Užliedžiuose – daugiau laisvalaikio erdvių ir medicinos paslaugų | KaunoDiena.lt

UŽLIEDŽIUOSE – DAUGIAU LAISVALAIKIO ERDVIŲ IR MEDICINOS PASLAUGŲ

  • 1

Rekonstruotas ir modernizuotas Užliedžių daugiafunkcis centras plečia savo veiklą. Pernai pastate įsikūrė pradinė mokykla, laisvalaikio salė ir biblioteka. Vasario 27 d. Kauno rajono meras Valerijus Makūnas atvyko apžiūrėti dar dviejų naujų objektų: sporto aikštyno ir baigiamo įrengti šeimos gydytojo kabineto.

Kauno rajono savivaldybės iš vietos gyventojų nupirktuose sklypuose bendrovė „Sūduvos statyba“ įrengė gumos granulių bėgimo takus, natūralios žolės mažojo futbolo, daugiafunkcę krepšinio, teniso ir badmintono, paplūdimio tinklinio aikšteles, šuolių į tolį sektorių. Teritorijoje daug erdvės skirta vaikų žaidimams, yra lauko gimnastikos įrenginių, suolelių.

Vasario 27 d. Užliedžių pradinės mokinukai jau išmėgino naująjį aikštyną. Nemaža jų eilė išsirikiavo krepšinio aikštelėje: vaikai norėjo pamėtyti naujus kamuolius, kuriuos bendruomenei atvežė Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius.

Laikas: kad pirmieji lankytojai medicinos paslaugomis galės naudotis maždaug po poros mėnesių./E. Mališausko nuotr. 

Kauno rajono savivaldybės direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris sakė, kad laisvalaikio ir sporto komplekso statyba savivaldybei kainavo 500 tūkst. eurų, iš jų 73,8 tūkst. eurų Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai ir valstybės biudžeto lėšos.

Savivaldybės vadovai taip pat perdavė Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centrui (PSPC) naujas patalpas, kuriose veiks šeimos gydytojo kabinetas. Įstaigoje bus teikiamos šeimos gydytojo, gydytojo akušerio-ginekologo, gydytojo odontologo, dantų rentgeno diagnostikos, burnos higienisto, bendrosios praktikos slaugytojo, išplėstinės praktikos slaugytojo paslaugos. Bus atliekami laboratoriniai tyrimai, prevencinės programos, vaikų ir suaugusiųjų vakcinacija.

Pokytis: iš vietos gyventojų nupirktuose sklypuose įrengta gumos granulių bėgimo takai, natūralios žolės mažojo futbolo, daugiafunkcė krepšinio, teniso ir badmintono, paplūdimio tinklinio aikštelės, šuolių į tolį sektorius./ E. Mališausko nuotr.

Giraitės Šventosios Šeimos parapijos klebonas Tomas Trečiokas pašventino patalpas ir linkėjo, kad iš šios įstaigos žmonės išeitų sveikesni ir laimingesni, o joje dirbantys medikai nepavargtų ir nepristigtų kantrybės.

Pakaunės PSPC direktorius Valdas Oniūnas informavo, kad šiuo metu vyksta higienos paso ir licencijos išdavimo procedūros, ir patikino, kad pirmieji lankytojai medicinos paslaugomis galės naudotis maždaug po poros mėnesių.

GALERIJA

  • Užliedžiuose – daugiau laisvalaikio erdvių ir medicinos paslaugų
  • Užliedžiuose – daugiau laisvalaikio erdvių ir medicinos paslaugų
  • Užliedžiuose – daugiau laisvalaikio erdvių ir medicinos paslaugų
E. Mališausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Leva

Saunuolis gerb.Makunas,va tik ne visi Uzleidziu gyventojai tai supranta,nes yra balsavusiu ir uz skandalista Orlauska,gaila bet jam ir i tarybos narius perdaug.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS