgesį fiksuoti ir įdėti į virtualią erdvę, kad tėvai pamatytų ir būtų įspėti.

Kaip galima spręsti iš įrašų, šis neatsargus vaikų elgesys šį kartą baigėsi laimingai. „Svarbiausia, kad viskas gerai baigėsi. Visi buvome vaikais ir dauguma žinome, kaip įdomu patikrinti, ar tėvai sako tiesą. Kartais informacija įeina ir išeina“, – rašė vyras. 

Padėkojusi už įspėjimą gyventoja teigė, kad vaikai jau sėdi namuose ir galvoja apie savo elgesį. 

Portalas jau yra rašęs, kad kai kurie ant tirpstančio vandens telkinio ledo vaikštantys vaikai, net ir įspėti apie pavojingą elgesį, į suaugusiųjų žodžius numoja ranka. 

Specialistai  ne kartą yra įspėję, kad tokie pasivaikščiojimai ant ledo gali baigtis skaudžia nelaime.

Esant pliusinei temperatūrai ar prasidėjus atlydžiui, prašoma susilaikyti nuo lipimo ant vandens telkinių ledo. Net ir storu ledo sluoksniu padengtas ežero ar upės paviršius gali slėpti properšas ir žiemiškos pramogos gali virsti skaudžia nelaime. 

Kaip praneša meteorologai, ketvirtadienio naktį Lietuvoje vietomis protarpiais pasnigs, vyraus 3–9 laipsnių šaltis. Formuosis plikledis.

Ryte ir pirmoje dienos pusėje daug kur vėl džiugins mažai debesuotas dangus. Pūs smarkokas pietų, pietvakarių krypties vėjas. Gūsiai stiprės iki 12–15, vakarinėje šalies dalyje iki 15–19 metrų per sekundę. Antroje dienos pusėje debesų gretos palaipsniui augs. Vakarėjant pro vakarinę šalies dalį atkeliaus kritulių, daugiausia sniego, banga.

Vilniuje ir Šiauliuose įdienojus oras šils iki 2, Kaune, Panevėžyje ir Klaipėdoje iki 3 laipsnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

tai jau geriau nei kuprio ar anukelio su vireja nuotraukos

pabandyk

ispet tuos apsisnargliavusus tai isvadins nepadoriais epitetais ir pasius ant triju raidziu-blogiausiu atveju apkaltins sex priekabiavimu

tam kopustui

na tu tikrai,tikras koppustas ir dar neprinokes visai-durnelis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS