Užliedžių mokyklos valgykloje gimė spalvota istorija | KaunoDiena.lt

UŽLIEDŽIŲ MOKYKLOS VALGYKLOJE GIMĖ SPALVOTA ISTORIJA

  • 1

Pernai rudenį duris atvėręs Užliedžių mokykla-daugiafunkcis centras nesustoja stebinti – valgyklos sienas papuošė unikalus autorinis kūrinys, stebuklinga pasaka apie moliūgų ir obuolių princeses, fėjas ir nykštukus.

Centre įrengtos ne tik naujos klasės pradinukams, grupės ikimokyklinukams, erdvi sporto salė, bet ir nauja valgykla, moderni virtuvė.

„Maitinimą vaikams organizuojančios darbuotojos, įsikūrusios naujose valgyklos patalpose, pradėjo galvoti, kaip sukurti vaikams jaukesnę ir mielesnę aplinką. Taip kilo idėja išnaudoti lygias, šviesias valgyklos sienas ir, pasitelkiant pasakų personažus, sukurti ant sienų netradicinę sveiko maisto piramidę“, – priminė Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Žydra Narbutienė.

Įgyvendinti netradicinę idėją mokyklai padėjo dailininkė Rūta Sauliūtė, baigusi scenografijos studijas Vilniaus dailės akademijoje.

„Užduotis buvo neįprasta: sukurti pasaką taip, kad joje kokiu nors būdu būtinai atsirastų maisto piramidė. Ryški vieta piramidėje skiriama daržovėms, vaisiams ir uogoms. Todėl man gimė pasakos idėja – stebuklingas sodas, kurio gyventojai yra nykštukai, fėjos, obuolių ir moliūgų princesės“, – apie stebuklingos pasakos atsiradimo istoriją pasakojo dailininkė R.Sauliūtė.

Pasakų sode iki dangaus auga pupa. Ant jos šakų, kylant į viršų, sukomponuoti maisto piramidės patiekalai. Sode auga didelės, tokios tik pasakose gali būti, gėlės, jose savo stebuklus kuria fėjos, o ant kito žiedo ilsisi nykštukas. Iš dangaus leidžiasi iš pupos šakų susipynusios kopėčios, ant kurių ilsisi, svajoja ir išdykauja nykštukai. Po sodą išdidžiai vaikšto moliūgų princesė, o obuolių princesė svajodama supasi.

„Matau ir įsivaizduoju, kaip kvepia žiedadulkėmis, kaip čiulba ant pupos tupintys paukščiai“, – teigė menininkė.

Ją itin džiugino mokiniai, kurie smalsiai ir džiaugsmingai stebėjo gimstančią spalvotą istoriją, kasdien tyrinėjo besikeičiančią valgyklos aplinką.

Sujungus maitinimą organizuojančių darbuotojų idėjas, mokyklos administracijos palaikymą ir profesionalios dailininkės meno pasaulį, Užliedžių mokykloje-daugiafunkciame centre gimė spalvota pasaka, kuri nuo šiol ne tik puoš valgyklą, bet ir kurs nepakartojamą atmosferą vaikams, kasdien netradiciškai primins apie sveiko maisto pasirinkimo svarbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

puiku

Savitai,išradingai... kodėl ir ne.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS