Užkarpatę pasiekė dar viena Kauno rajono siunta | KaunoDiena.lt

UŽKARPATĘ PASIEKĖ DAR VIENA KAUNO RAJONO SIUNTA

  • 3

Šią savaitę Užkarpatės apskrities sostinę Užhorodą pasiekė antroji humanitarinės pagalbos siunta iš Kauno rajono: du automobiliai, dėžės su maisto produktais, patalyne, termovizoriumi ir medicinos priemonėmis. Pirmoji siunta buvo atgabenta kovą.

Transporto priemonių sužeistiems kariams ir kitiems ligoniams gabenti paprašė Ukrainos Užkarpatės regiono karinė administracija. Savivaldybė jiems perdavė Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) automobilį „VW Transporter“ su įranga, taip pat visureigį „Mitsubishi Pajero“.

„Greitosios pagalbos automobilis prieš keletą dienų dar vyko pas Kauno rajono pacientus ir yra pilnai sukomplektuotas, jame yra visa reikalinga įranga teikti būtinąją ir greitąją pagalbą: pacientų gaivinimo sistema, stuburo traumoms imobilizuoti skirta lenta, deguonies aparatai, defibriliatorius ir kt.“, – pasakojo Kauno rajono GMPS direktorė Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė.

Antrasis automobilis pasitarnaus kitoms karo reikmėms.

Paramą į Užkarpatę gabeno Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris.

Komandos narius išlydėjęs meras Valerijus Makūnas patikino, kad Kauno rajono savivaldybė savo partneriams Užkarpatėje paramą teiks ir toliau – tiek, kiek reikės.

P.Visockas pasakojo, kad kelionė į Užkarpatę praėjo sklandžiai, lietuvius aukščiausiu lygiu priėmė ir civilinė, ir karinė apskrities vadovybės.

Kauno raj. savivaldybės nuotr.

Užkarpatės apskrities tarybos pirmininkas Volodymyras Chubirko dėkojo ne tik už moralinę, bet ir tiesioginę paramą sunkiu šaliai momentu. Ukrainiečiai taip pat dėkojo už tai, kad gegužės 10-ąją Lietuvos seimas pirmasis pasaulyje vienbalsiai priėmė rezoliuciją pripažinti Rusiją teroristine valstybe, o karą prieš Ukrainą – tautos genocidu.

„Karas Ukrainoje užsitęsė, o jūs ginate ne tik savo, bet ir visos Europos laisvę. Jaučiame pareigą ir atsakomybę būti kartu su jumis“, – kalbėjo P. Visockas.

Susitikime dalyvavo ir ištikimas Kauno rajono bičiulis, buvęs Užkarpatės apskrities tarybos pirmininko pavaduotojas Petro Gritsikas.

Kauno rajono savivaldybė su Užkarpatės apskritimi bendradarbiauja nuo 2015 metų.

GALERIJA

  • Užkarpatę pasiekė dar viena Kauno rajono siunta
  • Užkarpatę pasiekė dar viena Kauno rajono siunta
  • Užkarpatę pasiekė dar viena Kauno rajono siunta
  • Užkarpatę pasiekė dar viena Kauno rajono siunta
  • Užkarpatę pasiekė dar viena Kauno rajono siunta
  • Užkarpatę pasiekė dar viena Kauno rajono siunta
Kauno raj. savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Patarimas

Amerika skiria Ukrainai karui 30 milijardų, ko jūs ten lendat ? Geriau savo žmonėms skirkit , o tie visvien išvogs....

atas

Gėda

Matas

Sveiki kodėl rašot melagienas kaip 2 žmonės galėjo vykti 4 ar 5 automobiliais automobiliais jai tikrai žinau ,kad ne dviese vyko. Falšas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS