Užfiksavo „pasipuošusį“ gyvūną: gal jam reikia pagalbos? | KaunoDiena.lt

UŽFIKSAVO „PASIPUOŠUSĮ“ GYVŪNĄ: GAL JAM REIKIA PAGALBOS?

  • 13

Šlienavos, Žiegždrių, Girionių ir Vaišvydavos gyventojus vienijančioje feisbuko grupėje moteris pasidalijo danieliaus, „pasipuošusio“ savo ragus, nuotraukomis ir sunerimo, ar gyvūnui nereikia pagalbos. 

„Gyvūnui greičiausiai reikalinga pagalba. Gal pamatys šeimininkai, – sekmadienio rytą rašė vaizdą užfiksavusi moteris. – Čia yra prie Žiegždrių mini draustinio.“

Žiegždrių geologiniame take besilankę ar netoliese gyvenantys žmonės teigė, kad danielius taip „pasipuošęs“ ne pirmą dieną. 

„Aš prieš savaitę buvau, tai jis taip vaikščiojo“, – rašė Rasa.

Internautai Justinas ir Lidija rašė, kad šį vaizdą matė dar seniau. „Prieš mėnesį  jau taip lakstė „pasidabinęs“. Kiek teko susidurti, šeimininkams nelabai bus įdomu. Teko su dviem pabėgusiais danieliais prasilenkti, tai šeimininkų atsakas buvo, kad jie jau metus pabėgę apylinkėse laksto, bet nesugebam sugaudyt“, – patirtimi dalijosi Justinas.

„Šie žvėrys yra laukiniai ir taip lengvai neprisileidžia, tuo labiau per rują. O žmogus nepasigalynės su patinu, priešinantis tik daugiau bėdos bus. Medžiotojai yra paaiškinę, kad geriausia, kad jis pats nusidraskytų, tai mažiau streso gyvūnui“, – pastebėjo Jolanta.

Veterinarijos gydytoja, gyvūnų priežiūros centro, veterinarijos klinikos „Nuaras“ vadovė Jurgita Gustaitienė teigė, kad sunku vertinti situaciją jos nemačius, tačiau pataria apie pastebėtą vaizdą pirmiausia pranešti pačiam gyvūno augintojui. „Gyvūnui tikrai nieko nenutiks, bet savininkas yra atsakingas už savo gyvūnus ir jis turi nuspręsti, ką daryti, – sakė J. Gustaitienė ir patarė svetimiems žmonėms patiems gyvūno negelbėti. – Prie sveiko gyvūno žmogus net neprieis, o jeigu prieis, tai išsigandęs gyvūnas gali žmogų ir sužaloti. Išgąsdinus žvėrį, šis gali susižeisti. Prašau, niekada nelįskite prie laukinių gyvūnų.“

GALERIJA

  • Užfiksavo „pasipuošusį“ gyvūną: gal jam reikia pagalbos?
  • Užfiksavo „pasipuošusį“ gyvūną: gal jam reikia pagalbos?
  • Užfiksavo „pasipuošusį“ gyvūną: gal jam reikia pagalbos?
  • Užfiksavo „pasipuošusį“ gyvūną: gal jam reikia pagalbos?
"Facebook" grupės "Šlienavos, Žiegdždrių, Girionių, Vaišvydavos gyventojai" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Liuda

Gelbėkit gyvūną! Uzmigdykit trumpam ir neatsikalbinekit!!

Jonas

Pagalba reikalinga, buvo matomai patekęs i tinklus kažkokius.

,,Nieko neatsitiks”?

O bėgant nuo vilkų tas tinklas jo nepražudys, kai užsikabins už šakų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS